Articol de GSP - Publicat marti, 02 mai 2017 22:06
La GSP, am încercat în ultimii ani să îmbunătățim constant confortul celor care interacționează sau doar citesc zona de comentarii a site-urilor noastre.
Unul dintre obiectivele noastre primordiale este acela de a păstra secțiunea de comentarii ca pe un spațiu unde puteți veni pentru a împărtăși opinii și informații și a dialoga între voi. Iar dialogul real și deschis nu poate fi decât unul civilizat, pentru că discursul urii, trolling-ul și alte comportamente agresive față de ceilalți comentatori sau alte persoane creează un mediu toxic, în care oamenii sunt descurajați de la a se exprima.
Așa că, pentru a face conversația posibilă, am dezvoltat un set de reguli (poate fi consultat AICI) și am format o echipă de moderatori care să ajute la respectarea lui, ca parte a proiectului internațional de cercetare "Less hate, more speech" (link).
În completarea acestor reguli, de la 3 mai 2017, pe site-urile Gazetei (www.gsp.ro, www.blogsport.ro, www.tolo.ro) va funcționa și un sistem de suspendare graduală a userilor care încalcă în mod repetat regulile jocului.
Iată despre ce este vorba:
- La fiecare 10 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 1 oră.
- La fiecare multiplu de 100 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 24 de ore.
- La fiecare multiplu de 500 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 7 zile.
- La fiecare 10 comentarii postate de același user în mai puțin de 60 de secunde (spam), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 1 oră.
Contăm pe voi pentru a crea o secțiune de comentarii unde oamenii să vină cu plăcere pentru a citi lucruri interesante și a se alătura discuției!
Vă mulțumim!
79%din cele 446.000 de comentarii postate pe GSP.ro în perioada mai 2015 – mai 2016 nu au avut nevoie de moderare. Un procent mare, ținând cont de senzația generală conform căreia zona de comentarii este dominată de "hate speech"
În ciuda percepției, cei care propagă discursul urii nu sunt majoritari și dominanți. Iar moderarea, ceea ce presupune reguli și interacțiune cu cei care comentează, scade volumul de insulte, discurs vulgar și rasism. Ideea e să încerci să te controlezi singur pe net, ca să nu scrii acolo ceea ce ți s-ar părea inacceptabil atunci când vorbești în viața de zi cu zi Marina Popescu, doctor in stiinte politice, fondatorul think tank-ului Median Research Centre
Ioan Ovidiu Sabău s-a „autodenunțat” după remiza cu Sepsi: „E adevărat că sunt pisălog”