GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  LIGA 1

Dolce ia 46 de meciuri exclusive de la Antenă! » Continuă tranzacţiile de meciuri între cele mai importante posturi TV din România

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 19:25

Pachetul de drepturi în Liga 1 deţinut de trustul Intact a fost cedat către canalul Romtelecom, însă opţiunile 1, 2 şi 3 vor fi transmise în continuare şi de Antena 1


Nu doar TVR cedează competiţii sportive către Dolce Sport, ci şi Antena 1. Dacă în primul caz vorbim despre o înţelegere între o televiziune de stat şi una comercială, aici avem un acord între două staţii comerciale, care vizează meciurile din campionatul Ligii 1 începînd din sezonul care va începe peste o lună.

Ce prevede colaborarea? Antena a cedat către Dolce toate meciurile din pachetul achiziţionat anul trecut de trustul Intact, numai că atunci cînd din pachetul respectiv va exista opţiunea 1, 2 şi 3, Antena 1 va transmite şi ea meciurile. În plus, Antena 1 va decide care meci e opţiunea 1, 2 şi 3, după care, începînd de la opţiunea 4, Dolce va fi cea care va indica meciul şi va transmite exclusiv întîlnirile.
Trustul Intact va putea oferi în continuare rezumate şi imagini de la meciurile cedate la Dolce, dar şi de la partida transmisă în fiecare etapă de postul Romtelecomului. Acordul dintre A1 şi Dolce Sport e valabil pentru ultimii doi ani din actualul contract de drepturi TV, adică pe perioada 2012-2014.

Sublicenţierea Antena 1 - Dolce a fost anunţată deja la LPF, pentru că aşa prevede şi contractul de drepturi TV, orice cedare de meciuri de la titularul lor avînd nevoie de girul forului condus de Dragomir. În schimb, deşi TVR a anunţat că în perioada 2012-2014 va primi de la Dolce 51 de partide de Liga 1, LPF încă nu a primit, pentru a aproba, nici o solicitare în acest sens.

Cum se vor transmite meciurile din Liga 1
Postul Număr de meciuri pe etapă
DigiSport 7
Dolce Sport 2
Antena 1 1*
* doar atunci cînd are opţiunile 1, 2 şi 3

Ce meciuri vor fi transmise în acelaşi timp de Antena 1 şi de Dolce
Tur
Rapid - Vaslui
Dinamo - CSMS Iaşi
Steaua - Rapid
Dinamo - Pandurii
CS Severin - Rapid
Retur
Vaslui - Rapid
Rapid - Oţelul
Dinamo - Braşov
Steaua - Petrolul
Dinamo - Gaz Metan Mediaş
Gloria Bistriţa - Dinamo

10,5 milioane de euro e suma totală pe care Antena 1 trebuie să o plătească pentru achiziţionarea pachetului 8 al drepturilor TV pe perioada 2011-2014

Penalizări de 30.000 de euro
Termenul pînă la care televiziunile trebuiau să plăteasă jumătate din suma pentru drepturile TV pe sezonul 2012-2013 era 15 mai, însă banii n-au intrat în conturile LPF. Conform unor surse din Ligă penalizările pînă în acest moment se ridică la aproximativ 30.000 de euro. Pînă aseară, LPF avea promisiuni că îşi va încasa suma pentru prima jumătate din noul campionat, după care va trimite banii cluburilor.

Citește și:

Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Nationala
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (36)
hadjadj
hadjadj  •  10 August 2012, 15:16

etapa 3 care meci din cele transmise de dolce e optiunea 4 sau mai slaba - otelul cfr sau vaslui pandurii cand in etapa asta sunt doar meciuri slabe in afara de dinamo rapid?

adisor1
adisor1  •  18 Iunie 2012, 14:26
Postat de sibelius pe 16 Iunie 2012, 11:09

:)) vezi, tocmai de aia nu am trecut de la dolce la rds cand au facut magaria cu gsp tv exclusiv in reteaua rds.

dolce sport e un progam de sport :) si pe langa asta cumpara ce vrea daca le permite bugetu:D eu nu vad digi ,digi nu vede dolce ...asa ca ce tot strigati.? sper sa ia dolce toate meciurile sa ramana digi cu buzuka umflata:)

adisor1
adisor1  •  18 Iunie 2012, 14:21

bravo dolce..urmeaza sa ii cumperi si pe ratatii de la digi..si adios:))

Vezi toate comentariile (36)
Comentează