GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  IRON MAIDEN LA CLUJ

Iron Football » Legendara trupă Iron Maiden susţine astăzi un concert de senzaţie la Cluj!

Iron Maiden
Iron Maiden

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 august 2010 00:00

Astăzi, la Cluj, are loc unul dintre cele mai importante evenimente rock ale anului.

Cu o istorie de aproape 25 de ani, trupa Iron Maiden a vîndut în toţi aceşti ani peste 100 de milioane de albume, fiind una dintre cele mai iubite formaţii de heavy metal din întreaga lume. Maiden, cum este alintată de fani, a fost înfiinţată în 1975 de basistul Steve Harris, pe atunci junior la clubul său favorit de fotbal, West Ham United.

Iron Maiden pregăteşte lansarea unui nou album, intitulat "The Final Frontier", la sfîrşitul aceste veri. Cu această ocazie, celebra trupa face un turneu mondial care include şi România, unde vin pentru a treia oară. Concertul de la noi are loc astăzi, la Cluj, în parcarea Polus Center, preţul unui bilet este de doar 100 lei, iar intrarea se va face de la ora 17:00.

"Rock + Fotbal + LOVE"
Cel mai cunoscut membru al trupei, cel care a şi înfiinţat-o, Steve Harris este un împătimit al fotbalului. Acesta nu ratează meciurile echipei sale de suflet, West Ham United, mai mult, are şi stema clubului de fotbal pe celebrul său bas.

În perioada junioratului la West Ham, Steve Harris lucra pentru a-şi cîştiga banii de buzunar şi ca desenator grafic, însă hobby-ul său principal era muzica. Din dragoste pentru muzică, el a învăţat să cînte la bass singur.

Ideea da a înfiinţa o trupă de muzică rock a fost mereu visul lui Harris înfiinţînd astfel Iron Maiden. S-a lăsat de fotbal şi s-a concentrat doar pe muzică, însă nu şi-a pierdut dragostea pentru fotbal, fiind mai mereu în tribune la meciurile echipei sale de suflet, West Ham United.

"Fiecare concert de-al nostru seamănă cu un meci de fotbal, iar la final ne bucurăm de victorie împreună cu publicul. Pentru mine, rock-ul Ă fotbalul ă love", spunea Harris într-un interviu publicat pe forumului unui fan club Iron Maiden din Anglia.

25 de ani - 14 albume
În tot acest timp, Steve Harris a rămas principalul compozitor din trupă. Basistul s-a inspirat în crearea versurilor din cărţi de istorie, din viaţa de zi cu zi şi chiar din filme. De aici şi numele formaţiei Iron Maiden, instrumentul de tortură medieval folosit într-un film celebru din anii 70, "Omul cu masca de oţel".

De-a lungul anilor, componenţii trupei s-au schimbat în repetate rînduri, însă Steve Harris a reuşit mereu să creeze o trupă puternică, la fel ca un antrenor al unei echipe de fotbal. De aici şi palmaresul extraordinar, 14 albume în 25 de ani.

Janick Gears: "Echipa Angliei nu e bună"
Într-un interviu acordat pentru gsp.ro şi citynews.ro înaintea venirii în România, chitaristul trupei Iron Maiden, Janick Gears, vorbeşte despre muzică şi fotbal.

- Ce părere ai despre pasiunea deosebită pe care o are Steve Harris faţă de West Ham?
- Steve iubeşte la nebunie West Ham United, eu sînt nascut în Hartlepool ce are o formaţie care joacă în liga a treia, ei sînt favoriţii mei. Cred că trebuie să susţii echipa din oraşul unde te-ai născut, asta e tradiţia.

- În contextul acesta, cum apreciezi evoluţia Angliei la Campionatul Mondial?
- Jucătorii englezi nu au fost suficient de buni. Dacă eşti bun, cîştigi, dacă nu eşti suficient de bun, nu cîştigi. Deci nu mă supăr pentru asta, echipa nu e destul de bună. Spania a cîştigat pe merit Cupa Mondială.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (8)
catalinozaurusrex
catalinozaurusrex  •  15 August 2010, 18:09

@ecriss... Faceti voi ce faceti si din frustrarea ce va macina ca nu ati ajuns la Bucuresti pe un salar bun, iar va luati de sudisti. Ce-are s.u.l.a cu prefectura, nu stiu. Ce daca la Bucuresti s-au vandut doar 20.000 bilete, iara nu stiu... Nu uita ca Maiden au mai fost la Bucuresti dar in 1995 pe cand tu probabil de jucai cu p.utz.a in nisip, poate de aici si interesul ceva mai scazut fata de cel al unor tarani de Cluj ca tine. Hai c-ai comis-o, nu te mai ascunde dupa deget.

chriss2210
chriss2210  •  15 August 2010, 15:51

@ecriss citeste city news cluj sa vezi cum se roaga de Clujeni sa mearga la concert,penibil,cui nu-i place heavy metal de ce sa mearga?ca-i Clujean sa demonstre ce cui?In rest respect Iron Maiden sunt o mare trupa dar...cui ii place heavy metal.poate ar merge un ceardas:):):)

ecriss
ecriss  •  15 August 2010, 14:54

ps. s-au vandut aproape 29 de mii de bilete... la bucuresti au fost putin peste 20 de mii

Vezi toate comentariile (8)
Comentează