GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  POVESTE

Cu emoţie şi respect pentru unicitatea poveştii sale, Alexandru Boc descrie iubirile din viaţa sa » Cele 1001 nopţi ale lui Sandu Boc

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2010 00:00

La 63 de ani arată ca un bărbat de 50. Sandu Boc își povesteș te viaț a sentimentală ș i trimite cîte o reverență fiecărei femei fascinante pe care a întîlnit-o. Nu, nu e nimic monden! Mondenitatea e o realitate snoabă, afișată. Istoria marelui fotbalist conține viață pur și simplu. Cu întîmplări uluitoare și cu portrete de femei în imagini sepia, care vorbesc, peste ani, despre frumusețea unei lumi apuse.

A fost logodit cu nepoata şahului Iranului, cel mai bogat om din lume în anii '60, a avut o relaţie cu Corina Chiriac şi cu cîntăreaţa Natalia Guberna şi a cucerit zeci de alte femei frumoase, de la actriţe la balerine şi sportive

Le păstrează fotografiile, dar nu ca într-un clasor, ci alături de scrisori vechi şi de amintiri care îi dau şi acum fiori. Povestea lui Sandu Boc e povestea fiecărui bărbat. Iubim de mai multe ori în viaţă şi de fiecare dată iubim pentru totdeauna.

"Încă din primul an în care am evoluat cu Petrolul în Divizia A eram invidiat pentru că mă căutau fetele. Primeam la club cîte 15-20 de scrisori în fiecare zi. Îmi ziceau că vor să iasă cu mine în oraş, că vor să se căsătorească, să mă cunoască sau doar să aibă o aventură de o noapte". O îndrăzneală pentru istoria oficială a acelor vremuri.

Sincer cu fiecare amintire
Alexandru Boc are 63 de ani şi jumătate. E vicepreşedinte al LPF şi observator la meciurile din Liga I. Are vreo 25 de kilograme în plus şi mult păr alb faţă de perioada cînd a fost fotbalist. Dar kilogramele s-au aşezat carismatic, iar părul alb îi dă şarm acestui aventurier deloc cinic.

A fost invidiat şi numit "craiul din fotbalul românesc" datorită cuceririlor pe care le-a făcut în rîndul femeilor celebre. Chiar şi după ce s-a lăsat de fotbal, a rămas unul dintre bărbaţii cei mai doriţi. La braţul său au stat femei frumoase şi foarte cunoscute. Celebritatea unui fotbalist e un afrodisiac puternic, dar Boc a adăugat gentileţea şi sinceritatea.

A acceptat să dezvăluie amintirile ultimilor 43 de ani. Atît cît a trecut de la momentul în care devenise un fotbalist de top în România. Jucase la Petrolul timp de 3 ani, din 1964 pînă în 1967, cucerise un titlu de campion, învinsese marele Liverpool la Ploieşti şi obţine transferul la fantastica echipă a lui Dinamo, care îi avea printre alţii pe Dinu, Dumitrache şi Lucescu. De aici începe slalomul amintirilor despre femeile din viaţa sa.

Logodit cu Salomeea Djanhanghir
Poate cea mai surprinzătoare relaţie pe care a avut-o a fost cu o foarte cunoscută femeie a lumii. Numele ei este Salomeea Djanhanghir, nimeni alta decît nepoata şahului Iranului, considerat la acea vreme cel mai bogat om al lumii.

"În 1967 am făcut un turneu cu Dinamo la Teheran. Eram la piscină cu Pîrcălab. Două fete pe marginea cealaltă a bazinului. Pîrcălab credea că se uitau la el, dar i-am zis să ne aruncăm în apă, să o luăm în direcţii opuse şi cînd ieşim, vedem la cine se uită ele. Alesul am fost eu şi m-am dus la bruneta aceea superbă şi am intrat cu ea în vorbă. Era Salomeea. Ne-am îndrăgostit lulea unul de celălalt şi a rămas că mă întorc să ne logodim".

Întors la Bucureşti, Boc a avut surpriza ca Partidul Comunist şi structurile lui, propovăduitoarele unei vieţi asexuate în mod oficial, să-l ajute, de fapt, să ţină legătura cu Salomeea. Aventura lui devenise o miză de stat.

"România şi Iran erau înfrăţite, mi se punea la dispoziţie linia telefonică a Ministerului de Interne de la Săftica pentru a vorbi în Iran. Cînd i-am zis generalului Staicu că am o problemă fiindcă n-am nici o vilă, aşa cum îi minţisem pe părinţii Salomeei, ca să par şi eu bogat, el mi-a zis aşa: «Săftica va fi vila ta cînd vine fata aici, iar servitorii vor fi soldaţii pe care îi îmbrăcăm în frac»".

"M-am logodit cu ea la Teheran în sufrageria casei ei, care era cam cît o sală de sport, după care m-am întors la Bucureşti şi a urmat povestea cu securistul bătut în bar, am fost arestat şi am pierdut legătura. După ce am ieşit, am căutat-o şi ne-am dat întîlnire la Londra. Jucam eu un meci acolo împotriva lui West Bromwich Albion. M-am dus la adresa stabilită, hotărît să rămîn în Anglia, dar Salomeea plecase în Iran de cîteva zile. Dacă o găseam, fugeam definitiv din România".

I-a furat iubita băiatului lui Gheorghe Maurer
Tot pînă să se căsătorească, în 1971, Boc a făcut zeci de cuceriri. Printre acestea şi Elena Renea, o balerină de elită a vremurilor. "Eram la bar, la Melody, şi mă tachinau colegii de la echipă: «Hai, mă craiule, să vedem ce poţi! Uite, pe Nuţi Renea o poţi agăţa?».

Am ieşit, m-am dus să cumpăr un buchet de flori şi direct la uşa cabinei ei m-am oprit. A deschis şi i-am zis aşa: «Ştii filmele alea cu cowboy, cînd vine călăreţul, scoate pistoalele, împuşcă tot şi pleacă acasă cu prada? Aşa şi eu, fără tine nu plec în seara asta!».

Ea era cuplată cu Jean Maurer, băiatul lui Gheorghe Maurer, prim-ministru al României atunci şi un om foarte influent pe lîngă Ceauşescu. Mi-a zis dacă ştiu la ce mă expun şi a impresionat-o cînd i-am zis că «îmi asum orice risc». Jean Maurer a aflat ulterior, însă m-a iertat: «Sandu Boc, ai noroc că sînt un fan al tău şi că încă joci bine, că altfel te-aş fi terminat. Să fii fericit alături de Nuţi!»".

Arestat din cauza unei aventuri cu soţia numărului 2 din Comitetul Central
Altădată, limita nu a mai fost la fel de flexibilă. Lista femeilor pe care şi le-a trecut în palmares avea să-l coste scump. În 1969 a fost arestat, motivul fiind o bătaie cu un securist într-un restaurant, însă problemele pe care le-a avut în închisoare i s-au tras de la o femeie.

"Am avut o aventură cu soţia lui Vasile Patilineţ, omul numărul 2, după Ceauşescu, în Comitetul Central. Cum ea era urmărită nonstop, bărbatu-său a aflat şi a vrut să se răzbune pe mine. După ce mi se făcuse acel dosar de bună purtare în închisoare şi mă pregăteam să ies, din ordinul lui, a trimis Contrainformaţiile peste mine şi m-a turnat la şefi că am avut parte de un regim de detenţie privilegiat, ceea ce, ca să fiu sincer, era adevărat. A avut putere şi m-a pus să înfund puşcăria de la Policolor. Cînd am ieşit, am aflat că el s-a răzbunat din cauza aventurii cu soţia lui". Bărbaţii sînt geloşi, e o lecţie pe care Boc o ştie foarte bine.

L-a înfruntat pe Valentin apărîndu-şi iubita
În 1968 a avut parte de o întîmplare care l-a speriat foarte tare. Tot din cauza unei femei. "Eram la restaurantul Pescăruş cu Cornel Dinu şi cu două fete, cînd a intrat Valentin Ceauşescu. Eu nu-l cunoşteam. A pus mîna pe scaunul fetei cu care eram eu şi a întrebat-o ce face. Eu i-am dat peste mînă şi i-am zis: «Puteai măcar să ceri voie». El s-a scuzat şi a plecat, iar cînd am aflat că era Valentin mi-am zis că sînt un om terminat, însă nu mi-a făcut nimic. Valentin era de un bun-simţ ieşit din comun".

Căsătorit cu o româncă de origine germană
În 1971, Boc a decis să termine cu aventurile de o noapte şi cu hoinăreala. "Atunci m-am hotărît să mă însor cu Dalina Butculescu. Era o româncă de origine germană, frumoasă foc, cu care am făcut şi o fată, pe Alexandra, în 1977. Ulterior, Dalina a plecat în Germania, în finalul anului 1980, împreună cu Alexandra. Eu am rămas aici. Mi-a fost frică să fug şi eu, avusesem acele probleme cu închisoarea, iar familia mea era la Vascău şi m-am gîndit că o să aibă de suferit. În plus, nu suportam Germania, cred că n-aş fi învăţat niciodată limba lor şi nici fotbal nu mai jucam, deci nu aveam din ce să scot bani. Eu şi soţia ne-am refăcut vieţile, ea s-a măritat acolo, dar am rămas în relaţii excepţionale. Acum, cînd vine în ţară cu bărbatu-său, ştiţi cum îl prezint pe el? «Iată-l pe soţul soţiei mele». Cînd i-am povestit prima dată lui Dumitru Dragomir rîdea de nu se mai putea opri".

Fetiţa i-a deconspirat relaţia cu Corina Chiriac
Printre iubitele de lux pe care le-a avut Boc s-a numărat şi Corina Chiriac.  "Stătea la două blocuri de mine şi într-o zi, eram în faţa blocului cu fata mea, Alexandra, care atunci avea 3-4 ani. Corina Chiriac a venit şi eu am invitat-o înăuntru. S-a jucat cu Alexandra pe covor cîteva ore, apoi a rămas la noi. La vreo două luni, eram cu soţia la socri la masă. În timp ce mîncam, pe TVR1 începuse un recital al Corinei Chiriac. Fetiţa mea s-a dus la televizor şi a început să zică: «Uite-o, tati, pe tanti aia care a venit la noi, s-a jucat cu mine şi a stat apoi cu tine». Tuturor celor de la masă le-au căzut tacîmurile din mînă, iar eu nu ştiam ce să mai zic".

Mihaela: centralistă, iubită şi vecina de la etajul 2 :-)
Alexandru Boc îşi aminteşte rîzînd şi de una dintre cele mai haioase întîmplări în materie de aventuri amoroase: "După ce m-am mutat în blocul în care locuiesc şi acum, m-am întîlnit cu vecina de la etajul 2 şi cu soţul ei. I-am zis «Săru'mîna», l-am salutat şi pe el. Tot aşa, vreme de aproape un an. Într-o dimineaţă, am ieşit afară şi vecina era singură, aşa că i-am spus că o pot duce cu maşina în centru. După ce s-a urcat, a început să-mi zică: «Ţie chiar nu ţi-e ruşine, mă? Îmi zici «Săru'mîna» zi de zi ca şi cum nu s-a întîmplat nimic între noi?». Mă uitam uimit la ea, credeam că face mişto de mine. «Ai uitat cînd ne culcam împreună cînd veneai cu Rapid în cantonament la hotelul în care eu eram centralistă?». Abia atunci mi-am adus aminte! Era Mihaela, centralista".

Opt ani cu o handbalistă de la Oltchim
După Revoluţie, Alexandru Boc şi-a continuat cuceririle de lux. De această dată însă, relaţiile lui au fost de durată. Prima, cu o handbalistă. Mihaela Apostol, care a evoluat la Rapid, la Oltchim şi în echipa naţională. "Am cunoscut-o cînd era la Rapid. A fost o fată deosebită, cu care am trăit 7-8 ani extraordinari. Cînd a primit o ofertă să se transfere în Germania, nu voia să plece. I-am zis că acolo e viitorul ei şi, ca s-o fac să ne despărţim şi să se ducă, am regizat să mă prindă cu o altă femeie".

Dovada iubirii pe care Mihaela Apostol i-a purtat-o lui Boc e scrisoarea pe care Miki i-a trimis-o după despărţire, scrisoare care a constat în cîteva rînduri postate pe spatele unei poze cu cei doi: "Ce bine ne stătea împreună... Nu pot să cred că ne-am despărţit. Nu ai să ştii niciodată ce mult te-am iubit. Dar păcat! M-ai dezamăgit profund! Toată viaţa o să mă întreb: DE CE? Nu pot să şterg cu buretele tot ce a fost între noi. În continuare am să te iubesc. Sper ca şi tu să mă iubeşti! Cu multă dragoste, Miki!".

Cinci ani alături de o voleibalistă declarată cea mai sexy din Italia
După relaţia cu Apostol, a urmat o alta, tot de durată şi tot cu o sportivă, voleibalista Elena Butnaru, care în prezent evoluează în Italia, la SEA Urbino.

"Mă dusesem preşedinte la Universitatea Craiova şi fratele lui George Ilinca, Costel, se tot lăuda că a adus el o mare frumuseţe la echipa de volei şi că o s-o cucerească. Am aflat cine era, i-am dat telefon într-o dimineaţă şi am invitat-o la cafea. Ne-am oprit direct la motelul Capela din Rîmnicu Vîlcea şi de atunci a devenit iubita mea. Ulterior, în schimbul a 15.000 de euro, i-am cumpărat transferul de la Craiova. M-aş fi căsătorit cu ea, însă dorea un copil şi era prea mult pentru mine. În 2001 a primit o ofertă din Italia şi s-a dus acolo", povesteşte Boc despre cea care a cîştigat cîteva concursuri de Miss între sportivele din Italia şi a fost aleasă să pozeze sexy pentru coperta unei reviste celebre din Palermo.

Actuala iubită are jumătate din vîrsta lui
"O dată cu trecerea anilor, mi-am impus să devin mai sobru, să nu mai fiu fustangiu", spune Boc, care are acum o relaţie cu o femeie din Oradea. "O cheamă Mariana, e o fată deosebită şi pot spune că e o relaţie serioasă, cu o o persoană foarte serioasă", o descrie Boc pe cea care are doar 31 de ani, cu doi mai puţin decît fiica lui, Alexandra, şi aproape jumătate din vîrsta lui actuală.

Tocmai pentru a-şi consolida relaţia, Boc a făcut în 2009 o mutare financiară de 150.000 de euro. "Am cumpărat un apartament în Oradea cu 80.000 de euro în cel mai frumos complex, Nufărul Plaza, am investit în el 20.000 de euro şi mi-am luat şi o maşină Mercedes ML cu 50.000 de euro ca să am cu ce să fac în siguranţă drumul Bucureşti - Oradea", spune Boc.

Şi apoi zîmbeşte, privind fotografiile vechi. "Da, pot să le vadă cititorii voştri! De ce nu? E viaţa mea, nu o ascund şi nici nu o afişez. Sînt un bărbat normal". Mda, ce-o face nepoata şahului?

Actor, alături de Toma Caragiu şi Dinică
Pentru că era o vedetă, Alexandru Boc a primit în urmă cu 37 de ani propunerea de a juca într-un film. "Am filmat timp de o lună pentru pelicula «Castele de nisip», a lui Iulian Mihu. Am fost coleg pe platourile de filmare cu Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Gina Patrichi şi Aimee Iacobescu. Ultima dintre ele, Aimee, mă tot bătea la cap că vrea să se mărite cu mine", spune azi Boc, care păstrează la loc de cinste o fotografie cu el alături de Angela Stoenescu (foto) din respectivul film.

În Top 5 cei mai bine bărbaţi ai României
Relaţiile cu femeile celebre şi marele său succes în rîndul persoanelor de sex feminin l-au împins pe Boc în topul realizat de revista VIP despre primii 5 cei mai bine bărbaţi români din toate timpurile. Ceilalţi 4 s-au numit Florin Piersic, Petre Roman, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu.

De doi ani a devenit bunic
Fiica lui Boc, Alexandra, s-a stabilit de mulţi ani în Statele Unite, unde s-a şi măritat. În vîrstă de 33 de ani, ea a născut în urmă cu doi ani şi jumătate două gemene. "Acum chiar mă simt împlinit, am şi două nepoţele pe care le văd în fiecare an cînd ne strîngem toată familia la Frankfurt, în Germania, acolo unde locuieşte soţia", spune Boc.

"Cum mă menţin în formă la aproape 64 de ani? Vara, două luni stau la mare, soarele e un afrodisiac important. Iarna, două luni merg la vînătoare la Vaşcău, lîngă Oradea, iar în restul de 8 luni joc aproape în fiecare zi tenis cu piciorul"
Alexandru Boc

"Cornel Dinu nu era invidios pe succesul meu la fete. El n-avea nici o treabă cu gagicile, fugea şi el, şi ele. Eu luam în fiecare seară cîte o dansatoare de la barul Melody, iar el dimineaţa se ocupa să o conducă unde trebuia să ajungă"
Alexandru Boc

"Am jucat fotbal la cel mai înalt nivel şi am avut multe femei frumoase. Mi-am trăit viaţa la maximum, însă am un singur mare regret, că n-am evoluat la Mondialul din Mexic 1970. Aş da jumătate din femeile cu care am fost pentru un meci împotriva lui Pele"
Alexandru Boc

Cine a fost Boc ca fotbalist
- A evoluat ca fundaş central
- A jucat la Petrolul între 1964 şi 1967
- La Dinamo a evoluat două sezoane, în perioada 1967-1969
- A bifat doi ani şi la Rapid, între 1971 şi 1973
- Finalul carierei l-a găsit la Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat între 1973 şi 1976
- Are 224 de meciuri şi 12 goluri în Divizia A
- 22 de meciuri în cupele europene
- A evoluat de 6 ori în echipa naţională a României
- A cîştigat 3 trofee cu 3 echipe diferite: titlul cu Petrolul şi cu U Craiova şi Cupa României  cu Rapid

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (48)
 •  20 Martie 2012, 07:50

habar n-am cine e acest alexandru boc,n-am auzit de el pana acum......intamplator am dat de el......am citit si eu articolul.......nu stiu cum a fost in trecut insa cum cu siguranta....Mare Tzaran...mare de tot,opincar,sa te lauzi cu asa ceva.......urat,unde iti este decenta domunule???

 •  02 Mai 2011, 11:23

ai uitat sa enumeri o alta mare iubire de-a ta......e din sibiu si numele ei incepe cu A.... !Ia sa vedem ghicesti cine e?

 •  13 Februarie 2010, 14:31

=)) fain iti shade

Vezi toate comentariile (48)
Comentează