GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  INTERVIU EXCLUSIV

"Putem bate Franţa, au unele probleme!"

Articol de , - Publicat joi, 22 mai 2008 00:00

Au mai rămas 15 zile pînă la începerea turneului final din Austria şi Elveţia. Toată lumea este aproape de micile ecrane pentru a afla ultimele noutăţi din tabăra "tricolorilor".

Gazeta Sporturilor vă invită în Piaţa Romană la magazinul Time-out pentru a alege primul 11, în locul selecţionerului Victor Piţurcă. Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu a acceptat invitaţia Gazetei şi i-a făcut echipa lui Piţurcă pentru meciul cu Franţa.

- Domnule Crăciunescu, mai e foarte puţin timp pînă la începerea Campionatului European, ce şanse avem?
- Dacă ne vom lua după calculul hîrtiei, nu avem nici o şansă! Dar aşa trebuia să judecăm şi în momentul în care am căzut cu Olanda în grupă. Am reuşit să le luăm 4 puncte din 6. Am făcut un meci nul la ei şi i-am învins aici, deci se poate. Sper să facem o figură frumoasă la Euro.

- Primul meci, cu Franţa.
- Da, greu meci. În mod normal, francezii au mai multe valori ca noi, palmares mai bun şi aşa mai departe. Eu cred în şansa echipei noastre şi mă bazez foarte mult pe faptul că Piţurcă ştie să-şi capaciteze jucătorii şi că avem o echipă omogenă care joacă de multă vreme  împreună, şi asta este foarte important. Cred şi în echipa Franţei foarte mult pentru că jucătorii din prima reprezentativă evoluează la echipa mari din Anglia, Spania, Italia şi nu numai.

- Cum i-aţi caracteriza pe "cocoşi"?
- Ca fiind o echipă foarte, foarte puternică, de care se trece foarte greu, însă din cîte am văzut, reprezentativa lor nu prea se omoară cu firea tot timpul şi unele meciuri nu le tratează aşa cum ar trebui pentru jucătorii care sînt convocaţi.

- Credeţi că vor fi probleme de arbitraj la acest turneu final?
- (rîde) Este o întrebare foarte bună! Sincer, vă spun că mă aşteptam ca la finala Ligii Campionilor, dintre Manchester şi Chelsea, să nu fie probleme de arbitraj, dar uite că au fost. În finală am văzut mai multe greşeli de arbitraj, cîte nu am văzut la meciurile din grupe sau chiar din preliminarii. Consider că nu ar trebui să fie probleme mai ales la acest nivel, unde sînt cei mai buni arbitri din lume. Una peste alta, arbitrii sînt imprevizibili, te poţi aştepta la orice din partea lor. Sper să nu greşească în defavoarea României, acesta este unul din lucrurile pe care mi le doresc.

- Anelka, un viitor adversar al "tricolorilor", a ratat un penalty în finala Ligii Campionilor, de la Moscova!
- La penalty-uri te poţi aştepta la orice. De multe ori loviturile de la 11 metri pot decide meciul. Nu mă aşteptam, sincer vă spun să rateze, Terry, care a alunecat. Dacă mingea nu lovea bara şi marca, sînt convins că nu se mai ajungea la ratarea lui Anelka.

- O decizie grea pentru Piţucă titularul postului de portar. Dumneavoastră pe cine preferaţi: Coman sau Lobonţ?
- Pentru mine Coman este un portar foarte bun, dar Lobonţ are mai multă experienţă şi continuitate.

- Ovidiu Petre s-a accidentat destul de ciudat, este o pierdere pentru echipa naţională?
- S-a făcut prea multă trimitere la acel cameraman de la Realitatea TV. S-a exagerat mult prea mult. El nu a avut nici o vină. Accidentarea lui Ovidiu Petre a depins de soartă. Lui Ovidiu i-a lipsit norocul, pentru că în viaţă de foarte multe ori trebuie să ai şi noroc.

- Este o pierdere pentru "naţională"?
- Da! Este o pierdere pentru echipa naţională, pentru Piţurcă, şi bineîneţeles, pentru el. Ovidiu Petre era o piesă care juca şi care era de folos. Însă avem jucători de închidere foarte buni pe care se va putea baza selecţionerul. Vorbesc aici de Rădoi, Chivu sau Codrea. Avem soluţii! Este mai grav dacă se accidentează un atacant sau un fundaş lateral. Atunci chiar va fi o problemă foarte grea pentru Piţurcă.

- 24 de jucători din străinătate şi din campionatul intern. Care este fotbalistul dumneavoastră preferat de la echipa naţională?
- Sînt fanul lui Cristi Chivu. Ţin cu toţi, dar sînt şi voi rămîne fan Chivu. Am fost coleg cu tatăl lui, îl cunosc de cînd era copil şi ţin foarte mult la el.

- Aveţi un mesaj pentru jucătorii echipei naţionale?
- Hai, România! Ce putem să spunem? Că sîntem alături de ei şi sperăm să ne aducă multe bucurii.

ECHIPA LUI CRĂCIUNESCU PENTRU MECIUL CU FRANŢA

Portar:
Bogdan Lobonţ: "Este un portar foarte experimentat, fiind favorit pentru postul de titular"

Fundaşi:
Răzvan Raţ: "Răzvan trebuie să fie titular pentru că nu prea a lipsit de la echipa naţională decît atunci cînd a fost suspendat"
Dorin Goian: "Trebuie să joace în stînga"
Gabriel Tamaş: "Este un fundaş experimentat"
Cosmin Contra: "Are omogenitate la echipa naţională şi se cunoaşte foarte bine cu colegii de la echipă"

Mijlocaşi:
Răzvan Cociş: "Cociş este un jucător bun pe care eu l-aş folosi pe partea stîngă"
Cristian Chivu: "Cristi Chivu nu poate să lipsească din primul 11"
Mirel Rădoi: "Rădoi este un jucător foarte bun pe care îl voi pune mijlocaş central"
Paul Codrea: "Codrea va juca pe dreapta"

Atacanţi:
Adrian Mutu: "Indiscutabil - Adi Mutu, care joacă mai în stînga"
Ciprian Marica: "Marica cred că va fi colegul din atac al lui Adi"

Rezerve: Dani Coman, Ştefan Radu, Bănel Nicoliţă, Daniel Niculae
Şanse mari să mai joace: Cristian Săpunaru, Florentin Petre, Adrian Cristea

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (39)
 •  24 Mai 2008, 08:24

Ar trebui sa putem citi parerile unor oameni normali aici ...nu mizeriile unor opariti asa zis suporteri de genul alora de la cluj care au batut un cameraman (ma refer la cei care injura) .....

 •  24 Mai 2008, 01:54

--leibnitz--. VORBESTE UN OM CE STIE CUM FU LA GUADALAJARA. citeste la 01:04.

 •  24 Mai 2008, 01:45

Avem sanse cu Franta pana ne dau aia juma' de set. Pana la 3-0...Ce dracu, copiii viseaza dar oamenii maturi nu se mai imbata cu apa rece. N-avem nicio sansa ptr ca asta ne e valoarea. Putea fi orice antrenor in locul lui Piturca ca tot nu avea de unde alege. Sa nu-mi spuneti ca Danciulescu, Trica, Ghioane, Costea ar fi putut face diferenta intr-un meci cu Fr It sau Hol...Am doar doua ofuri pe Piturca: 1. mij dr e varza indiferent ca e Fl Petre sau Nicolita; 2. ne-am saturat de Marica!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează