GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  

Pase de vacantă

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2008 00:00

Ideile Gazetei. Înainte de a lua vacanţă, campania “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii” a ajuns la Liceul Teoretic “Ion Barbu”, unde vedete roş-albastre, în frunte cu Valeriu Argăseală, au dat goluri şi autografe.

Prin curtea Liceului “Ion Barbu” calci pe bitum ca pe mo­chetă. Blocuri de jur împrejur şi un petic de iarbă verde, de plastic, la mijloc.

Puştii dintr-a VIII-a şi dintr-a XII-a îşi dau dedicaţii cu carioca unii altora, direct pe tricourile albe . Fiecare poartă un walk-of-fame cu semnăturile şi desenele colegilor, care de care mai co­lo­rate. Dacă se poartă autografele, e musai să apară şi vedetele. Va­le­riu Argă­seală îşi face intrarea în triumf şi în ghete pe terenul sin­tetic.

Alături de preşedintele Ste­lei, se văd “Piticul Atomic” Dumitru şi viito­rul Dică, Claudiu Ionescu. Prin­tre ei se amestecă precum nişte spiriduşi ma­joretele. Curtea şcolii se trans­formă într-un SuperBowl minia­tural.

Fetele dau goluri
Apoi se aliniază echipele. În selecţionata liceului, surpriză, o fată, Sorina. Cu mîinile în şolduri şi părul strîns în coadă, aduce cu americanca Mia Ham, fotbalista numărul unu în lume.

Ca şi cum soarele n-ar fi fost de-ajuns, meciul se încinge, Argăseală joacă vîrf împins, în genul lui Henry sau Inzaghi, aşteptînd pasa no­ro­coasă de la Strizu sau de la Teja. Dar secundul Stelei trudeşte la cen­tru, împresurat de puşti. Ninu şi Bă­lan fac cu schimbul în apărare, Du­mitru recuperează mingile ca un scamator. Pe Ninu aproape nu-l deosebeşti dintre copii.

Iar preşedinţii dau bilete
Golul vedetelor pică norocos, într-adevăr, dar galeria liceului vine cu sprijinul moral: “Ole, ole, te iubim, Barbule ”.

Dovadă că nu numai fotbalul, ci şi poezia s-a născut în curtea şcolii. Încurajarea a prins imediat, puştii au egalat, cu un gol pe măsura versurilor, dedicat probabil laponei Enigel.

Meciul s-a echilibrat şi, cu toate că arbitrul a fost schimbat la pauză cu un jucător de la oaspeţi, gazdele au obţinut o remiză de neuitat. Plus autografele. Plus promisiunea că vor primi cîte 25 de bilete gratuite la fiecare meci al Stelei în Ghencea. Explicaţia e simplă şi vine de la Argăseală: “Decît să-i scăpăm la droguri, mai bine la fotbal!”.

Liceul “Ion Barbu” 3 - 3 Vedete

Liceul “Ion Barbu”: George Lazăr, Victor Urda, Mihai Alecu, Răzvan Petraru, Gabriel Simion, Florin Neguţ, Daniel Tatavura, Mario Balint, Alexandru Anton, Ionuţ Vasiliu, Dumitru Ene, Andrei Toma, Sorina Gavrilă, Răzvan Dumitru, Ilie Stăvaru

Vedete: Valeriu Argăseală, Florentin Dumitru, Leo Strizu, Emil Ninu, Daniel Bălan, Claudiu Ionescu, Mihai Teja

Gazeta: Radu Oprişan (cpt.), Răzvan Rotaru, Cătălin Popescu, Ionuţ Petrişor, Cătălin Andrieş

Arbitru FIFA Aurel Bogaciu

Comentator: Cristian “Zup” Damian

MVP

Fanul lui Zapata
Cel mai bun jucător de la echipa liceului “Ion Barbu” a fost ales de către Valeriu Argăseală. Preferatul oficialului stelist se numeşte George Lazăr, dintr-a X-a A. Ţine cu Steaua, îl admiră necondiţionat pe portarul Robinson Zapata. Şi e cît se poate de optimist privind parcursul “tricolorilor” la Euro. Cum ar putea fi altfel la 16 ani? “Emo”?

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (1)
 •  06 Iunie 2008, 13:48

Dap.. frumos meciu. Sorina a fost sarea si piperu in echipa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează