GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Mihai Covaliu, după anunțul lui Klaus Iohannis: „Sunt discuții între Ministerul Sportului și cel al Sănătății”

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2020 22:52

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că pregătirea sportivilor profesioniști poate fi reluată începând cu data de 15 mai. Mihai Covaliu, președintele COSR, salută vestea.

„E o veste bună anunţul preşedintelui. S-a referit mai mult la partea sportivă pentru că se tot discută în ultima perioadă despre reluarea sportului şi a activităţii fizice. Se discută în aceste zile, cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului, de la Ministerul Sănătăţii cum vom relua această activitate. Când e clar, după 15 mai, nu mai e o necunoscută, dar în ce fel şi ce măsuri trebuie să respectăm sunt subiecte care sunt acum pe masă.

Trebuie respectate aceste măsuri care vor veni de la Ministerul Sănătăţii, de la specialiştii de acolo. Noi suntem în legătură cu Ministerul Tineretului şi Sportului, domnul ministru s-a întâlnit de mai multe ori cu specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi există şi un plan de reîncepere a pregătirilor. Vom reîncepe activitatea sportivă, dar e clar că nu oricum”, a declarat Mihai Covaliu pentru Agerpres.

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de izolare

+45 FOTO

Mihai Covaliu vrea testarea sportivilor

Complexul sportiv de la Izvorani a fost igienizat și e pregătit să primească sportivii, dar Mihaiu Covaliu spune că acest lucru se va întâmpla doar după testarea lor. 

„Da, absolut. Am discutat şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, este o condiţie ca la intrarea într-o bază sportivii de performanţă vor avea nevoie de acel aviz că au fost testaţi (negativ) pentru COVID-19. Este luat în calcul acest aspect”, a completat președintele COSR. 

„Pe mine ce mă bucură este că oamenii au început să-şi dea seama de importanţa sportului în viaţa lor. Ăsta e un fapt extraordinar. Lumea are nevoie de mişcare, are nevoie să iasă afară la aer. Deja termenul de stand-by s-a epuizat. Am înţeles până acum că suntem într-o situaţie deosebită, am respectat regulile, am făcut tot ceea ce trebuia să facem, dar bineînţeles că avem nevoie de mişcare şi de sport"
- Mihai Covaliu, președinte COSR

VIDEO / Reîncepe Liga 1 » Echipele se pot antrena în grupuri începând cu 15 mai

Citește și alte știri despre coronavirus:

Premierul Ludovic Orban a explicat cum vor fi eliminate restricțiile din România: „Vom aştepta o perioadă, ca să vedem efectul”

FOTO O asistentă s-a dezbrăcat complet în centrul orașului: „Am văzut prea mulți morți, vreau să scap de stres”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close