GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Reţete de Colecţie Intră în "Poveştile bucătăriei romîneşti"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Jurnalul Naţional îţi aduce 7 cărţi, 7 provocări culinare, 7 călătorii prin Romînia savuroasă! |n fiecare vineri află istoria bucatelor neamului tău scrisă de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei naţionale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romînilor... „Reţete de Colecţie“!

Vineri, 30 iulie, ai volumul trei din „Poveştile bucătăriei romîneşti“. O ediţie completă, reaşezată în pagină, înnobilată şi ilustrată cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice şi imagini inedite cu Radu Anton Roman.

Săptămîna aceasta continuă călătoria noastră culinară în „Ardealul slăninii cel gustos“ (cum îşi „alintă“ Radu Anton Roman ţinutul de baştină). Ştia tot despre mîncărurile ardeleneşti, de la găluştele grase în foi de varză (un fel de sarmale enorme, răscroite după mintea ardeleanului) la fripturi numite după toponimic (de Turda, de pe Someş, de Cluj) ori pînă la plăcintele pe piatră ale locuitorilor din Apuseni şi din Ţinutul Pădurenilor. Acestea toate le veţi regăsi în amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate după gustul şi limba unui ardelean sadea. Luaţi, dar, brişca şi tăiaţi o bucată de slănină, numai bună de alăturat păhărelului de pălincă. Vă aşteaptă o carte de reţete colosale. Sporla gătit!  

Şi nu uita... Poţi cîştiga un set complet din colecţia „Poveştile Bucătăriei Romîneşti”, participînd la concursul desfăşurat la Radio Romînia Actualităţi in perioada 26 iulie - 6 august, din cadrul emisiunii “La minut”. Mai multe detalii găsiţi la: http://www.romania-actualitati.ro/regulamentul_concursului_din_cadrul_emisiunii_la_minut-16805

Jurnalul Naţional îţi aduce 7 cărţi, 7 provocări culinare, 7 călătorii prin Romînia savuroasă! |n fiecare vineri află istoria bucatelor neamului tău scrisă de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei naţionale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romînilor... „Reţete de Colecţie“!

Vineri, 30 iulie, ai volumul trei din „Poveştile bucătăriei romîneşti“. O ediţie completă, reaşezată în pagină, înnobilată şi ilustrată cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice şi imagini inedite cu Radu Anton Roman.

Săptămîna aceasta continuă călătoria noastră culinară în „Ardealul slăninii cel gustos“ (cum îşi „alintă“ Radu Anton Roman ţinutul de baştină). Ştia tot despre mîncărurile ardeleneşti, de la găluştele grase în foi de varză (un fel de sarmale enorme, răscroite după mintea ardeleanului) la fripturi numite după toponimic (de Turda, de pe Someş, de Cluj) ori pînă la plăcintele pe piatră ale locuitorilor din Apuseni şi din Ţinutul Pădurenilor. Acestea toate le veţi regăsi în amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate după gustul şi limba unui ardelean sadea. Luaţi, dar, brişca şi tăiaţi o bucată de slănină, numai bună de alăturat păhărelului de pălincă. Vă aşteaptă o carte de reţete colosale. Sporla gătit!  

Şi nu uita... Poţi cîştiga un set complet din colecţia „Poveştile Bucătăriei Romîneşti”, participînd la concursul desfăşurat la Radio Romînia Actualităţi in perioada 26 iulie - 6 august, din cadrul emisiunii “La minut”. Mai multe detalii găsiţi la: http://www.romania-actualitati.ro/regulamentul_concursului_din_cadrul_emisiunii_la_minut-16805

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul din Superliga s-a săturat: mută echipa din oraș
Superliga
Patronul din Superliga s-a săturat: mută echipa din oraș
UEFA a făcut anunțul despre Istvan Kovacs! Arbitrul e pe lista pentru Cupa Mondială din 2026
Campionatul Mondial de Fotbal 2026
UEFA a făcut anunțul despre Istvan Kovacs! Arbitrul e pe lista pentru Cupa Mondială din 2026
Dan Șucu a investit 20 de milioane de euro la Rapid! Giuleștenii sunt pe pierdere de cinci ori mai mare decât acum șase ani
Superliga
Dan Șucu a investit 20 de milioane de euro la Rapid! Giuleștenii sunt pe pierdere de cinci ori mai mare decât acum șase ani

FRF instituie „taxa pe șmecherie”! Furie în Liga 1: „7,6 milioane de euro din fondurile UEFA sunt împărțite aberant” + FCSB vizează bani la care nu are dreptul!

„E o libertate aparte aici, dar suntem cu gândul și la România” » La doi pași de Lyon, doi români și-au deschis afacerea care i-a dat gata pe francezi: „În perioadele bune, vindem și 100 kg. pe săptămână”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează