GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CM 2014 / MEDIA

Prima mare surpriză a Campionatului Mondial urmărită de 1,4 milioane de români! Cîţi s-au uitat la meciul Greciei

Articol de - Publicat duminica, 15 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 15 iunie 2014 14:50

Victoria celor din Costa Rica în faţa Uruguay-ului, 3-1, în meciul jucat ieri pe TVR 1, de la ora 22:00 pe stadionul Castelao din Fortaleza a fost lider de audienţă la nivel naţional.
Eşecul surprinzător al lui Forlan, Cavani şi compania în faţa lui Campbell şi restul jucătorilor costaricani nu a avut rival pe nici un segment de măsurare al audienţelor de la noi. Postul public de televiziune, singurul canal care transmite în exclusivitate în România meciurile de la Campionatul Mondial a fost pe primul loc la numărul telespectatorilor.

Aproximativ 1,4 milioane de români la nivel naţional (7.3% rating şi 18.3% share) au urmărit partida comentată de Marian Olaianos. Minutul de aur al meciului a avut loc la 22:32, atunci cînd 1.5 milioane de telespectatori se uitau la partidă, aproximativ 20% din cei care aveau televizoarele deschise în acel moment.

URUGUAY - COSTA RICA621631-uruguay-costarica.jpg
»»»

Înfrîngerea Greciei, care a ajuns la Mondial după meciurile de baraj cîştigate în faţa României s-a făcut de rîs în primul meci al turneului final. Pe lîngă cei 57.174 de spectatori prezenţi pe stadionul din Belo Horizonte, în faţa micilor ecrane din România s-au aflat 1.1 milioane de telespectatori.

Partida care a început la ora 19:00 a ţinut TVR 1 pe primul loc în topul audienţelor pe acest interval orar, depăşind Ştirile Pro TV sau Observatorul Antenei 1. Minutul de aur al partidei comentate de Bogdan Tomulică şi Florin Mihoc a fost la ora 20:51, atunci cînd columbienii reuşeau cel de-al treilea gol al meciului: 1,7 milioane de telespectatori.

COLUMBIA - GRECIA
621628-columbia-grecia.jpg

»»»

TVR 1 a fost lider indiscutabil şi la meciul transmis sîmbătă dimineaţă la ora 01:00, dintre Chile şi Australia. Victoria chienilor a fost urmărită de 379.000 de telespectatori, 20% din cei care aveau televizoarele deschise la acea oră se uitau pe postul public. Partida a depăşit în audienţă Pro TV, Kanal D sau Antena 1, posturi ce nu au făcut mai mult de 1% audineţă pe tronsonul orar al meciului comentat de Marius Mitran.

CHILE - AUSTRALIA621635-chile-australia.jpg

CITEŞTE ŞI:
- ziua 1: TVR 1 lider de audienţă pe toate segmentele » 1,8 milioane de români au văzut Brazilia - Croaţia!
- ziua 2: Spania - Olanda audienţă cu 50 la sută mai mică ca-n 2010 şi sub Brazilia - Croaţia!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Europa League
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Iunie 2014, 13:26

se mai vaitau unii useri, nu multi, e drept, ca in Brasil e proasta organizare si ca orele d e televizare sunt improprii. uite ca lumea se uita in draci la meciurile de la Mundialito, si nu numai in Ro, in toata lumea. bine, autorul ineptiei era vestitul mondragon, insipidul forumului. ontopic, daca apreciez ca bineprezentata stirea vis a vis de marea surpriza a Cm, una dintre cele mai mari din istoria Mondialelor, despre meciul Columbiei cu grecia consider ca s-a intrecut grav masura: sugerez autorului elucubratiei sa lectureze si alte jurnale de sport, pe cele adevarate din europa, si o sa vada lesne cum specialistii considera ca Ellas a fost ghinionista.

batranu.cismigiu
batranu.cismigiu  •  15 Iunie 2014, 12:39
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Sa fim seriosi, la mondiale se califica echipe serioase, noi nu avem ce cauta acolo decat poate prin nu stiu ce conjunctura, sa castigam 2-3 partide la masa verde, sa se teleporteze vreun Ospina, Pirlo/Robben, van Persie si alte minuni de genu'... doar daca fotbalul nostru o ia ACUM de la zero, in 10-15 ani vom putea sa ne gandim si noi la un CM.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează