GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAŢIE GAZETA SPORTURILOR

Prime evaporate » Jonglerii cu fonduri publice la Corona Braşov, club finanţat de Primăria de la poalele Tîmpei

Bucuria de la promovarea Coronei, în vara trecută, s-a transformat în frustrarea multor jucători că au încasat prime mai mici decît cele trecute în realitate pe hîrtiile Primăriei
Bucuria de la promovarea Coronei, în vara trecută, s-a transformat în frustrarea multor jucători că au încasat prime mai mici decît cele trecute în realitate pe hîrtiile Primăriei

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 martie 2013 22:30

În vară, după promovarea în L2, municipalitatea a alocat 408 milioane de lei vechi pentru premierea jucătorilor şi a staffului. Fotbaliştii reclamă că au încasat sume minuscule sau nici un ban! "Pe tabelul de premiere apar semnături falsificate şi prime umflate", acuză foşti componenţi ai Coronei.

Clubul finanţat de Primăria Braşov, Corona, lider la zi în B1 şi cu pretenţii de promovare, reintră pe scenă cu o nouă temă tulbure. Subiectul pleacă din vara lui 2012, cînd Corona a promovat în L2.

Atunci, Primăria Braşov disponibilizează 40.883 de lei (circa 9.000 euro) pentru recompensarea jucătorilor şi a staff-ului: 23 de fotbalişti, 2 antrenori şi un masor. "Suma netă pentru prime a fost de 22.900 de lei, diferenţa fiind reprezentată de contribuţiile angajatului şi impozit", sună informarea dintr-o adresă emisă pentru GSP de municipalitate.

Adică aproximativ 5.000 de euro. Un mizilic raportat la milioanele care se învîrt în fotbal, bani de-o găinărie, dar contează mecanismul exersat nonşalant cu fonduri publice.

Elek şi Sfrijan: zero lei!
Primăria a aprobat un tabel nominal cu plăţile care trebuie făcute către jucători şi staff. Surse din club spun că antrenorul Daniel Bona s-a angajat să împartă primele respective. "S-a plătit cîte un salariu pe o lună pentru fiecare în parte, sume cuprinse între 700 şi 1000 de lei net", pretinde municipalitatea.

"Eu am încasat doar 250 de lei, nu am semnat pe nici un tabel, ci doar pe o hîrtie că nu mai au nici o datorie către mine", anunţă însă Marius Mitran, fost mijlocaş la Corona. Acelaşi film s-a petrecut cu Florin Istrate: diferă doar suma, 500 de lei. La Robert Elek şi la Dragoş Sfrijan e chiar tabula rasa: n-au luat nici un ban şi nici n-au iscălit vreun document!

Din start, patru neconcordanţe la jucători de bază în sezonul promovării. Iar dacă s-ar lua drept reper criteriul invocat de Primărie, un salariu lunar net ca primă, diferenţele ar fi şi mai mari. Mitran, Istrate şi Sfrijan ar fi trebuit să ia cîte 1.500 de lei, iar Elek 3.000 de lei!

"Cine a luat diferenţele de bani?"
Şi suspiciunile alunecă mai departe. Cît au primit, de fapt, Marinescu (salariu 2.000 lei), Zelencz (3.000 lei), Stere (3.500 lei) sau antrenorul Bona (4.300 lei)?

Municipalitatea refuză să pună la dispoziţie tabelul, invocînd amănuntul că acesta cuprinde date personale. "Cine a semnat în numele jucătorilor şi cine şi-a însuşit diferenţele de bani?", se întreabă chiar fotbaliştii Coronei, care-i suspectează pe conducători că, pe spatele lor, au decontat sume mai mari decît cele distribuite în realitate.

Printre suspecţii nominalizaţi de fotbalişti sînt vicepreşedintele Emanuel Cernica şi inspectorul Bogdan Pungă.

"M-au sunat de la club săptămîna trecută ca să semnez acum pe alt document legat de prime. N-am făcut-o. Eu am încasat 250 de lei şi am auzit că pe tabel apar că aş fi luat 1.000 de lei" (Marius Mitran, fost mijlocaş Corona)

"Eu n-am luat nici un ban. Sînt curios cu ce sume apar pe tabel şi cu ce semnătură. Mi-au zis nişte colegi că au primit mai mulţi bani decît de obicei, iar conducerea le-a zis să tacă din gură" (Dragoş Sfrijan, fost fundaş Corona)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (4)
sadim3ro
sadim3ro  •  13 Martie 2013, 13:18

cum ziceam si mai demult, din banii mei, ... v'an gat

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Martie 2013, 10:24

Acum vreo luna parca era un alt scandal referitor la transferurile a doi jucatori, in care erau implicati presedintele Cosiliului Judetean si altii...

luciano86
luciano86  •  13 Martie 2013, 08:50

parca vad ca nu se vor lua masuri... poate impotriva fotbalistilor dar nu impotriva coruptilor :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează