GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CITEŞTE CE NU AI VĂZUT ASEARĂ LA TV, LUNI

Tolontan: "Fotbalul românesc e dator să întoarcă aceşti bani"

Articol de - Publicat marti, 01 aprilie 2008 00:00



GSP vă propune o nouă rubrică. “Citeşte ce nu ai văzut aseară la tv”. Urmărim toate emisiunile de sport şi-ţi facem un rezumat. Aşa că nu trebuie să te impacientezi dacă ai ratat vreo emisiune. Găseşti a doua zi de dimineaţă în GSP cele mai importante lucruri care s-au spus.

GSP vă propune o nouă rubrică. “Citeşte ce nu ai văzut aseară la tv”. Urmărim toate emisiunile de sport şi-ţi facem un rezumat. Aşa că nu trebuie să te impacientezi dacă ai ratat vreo emisiune. Găseşti a doua zi de dimineaţă în GSP cele mai importante lucruri care s-au spus.

La Fanatik Show, pe Telesport, Cristian Creţu, şeful departamentului Sport de la Antena 1, a comentat achiziţionarea drepturilor de televizare ale Ligii 1.

Cristian Creţu: "I-am surprins prin asocierea cu RCS-RDS"
"I-am surprins prin asocierea cu RCS-RDS. A fost o mutare decisivă. E o alianţă puternică, care poate face profitabilă afacerea. A fost o victorie, în care nimeni nu ne-a băgat in seamă, la fel ca la licitaţia pentru echipa naţională", a spus Cristian Cretu.

În condiţiile în care TVR a reuşit să cîştige drepturile TV pentru Liga Campionilor, Cătălin Tolontan a evidenţiat eşecul celor de la Kanal D: "Mă surprinde mai ales înfrîngerea celor de la Kanal D. Pe ei, fotbalul i-a propulsat în primele 5-6 posturi ale României. Le va fi foarte greu să evolueze de acum înainte".

Cristi Creţu a adăugat: "Era singura lor şansă pentru viitor".

Tolontan: "Fotbalul românesc e dator să întoarcă aceşti bani"
Într-o intervenţie telefonică la Fanatik Show, redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a comentat situaţia drepturilor TV:
"Banii daţi pentru achiziţionarea drepturilor TV nu evidenţiază valoarea competiţiei, ci legile pieţei, acolo unde se intersectează cererea cu oferta şi se stabileşte preţul. Fotbalul românesc e dator să întoarcă aceşti bani de la publicul de la care îi va lua. Fotbalul românesc a ajuns un calcul matematic, iar formaţiile care reuşesc să se califice în Liga Campionilor, au bugetul asigurat pentru anul viitor".

Cristian Creţu: "Opţiunea numărul unu rămîne la Antena 1"
Cristian Creţu, şeful departamentului Sport de la Antena 1, a explicat la Fanatik Show cîteva detalii referitoare la modul în care va transmite Antena 1 meciurile Ligii 1:
"Opţiunea numărul 1 rămîne Antena 1. Vom da meciuri în direct şi pe Arenna TV, dar Antena 1 rămîne prima opţiune. Se vor negocia anumite clauze din contractul cu LPF, cum ar fi cea conform căreia Liga stabileşte ora de disputare a meciurilor din primul eşalon".

Vlad Enăchescu: "Avem CL pe trei sezoane, plus CM 2010 şi 2014"
Vlad Enăchescu, redactor-şef al departamentului sport de la TVR, a intervenit telefonic la Fanatik Show şi a clarificat situaţia drepturilor de televizare de la televiziunea naţională:
"Nimeni nu ne-a băgat în seamă, dar cînd cineva îşi face treaba cu sîrguinţă, obţine şi rezultatele. La noi e un colectiv puternic, cu Sasu în frunte, care a dorit mereu ca Liga Campionilor să se întoarcă la TVR. Şi vă dau şi o veste: noi am achiziţionat şi Mondialul din 2010, şi Mondialul din 2014 aşijderea. Jocurile Olimpice de asemenea, pînă la 2014. Iar Liga Campionilor a fost achiziţionată pe 3 sezoane, nu pe 2", a explicat Enăchescu.

La Specialul de la Sportro a fost invitat Marian Rada, antrenorul Rapidului.
Marian Rada: "In meciul cu Ceahlaul jucatorii s-au descatusat"
"A fost o descatusare a jucatorilor, credeam ca se va intimpla invers, dupa toata tevatura cu decizia care intirzia sa apara, apoi rezultatele slabe obtinute la inceputul returului, am crezut ca va apasa asupra jucatorilor, dar i-am simtit toata saptamina concentrati si motivati sa cucereasca trofee cu Rapid si sa ajunga la nationala".

Marian Rada: "Le-am spus jucatorilor sa faca ce vor pe teren, dar in coordonatele tactice pregatite de mine"
Marian Rada a dezvaluit care este secretul jocului bun prestat de jucatorii giulesteni. Antrenorul le da libertate in teren, dar in coordonatele indicate de el:
"Jucatorilor le-am spus sa joace asa cum trebuie, au ajuns la o echipa mare, la Rapid, iar eu n-am facut decit sa le insuflu mindria de a fi rapidist. Fotbalul e un joc care se practica din si cu placere. Le-am spus sa faca ce vor pe teren, dar in coordonatele tactice pregatite de mine. Au demonstrat ca sint conectati total la ce se intimpla, le-a stat gindul si la Comisie, dar le-am spus ca orice decizie s-ar lua, viata nu se opreste aici. Trebuia sa iesim din acest impas. Le-am transmis ca trebuie sa iasa de pe teren invingatori. Doar atit", a spus Rada la Special.

Marian Rada: "Pancu ma ajuta foarte mult, e un stimul pentru colegii sai la antrenamente si in meciuri"
Marian Rada a explicat de ce l-a ales ca antrenor secund pe jucatorul Daniel Pancu si nu crede ca Pancone se va supara daca nu va fi mereu titular:
"Pancu este unul dintre cei mai mari rapidisti care au fost vreodata in cadrul clubului. El are un impact mare ca autoritate asupra jucatorilor, ca stimul la antrenamente si in jocuri. Ma ajuta cel mai mult in teren, ii transmit ce trebuie sa faca si el le spune colegilor. Nu are pile, cu el voi stabili cine si cind trebuie sa joace. Nu cred ca va fi o problema daca nu va juca de la inceput. Poate intra pe parcurs si sa schimbe soarta jocului. Daca stii cum sa-i explici, intelege", a spus Rada la Special.


Marian Rada: "Am fost mereu pregatit sa asigur continuitatea pe banca tehnica"
Antrenorul Rapidului spune ca a fost mereu pregatit sa asigure continuitatea la Rapid si dezvaluie ca Rednic i-a spus ca va pleca pentru ca echipa avea nevoie de un soc sa-si revina:
"De fiecare data cind exista o schimbare de antrenor, eram pregatit sa asigur continuitatea. Eram pregatit sa ajut echipa. Rednic a vrut sa renunte de mai multe ori, dar i-am zis sa mergem pina la capat, iar el imi spunea: Eu cred ca daca nu ai rezultate, simti ca muncesti degeaba. Pe Rednic l-a afectat relatia cu suporterii, pentru ca se rasfringea asupra echipei", a spus Rada la Special.

Marian Rada: "N-am avut timp in pregatiri sa cristalizam o echipa"
Tehnicianul rapidist crede ca rezultatele slabe din 2008 au fost cauzate de lipsa de omogenitate din lot, pentru ca transferurile au facut facute tirziu.
"In pregatire nu am avut toti jucatorii, trebuia sa cristalizam o echipa, am avut fotbalisti care au venit prea tirziu. Daca aveam tot lotul inainte de plecarea in turneul de pregatire din Portugalia, era altceva. Cunosteam posibilitatile jucatorilor, era cu totul altceva", a spus Rada la Special, la televiziunea sportro.


Marian Rada: "Daca am rezultate, cine ma poate da la o parte? Noi sintem Rapid, nu Dinamo"
Rada crede ca nu va fi inlaturat de la cirma echipei daca va avea rezultate. Antrenorul vorbeste si despre relatia cu noua conducere:
"Daca am rezultate, cine ma poate da la o parte? Noi sintem Rapid, nu Dinamo, unde antrenorii sint dati afara cind au rezultate. Acolo unde e o conducere cu mai multe capete asa se intimpla. La noi e altfel, pe domnul Taher nu l-am vazut pina acum. Dumnealui asigura bugetul, la final trage linie si asta e. Au fost domnul Toma si domnul Bunea la penultimul antrenament, pe Giulesti, inaintea meciului cu Ceahlaul. Apoi au fost impreuna cu noi la masa, l-am sarbatorit pe Herea. Sint oameni care se dedica total activitatii lor, vor sa faca un club mai mare decit pina acum, vor sa reconstruiasca stadionul Giulesti. Nu par ca ar tine cu alta echipa. Ei se ocupa de treaba lor, de restul, de jocul echipei se ocupa oameni specializati", a spus Rada la Special, la televiziunea sportro.

Marian Rada: "Trebuie sa avem o serie de 3-4 victorii ca sa putem spune ca echipa si-a revenit"
Marian Rada nu se multumeste cu putin. Antrenorul spune ca nu considera ca Rapid si-a revenit si ca va vedea acest lucru daca echipa va continua sa aiba rezultate:
"Le-am spus jucatorilor ca trebuie sa avem o serie de 3-4 victorii ca sa putem spune ca echipa si-a revenit. Vreau sa cistig tot, nu sa fiu Del Bosque, vreau dreptate in cazul Rapid- Steaua, pentru ca nu e normal sa se decida un rezultat la masa verde. Asa e si in alte tari. Eu stiam care va fi decizia, ce mai era de asteptat cind cel care a gresit a fost decorat de presedinte. Medaliile nu au valoare daca esti la acelasi nivel cu un om care n-a facut nimic, doar a primit o bricheta in cap. Deaconu a facut prea mult teatru. Si pe alte stadioane se arunca cu brichete, de ce totul incepe cu Rapid? De ce am fost prima echipa cu teren suspendat dupa un meci in deplasare?", s-a intrebat, retoric, Rada.

Marian Rada: "Vreau ca jucatorii sa zburde pe teren"
Rada a explicat ce asteptari are de la jucatorii sai:
"Incercam sa jucam mai bine, sa avem rezultate si atit! Sa simt eu ca jucatorii au placerea de a evolua pentru Rapid, vreau sa zburde pe teren. La Rapid se spunea inainte: "Decit un gol urit, mai bine o bara frumoasa". Daca jucam pe teren si ni se iau punctele prin birouri...nu avem ce sa facem. Noi jucam pentru suporteri, iar, daca ne lasa altii, cistigam si trofee. Daca erau fanii in tribuna la meciul cu Ceahlaul aveam cu cine sa sarbatorim. Faptul ca baietii au mers si au salutat tribunele goale a fost un fel de protest la adresa celor care ne-au adus in situatia asta. Daca e cineva cu o prastie de la blocul de vizavi ce vor face? Vin cu tancurile si darima blocul? Sa ii gaseasca pe cei care fac asta, nu sa sufere jucatorii", a spus Rada la Special, la televiziunea sportro.

Marian Rada: "Galeria Stelei a fost prea cuminte, parca fanii stiau ca totul se va rezolva altfel"
Antrenorul Rapidului este si cel mai infocat aparator al echipei. Rada crede in premeditare in cazul incidentelor de la Rapid-Steaua si se declara surprins de atitudinea galeriei ros-albastre:
"Nu o sa tac! Dupa raul care i-a fost facut Rapidului nici un cuvint nu e de ajuns. Nu a fost tensiune la Rapid. Anuntau la statie sa nu mai arunce cu brichete pentru ca venea observatorul si cum vedea o bricheta il trimitea pe Manea sa anunte la statie. Din acest motiv ne gindim la premeditare. Plus ca galeria Stelei a fost cam cuminte de data asta, prea cuminte. Parca stiau, stateau cuminti acolo, nu spuneau nici pis, parca stiau ca se rezolva soarta meciului", a spus Rada la Special, la televiziunea sportro.


Radu Moraru l-a avut invitat pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir: "Taher e toba de fotbal"
"Taher e mort dupa fotbal. Iubeste foarte mult sportul si sportivii. Sorin Ovidiu Vintu nu cred ca face tovarasie cu cineva pentru ca e orgolios. Am fost cu Copos la negociere la Vintu. I-a oferit foarte multi bani lui Copos, nu stiu ce l-a deranjat. Ori ca nu i-a dat ProRapidul, ori a simtit ca unii jucatori sint deja vinduti. Asa s-a ajuns la Taher care stie sigur ce a cumparat. Daca aveti un dialog cu Taher si vedeti cit fotbal stie ramineti uimit. E toba de fotbal. Vroia sa cumpere o echipa de vreo 15 ani. Campionatul a fost si va fi 100% corect pe iarba. Si 150% corect in declaratii. Nu ma pronunt in legatura cu iesirea lui Porumboiu. Daca m-as implica nu ar fi corect. Porumboiu chiar daca greseste sint banii lui. Dorinel este un monument sportiv al tarii, dar Porumboiu poate sa il schimbe pentru ca cei care baga banii pot face ce vor la echipa.

Dragomir: "Totul este in favoarea cluburilor"
"Suma licitata a fost o surpriza si pentru mine. Totul este in favoarea cluburilor. Trepadusii care influenteaza patronii sint cei mai periculosi. Toti sint oameni si pot fi influentati. Multi trepadusi strica fotbalul si sportul in general. Strategia unora pentru a influenta este de a pune pe cineva sa sune sa spuna ca un jucator a fost cumparat si astfel nu mai este bagat in echipa jucatorul respectiv".

Dragomir: "Lui Don Corleone nu ii cere nimeni taxa de protectie. Nu au curajul"
Mie mi se spune "Don Corleone", nu are nimeni nici motiv si nici curajul sa imi ceara taxa de protectie. Asa ca acest lucru iese din discutie. Daca vom cistiga primul meci, cel cu Franta, trecem de grupe. Apoi o sa fim rugati sa fim mai "concilianti", este de parere presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Moldovan: "Cornel Dinu le-ar putea reda plăcerea de a juca"
Şeful centrului de copii şi juniori din Ştefan cel Mare, Ion Moldovan, crede că administratorul delegat al "cîinilor" e cel mai în măsură să rezolve situaţia existentă la echipa mare.
"Dinamo a avut în trecutul său jucători care pot să devină oricînd principali. Cornel Dinu şi un staff tehnic format din foşti jucători ai lui Dinamo ar putea reda plăcerea de a juca şi spiritul de altădată al lui Dinamo. Într-o colaborare tehnică e nevoie de un concept unitar, cu principii clare. Dinu ar putea sa facă asta şi e cel mai în măsură", a declarat Ion Moldovan la televiziunea Realitatea.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
 •  10 Aprilie 2008, 19:24

Bai Tolontane, l-ai desfintat pe Piturca data trecuta (cand a fost selectioner), si omu asta si-a dat demisia din cauza voastra mah, a celor ca tine, ca sa nu uit, tu ai fost unul dintre ei, care l-au desfintat in articolele scrise in presa. Tu de ce nu ai sange in instalatie macar sa iesi si sa zici ca ai gresit, sa nu mai vorbim ca ar trebuii sa iti dai demisia pentru ca atunci puteai sa strici cariera unu om. Vai de capul vostru mah.

 •  02 Aprilie 2008, 12:48

care-i motivul de se face atata publicitate fiindca a batut-asa cum a batut-pe nemteni?si ce a castigat cu asta o cupa continentala .cand e vorba de rapid deveniti ridicol de subiectivi.noi cei ce privim nu putem spune decat slabeste-ne!

 •  02 Aprilie 2008, 10:13

De ce se MUSUMALIZEAZA iar abaterile GRAVE ale dinamovistilor?????????? In prima etapa NU au fost sanctionati dupa o batalie crunta cu jandarmii! Acum in prima repriza, tot stadionul a scandat , jumatate de ora : "Afara,afara cu unguri din tzara" !!!!!!!!!!!!! Iar nu exista lege ???? Parca era ! Dar legile nu's pentru minamostOAIA! Jurnalistilor si voi sunteti COMPLICI cu frf,lpf si directia lor de atitudine fata de "INTERES NATIONAL"...restul da-i incolo de "LICURICI

Vezi toate comentariile (13)
Comentează