GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  NE PASĂ DE SPORT. POATE PREA MULT

O seară ca-n Liga 1 » Copiii pregătiţi de Dan Chilom şi susţinuţi de Gazeta au primit la antrenament vizita lui Gigi Mulţescu

Gigi Mulțescu a venit în sprijinul lui Dan Chilom și le-a dat sfaturi utile puștilor ce se visează Messi, Ronaldo sau Ibrahimovici +2   FOTO
Gigi Mulțescu a venit în sprijinul lui Dan Chilom și le-a dat sfaturi utile puștilor ce se visează Messi, Ronaldo sau Ibrahimovici

Articol de GSP - Publicat luni, 19 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 18 noiembrie 2012 23:46

Micuţii de 10 ani au primit sfaturi tactice, dar şi de viaţă de la fostul "principal" al Astrei.

La invitaţia GSP, Gheorghe Mulţescu a condus şedinţa de pregătire a copiilor antrenaţi de Dan Chilom. Copii pe care, la iniţiativa lui Andrei Vochin, Gazeta Sporturilor îi susţine. Fostul tehnician al Astrei este primul dintr-o serie de foşti mari fotbalişti şi tehnicieni de top care îi vor instrui pe micuţii de 10 ani.

Cu 110 de goluri în Liga 1, Mulţescu a fost cel care a trebuit să vină cu lecţia învăţată de acasă. Pentru că, în faţa sa, s-au aflat 15 micuţi, printre cei mai promiţători din ţară, cu urechile ciulite la orice detaliu care să-i ajute să progreseze. "Trebuie să vă spun de la început, deşi cred că ştiţi, că pentru a deveni un fotbalist bun, trebuie să faci multe sacrificii", le-a transmis din start nea Gigi celor mici.

"Învăţaţi bine la şcoală!"
Apoi, a punctat: "Nu uitaţi! Trebuie să fiţi serioşi în ceea ce faceţi, să învăţaţi bine şi la şcoală, pentru că o carieră de fotbalist e scurtă. Ai nevoie să fii inteligent şi pe teren. Să ştiţi că mama mea nu a vrut să mă lase la fotbal pînă nu am luat premiu la şcoală. Să fiţi ambiţioşi!".

Copiii au făcut încălzirea cu Dorel Chiriac, secundul lui Mulţescu. Iar după seria de exerciţii pe care le vezi şi la formaţiile din Liga 1 au trecut la jocul cu mingea. Mulţescu i-a împărţit pe copii în trei echipe şi i-a urmărit de pe margine, intervenind de fiecare dată cu sfaturi utile. Gigi Mulţescu, fiul său, Cătălin, care i-a pregătit pe portari, şi secundul Chiriac i-au remarcat pe Geo, fundaşul de bandă care a "catapultat" o minge direct în vinclu, dar şi pe portarul Iordan Petre.

La final, nu clopoţelul, ci artificiile care luminau cerul în preajma terenului au semnalat finalul orei de fotbal. Antrenorul le-a strîns mîna tuturor copiilor: "Sper să vă văd la echipa naţională şi în Liga 1. Sau poate chiar mai sus".

Se caută în continuare talente
Echipa pe care Gazeta Sporturilor o susţine este în continuare în căutare de noi talente. Dacă aveţi un băiat născut în 2002 sau 2003 căruia îi place fotbalul, puteţi trimite un e-mail la adresa [email protected].

Mulţescu: "Să le stea mintea la fotbal, nu la gagici!"

Gigi Mulţescu spune că unui fotbalist nu îi este suficient talentul.

- Domnule Mulţescu, ce trebuie să ştie aceşti copii de 10 ani?
- Principala lor preocupare trebuie să fie fotbalul. Şi acum, şi mai tîrziu, fotbalul să fie pe primul loc. Nu gagicile, nu aspectul lor fizic.

- Dumneavoastră ce făceaţi la această vîrstă?
- Eu începusem să joc fotbal într-un cadru organizat de doi ani. Pe maidan, jucam de pe la 4 ani. Îmi plăcea mult fotbalul. Voiam să mă afirm. Ca şi copiii pe care i-am văzut aici.

- Ce trebuie lucrat la 10 ani?
- Să înveţe să controleze mingea cît mai bine, să lucreze şi mai mult la tehnică, la mobilizarea gleznei. Nu trebuie uitată nici pregătirea fizică. Nu degeaba Steaua e o echipă greu de bătut acum.

- Cît de mult contează talentul?
- Enorm, dar nu reprezintă totul! Un doctor mi-a spus o dată: "Ne naştem cu zidul, pe parcurs trebuie să punem afişele". Mulţi au fost talente şi au murit speranţe.

"Primul lucru pe care l-am învăţat de la primul meu antrenor a fost cum să stau pe teren. Trebuie să ştii cînd marchezi un adversar, cînd dublezi, cînd faci presing. Trebuie să fii inteligent în joc!" (Gheorghe Mulţescu)

CV - Gheorghe Mulţescu

Vîrstă: 61 de ani
A evoluat la: Jiul Petroşani (1971-1979, 1985-1987), Dinamo (1979-1985), CSM Suceava (1987-1988), Autobuzul Bucureşti (1987-1988), UTA (1988-1989)
A antrenat: Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayseri, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul, Astra, Gaziantepspor, Poli Timişoara, Samsunspor, Petrolul, Jiul, FC Braşov, FC Vaslui, Kahramanmaraşspor, U Cluj, Progresul, Ceahlăul, Al Taawon, Delta Tulcea
Are 407 meciuri şi 110 goluri în Liga 1. 22 de jocuri şi 9 reuşite în cupele europene. A adunat 15 selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat de 3 ori.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close