GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

Încă un 10! Simona Amînar a născut o fetiţă » Interviu cu fosta triplă campioană olimpică

Articol de GSP - Publicat marti, 20 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 20 noiembrie 2012 17:42

Simona Amînar a dat naştere unei fetiţe sănătoase, care a primit nota maximă de la medicii care au asistat-o la naştere pe fosta gimnastă.


Fosta triplă campioană olimipică a revenit la zece ani de la prima naştere la spitalul Athena din Timişoara, unde a avut parte de un nou vis împlinit. Simona Amînar este din nou mămică, după ce a adus-o pe lume pe Ştefania Teodora, care cîntăreşte 3,010 kilograme.

Fosta sportivă nu a avut deloc emoţii, iar după cîteva zile de recuperare a vorbit într-un interviu acordat Gazetei despre planurile de viitor, despre dorinţa de a-şi da doctoratul în sport, dar şi despre cariera surpriză pe care şi-ar dori-o pentru fiica ei.

- În primul rînd felicitări. Toată lumea vrea să ştie cum te simţi?
- Mă simt foarte bine, chiar dacă sînt puţin obosită. Recuperarea este mai grea, pentru că este a doua naştere, dar cei de la la această clinică au avut mare grijă de mine. Domnul doctor Grigoraş ajutat de domnul Simedrea m-au făcut să mă simt în siguranţă, dar nu am avut mari emoţii. Acum zece ani cînd am născut băieţelul, am venit tot aici. M-am bucurat că de fiecare dată cînd aveam o problemă, puteam să sun pe cineva şi la patru dimineaţa, aşa că nici nu mi-a trecut prin cap să nasc într-un spital din străinătate.

- Cum de ai decis că a venit din nou momentul să fii mamă după zece ani?
- Noi am vrut mai de multă vreme un copil, dar acum a vrut Dumnezeu. Eu îmi doream la doi ani după Alex să avem un nou copilaş, dar nu-mi pare rău nici acum. Băieţelul meu este foarte hotărît să mă ajute şi cred că îmi va fi de mai mare ajutor. Deja mă întreabă cînd o aduc acasă şi este decis să îi dea de mîncare şi să aibă grijă de ea.

- Pe Alex l-ai îndemnat spre sport?
- Da! Face fotbal, atletism, schiază. Facem foarte mult sport, dar pe primul loc este şcoala pentru că aşa este normal.

- Soţul tău şi-a dorit un băiat, tu ai vrut o fetiţă. Ai cam cîştigat.
- Mi-am dorit foarte mult o fetiţă, dar cel mai important era ca bebeluşul să fie sănătos. Numai la asta ne gîndeam. Şi atunci, dar şi acum am făcut cezariană, deci nu pot spune că acum mi-a fost mai greu. Din păcate cred că nu voi mai putea face copii, dar nu se ştie niciodată. Eu am vrut gemeni acum, mai ales că am avut cazuri şi în familie şi a fost prima întrebare pe care i-am pus-o domnului Grigoraş, dar se pare că nu a fost să fie. (rîde)

- Eşti profesoară la Universitatea de Vest. Îţi lipsesc deja elevii?
- Nu mi-am luat de foarte mult timp concediu, dar să ştii că îmi este foarte dor de şcoală, În plus, îmi doresc foarte mult să îmi dau şi doctoratul după ce va creşte puţin fetiţa. Subiectul doctoratului este săritura din gimnastică, care mă bucur că îmi poartă şi numele.

- Care este povestea acelui moment? Cum te-ai decis să rişti?
- Am reuşit să o fac la antrenament şi am încercat mereu să o perfecţionez. Am vrut să fac această săritură la Olimpiadă, la individual compus, dar domnul Belu mi-a spus că este prea riscant. Am vrut să las ceva în urma mea atunci cînd m-am retras şi mă bucur foarte mult că am lăsat această săritură. Am făcut-o a doua zi la finala de pe aparate şi mi-a ieşit foarte bine.

- Cum ai descrie această săritură pentru cei neiniţiaţi în gimnastică?
- Este o rondă flic cu întoarcere şurub 900 de grade. La susţinerea mea de doctorat va trebui să vorbesc mult mai detaliat, pe cîteva zeci de pagini. Nu voi scăpa aşa uşor (rîde)

- Ştiind prin ce a trebuit să treci, ţi-ai dori ca Ştefania să facă gimnastică?
- Mi-aş dori ca fetiţa mea să facă gimnastică şi să mă urmeze, dar aş vrea foarte mult să fiu alături de ea, să o antrenez chiar eu. Cel mai mult mi-aş dori însă să facă patinaj artistic pentru că eram vrăjită cînd era mai mică de Surya Bonaly. Chiar eu aveam acest vis, să fac patinaj, dar sper să îi placă ei acest sport şi să o apuce pe acest drum. La gimnastică este extrem de greu, uite de exemplu eu am avut nevoie de cîţiva ani să scap de bătăturile pe care le aveam pe mîini.

- Ce faci să treacă timpul mai repede de cînd eşti în spital?
- Să ştii că nu mă plictisesc, de abia cînd voi ajunge acasă va începe greul. Acum fac tot posibilul să mă odihnesc şi să mă recuperez cît mai bine. Aici doamnele asistente se ocupă de fetiţă atunci cînd se trezeşte noaptea. Ştiu că mă aşteaptă o perioadă dificilă acasă, dar dacă este la fel de cuminte cum a fost Alex atunci voi fi o mamă fericită.

- Fostele colege de la lot ţi-au telefonat?
- M-au sunat toate colegele şi chiar le-am rugat să nu vină la spital pentru că le voi aştepta acasă. M-au sunat şi colegii profesori, toată lumea. Le mulţumesc tuturor şi celor care mi-au scris pe facebook şi vreau să îmi cer scuze ca nu le voi putea răspunde tuturor

Şi-a recoltat celule stem
Simona Amînar a fost încîntată că a avut şansă să îşi recolteze celule stem la spitalul Athena din Timişoara. "Este un lucru foarte important de ştiut pentru mamele din România. Nu trebuie să meargă în altă ţară pentru a face acest lucru, iar celulele sînt stocate chiar aici. Nu ştii niciodată ce surprize neplăcute îţi poate rezerva viaţa", a spus Simona.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (4)
faurul_pamantului
faurul_pamantului  •  20 Noiembrie 2012, 19:32

felicitari! si va doresc numai bine

cordos_eu
cordos_eu  •  20 Noiembrie 2012, 18:50

sa-ti traiasca! superba ca mama sa.

dilibau
dilibau  •  20 Noiembrie 2012, 18:17

Felicitari Simonei si micutzei Stefania! Sa fie ambele sanatoase si sa se bucure una de alta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează