GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Campionii României sînteţi voi! » Cupa Coca-Cola şi-a desemnat ieri învingătorii: Benjamin Franklin şi Banyai Janos

Echipele învingătoare au sărbătorit împreună succesul de la Cupa Coca-Cola +5   FOTO
Echipele învingătoare au sărbătorit împreună succesul de la Cupa Coca-Cola

Articol de GSP - Publicat luni, 21 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 iulie 2013 13:22

Băieţii de la "Benjamin Franklin" din Bucureşti şi fetele de la "Banyai Janos" din Harghita au triumfat la Sala Polivalentă.

Uitaţi-i! Ei şi ele sînt campionii României la futsal, la nivel de licee! Şi vor merge la Euro 2012 pentru a urmări din tribună un sfert de finală la Doneţk!

Show-ul a început, ieri, dis-de-dimineaţă, la Sala Polivalentă din Capitală cu finala fetelor. " Banyai Janos" (Harghita) şi "Mircea Eliade" (Bucureşti) au demonstrat, dacă mai era nevoie, că şi fetele ştiu să joace fotbal. Chiar spectaculos!

Victorie în extra-time
A fost un meci incredibil de strîns, cu driblinguri a la Messi şi cu execuţii cu calcîiul. Cîştigătoarea nu a putut fi decisă după cele două reprize de cîte 20 de minute, pentru că scorul indica 8-8. Cu patru goluri marcate de "Mircea Eliade" într-un final nebun. Pînă la urmă, s-a terminat 10-9 pentru fetele din Harghita, care au devenit primele liceene campioane ale României la futsal!

A urmat finala băieţilor. La start, două echipe bucureştene: "Mircea Eliade", din nou, şi " Benjamin Franklin". Tensiune pe parchet, gălăgie mare în tribune. Atmosfera perfectă pentru un adevărat "derby" transmis live şi la GSP TV. "Începe Steaua - Dinamo!", au strigat spectatorii înaintea meciului, cu referire la cluburile care îşi recrutează jucătorii din băncile celor două licee finaliste.

Şi nu s-au înşelat! A fost încă o finală cu goluri multe şi cu un final în care pînă şi antrenorii celor două echipe ar fi intrat pe parchet pentru a păstra sau schimba rezultatul.

Eliade, marea pierzătoare
Favorit, liceul "Mircea Eliade" a pierdut însă pentru a doua oară ieri, la "Polivalentă". De această dată, finala de băieţi! Cu toate că a condus 1-0 şi 2-1 şi a egalat scorul, 5-5, deşi cu 10 minute înainte de final "Franklin" conducea cu 5-2. Puştii de la "Eliade" au ratat o lovitură de penalitate la 5-6, iar visul de a cîştiga Cupa Coca-Cola a fost spulberat de încă un gol al rivalilor.

7-5 pentru băieţii de la "Franklin", care, alături de fetele de la "Banyai Janos", au primit trofeele şi premiile de la trei VIP-uri: Florentin Petre, Robert Niţă şi baschetbalistul Claudiu Fometescu.

"Îi felicit pe băieţii de la «Franklin», pe cîţiva dintre ei îi cunosc de la Dinamo. A fost un meci spectaculos, dramatic, decis în ultimul minut. De aceea e spectaculos fotbalul în sală!" (Florentin Petre, antrenor secund Dinamo II)

MVP-ul finalei: "Vreau să văd Spania!"

Vasile Alexandru, 18 ani, a fost declarat MVP-ul finalei de ieri.

- Vasile, ai marcat trei goluri în finală. Cum te simţi?
- Sînt foarte fericit, vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat de liceu şi pentru ajutorul colegilor mei. Sîntem campioni!

- Cum a fost finala?
- Foarte echilibrată, tensionată. Trebuie să recunosc că am avut ceva emoţii cînd scorul era 5-5, dar n-am încetat să cred că vom învinge. A fost un Dinamo - Steaua al liceelor!

- Mergi la un "sfert" la Euro 2012. Ce naţională vrei să vezi acolo?
- Spania! E favorita mea la cîştigarea trofeului!

- Care este fotbalistul tău preferat?
- Îmi place de Cristiano Ronaldo, dar îl admir şi pe Adrian Cristea pentru tehnica lui şi pentru modul în care pasează.

Toată lumea a cîştigat!

Cupa Coca Cola a avut două campioane, dar, practic, nimeni nu a pierdut!

N-a fost uşor. Un astfel de proiect, cu peste 350 de licee din ţară implicate, în condiţiile în care Ministerul are în documentele sale undeva la 1.400 de colegii, părea o nebunie. Dar lumea se săturase de Bucureşti şi restul lumii, trebuia să ştie care e cea mai bună echipă de fotbal din Romania, la nivel de licee. Aşa că ideea celor de la Coca Cola era frumoasă.

De pornit, s-a pornit la drum pe final de februarie. De fapt, atunci s-a auzit primul fluier, la Braşov. Competiţia, începuse, însă, de ceva vreme: înscrieri, rezervări de săli, telefoane...

Trei luni de zile s-a jucat futsal. Din Dorohoi la Timişoara, de la Constanţa pînă la Oradea. Unii începuseră, alţii terminau, ştafeta se dădea de la un oraş la altul. Au urmat regionalele, cu campioane puternice, unele cu 12 puncte acumulate din tot atîtea posibile. În această vreme, Bucureşti sita torcea din 69 de echipe numai la băieţi.

Xavi şi Iniesta sînt mai aproape
La turneul final de la Bucureşti a fost spectacol cap-coadă. Goluri multe, răsturnări de situaţie, ochii pe tabela unde secundele se scurgeau. Eliade de două ori. Prima dată, la fete. Harghitencele veniseră cu gînduri mari, bucureştencele şi-au depăşit condiţia. La băieţi, au tras tare şi au ajuns din urmă IOR-ul, dar... n-a fost să fie.

Connect-R a făcut şi el spectacol, Crina Abrudan, Florentin Petre, Robert Niţă ori Claudiu Fometescu au vrut şi ei să participe la bucuria liceenilor, pentru că era sărbătoarea lor.

Pe parchet au fost două campioane, dar, practic, nimeni n-a pierdut, toată lumea a avut de cîştigat. Pentru că la Cupa Coca-Cola a fost spectacol. Iar Xavi şi Iniesta, adică marele premiu – excursia de la Doneţk – sînt mult mai aproape.

Vine BAC-ul, vacanţa şi, apoi, din 15 septembrie, încep să se creioneze loturile pentru 2013. Cea de-a doua ediţie mai că bate la uşă...

Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
lupul-cel-rau
lupul-cel-rau  •  21 Mai 2012, 11:09

Aoleu, maistre Oprisan... "Sita torcea", ai? :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează