SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Start într-o aventură fabuloasă » Astăzi începe Turul Sibiului!

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 iulie 2014 16:53

Turul Sibiului debutează astăzi cu un prolog urban de 2,3 kilometri, care va stabili cine este primul tricou galben al întrecerii


START! O avalanşă de viraje pe ruta Piaţa Mare-Piaţa Mică-Piaţa Mare, 22 de echipe care freamătă pe rampa de start, sute de spectatori veniţi să salute cea mai importantă competiţie de ciclism din România! Astăzi, începînd cu ora 18:30, caravana pleacă la drum în cea de-a patra ediţie a Turului Sibiului, o întrecere ce-i poartă pe ciclişti printr-o varietate de suplicii.

De la un circuit urban condimentat cu pavate, în peisajul extraordinar pe care îl oferă fosta capitală europeană, şi pînă pe cele mai dure căţărări din Carpaţii Meridionali, Transfăgărăşan şi Păltiniş, cicliştii vor trebui să poarte o luptă continuă cu durerea, cu ei înşişi şi cu adversarii dispuşi la orice sacrificiu pentru a se impune.

Dar, mai precis, cum va fi prologul de astăzi? În primul rînd, e important de ştiut că traseul este foarte tehnic şi că rutierii buni la contratimp scurt, la fel ca sprinterii, vor fi avantajaţi. Apoi, succesiunea de curbe şi drumul îngust îi vor forţa pe ciclişti să facă faţă schimbului de ritm constant, favoriţii fiind mereu atenţi la fel cum "găsesc" trasa ideală.

În 2013, italianul Omar Bertazzo a pierdut victoria de etapă pentru o singură secundă, deşi a rulat cu o viteză medie de 41.5km/h. El a oferit cîteva detalii pentru GSP: "Traseul e foarte dificil şi poate fi atacat în două moduri: cei care caută victoria de etapă trebuie să îşi asume riscuri enorme, tăind curbele, în timp ce liderii trebuie să fie atenţi să nu cadă, dar nici să nu piardă prea mult timp. E foarte incomod, dar spectaculos. Obligatoriu trebuie să studiezi harta!".

Prologul de astăzi va distribui în pluton primele tricouri, cel galben, de cel mai bun rutier în clasamentul general, tricoul albastru (sprinteri), verde (căţărători), portocaliu (lider U23), roşu (cel mai bun român) şi alb (clasamentul pe puncte). Ne vedem la start!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
geo_qqq
geo_qqq  •  18 Iulie 2014, 07:53

in 2 km sa dai atatea tricori?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează