GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI „Asta a fost cheia succesului!” » Florinel Coman, jucătorul lunii aprilie: „Acest campionat nu l-am câștigat doar noi”

Articol de , - Publicat joi, 09 mai 2024 10:00 / Actualizat joi, 09 mai 2024 11:19

Florinel Coman e noul campion al României cu FCSB, după o pauză de nouă de ani. Evoluțiile sale i-au adus un mare plus formației roș-albastre, dar și premiul Gazetei Sporturilor de jucătorul lunii aprilie în „Cei mai buni”.

În aprilie, Coman a fost cel mai bun cu Universitatea Craiova (2-0), dar și cu Sepsi (2-2). Trei goluri cu Universitatea Craiova, CFR Cluj și Sepsi au păstrat-o pe FCSB pe prima poziție a podiumului.

Florinel Coman: „Sunt bucuros și împlinit! Mi-am ajutat echipa”

„Mulțumesc pentru trofeu! Am avut un sezon greu, dificil, cu adversari pe măsură, dar ne bucurăm că până la urmă am reușit să ne atingem obiectivul. Sunt bucuros și împlinit! Mi-am ajutat echipa, jucătorii au fost alături de mine și eu de ei. A fost un nucleu foarte bun și ne bucurăm că s-a terminat campionatul cu titlul”, a spus Florinel.

Despre momentele grele printre multe bune, Coman explică: „În sânul unei echipe sunt și momente grele, important e să ști cum să le gestionezi. Cum trebuie să ieși din ele. Cred că și asta a fost cheia succesului! Atunci când am avut momente grele ne-am ridicat imediat. Adică următoarea etapă s-a văzut o schimbare”.

„Acest titlu îl aștept de când am semnat cu Steaua!”

Coman a câștigat primul titlul de campion cu FCSB, dar al doilea din carieră după cel cu Viitorul.

„Mă bucur foarte bun că am câștigat al doilea titlu, cu două echipe diferite. Sunt un jucător împlinit, mă bucur că am avut realizări mai ales în acest an, că m-am autodepășit! Echipa a fost alături de mine și ne-am atins obiectivul.

E dificil să aleg un titlu dintre cele două... Atunci eram la început de drum, iar acest titlu îl aștept de când am semnat cu Steaua! Sunt bucuros că s-a îndeplinit acest vis”.

Cu titlul de campion deja în buzunar, Florinel vrea să ia cele trei puncte și din meciul cu CFR Cluj de sâmbătă, cu dedicație specială pentru suporterii echipei roș-albastre.

„Este titlul pentru toată țara!”

„Acum urmează meciul cu CFR Cluj, pe un stadion arhiplin! Așa cum v-am obișnuit. Sperăm să doborâm un nou record pe Arenă. Sperăm să facem un meci bun, să îi răsplătim pe fani pentru că au fost alături de noi în deplasări, dar și acasă.

Ne-au motivat, ne-au dat putere când nu mai puteam. Iată că și acesta este meritul lor. Acest campionat nu l-am câștigat doar noi! L-au câștigat și cei din tribună care au fost alături de noi tot timpul și oamenii din club. Este titlul pentru toată țara!”, spune Coman.

Pentru trofeul „Jucătorul lunii aprilie”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști: Ionuț Cojocaru (Farul), Florinel Coman (FCSB), Marius Coman (Corvinul), Sebastian Mailat (FC Botoșani) și Louis Munteanu (Farul).

Pe lista preliminară au mai fost: Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Enzo Lopez (FC Botoșani), Daniel Paraschiv (Hermannstadt), Karlo Muhar (CFR Cluj), Kevin Luckassen (UTA Arad), Alexandru Băluță (FCSB).

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Jucătorul lunii aprilie 2024

1. Florinel Coman

18,5p

2. Louis Munteanu

11,5p

3. Ionuț Cojocaru

13p

4. Marius Coman

9p

5. Sebastian Mailat

5p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Marius Coman

5p

2. Florinel Coman

4p

3. Louis Munteanu

3p

4. Ionuț Cojocaru

2p

5. Sebastian Mailat

1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Florinel Coman

10p

2. Ionuț Cojocaru

8p

3-5. Louis Munteanu

4p

Marius Coman

4p

Sebastian Mailat

4p

Votul specialiștilor

1-2. Florinel Coman

4,5p

Louis Munteanu

4,5p

3.Ionuț Cojocaru

3p

Citește și:

Mihai Stoica se teme: „Ar fi o lovitură colosală pentru fotbalul românesc!” » Mutarea care îl pune pe gânduri
FCSB
Mihai Stoica se teme: „Ar fi o lovitură colosală pentru fotbalul românesc!” » Mutarea care îl pune pe gânduri
Ce va apărea pe tricourile FCSB din sezonul viitor? » Logo special pentru formația lui Becali, unic în Superligă
FCSB
Ce va apărea pe tricourile FCSB din sezonul viitor? » Logo special pentru formația lui Becali, unic în Superligă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  09 Mai 2024, 12:54

Are dreptate acest campionat a fost și meritul arbitrilor și mulți alți auxiliari !

rica86
rica86  •  09 Mai 2024, 11:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  09 Mai 2024, 11:31

Bravo, campionule!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează