GSP SPECIAL  »  TANARUL SAPTAMANII  »  SPECIAL

Bogdan Ţintoi, aplaudat la scenă deschisă de peste 140 de sportivi: "Nu eşti singur!"

Amalia Şişak i-a fost alături lui Bogdan Ţintoi în clipele dificile.
Amalia Şişak i-a fost alături lui Bogdan Ţintoi în clipele dificile.

Articol de GSP - Publicat luni, 12 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 12 decembrie 2011 00:07

Bogdan Ţintoi a fost aplaudat la scenă deschisă de peste 140 de sportivi, care s-au adunat special pentru a-l ajuta în lupta pe care o duce cu cancerul osos.

Puştiul de 14 ani, al cărui caz a fost prezentat de Gazetă, va începe marţi ultima cură de chimioterapie înainte de operaţie.

Drumul de la Pîncota la Timişoara a fost plin de emoţie pentru Bogdan Ţintoi. A ţinut cu tot dinadinsul să îşi arate respectul pentru cei care au decis să lupte alături de el, chiar dacă nu era cel mai indicat lucru pentru un copil cu imunitatea scăzută din cauza chimioterapiei. "Am făcut un rînd de analize înainte să venim. Nu aş fi acceptat dacă nu eram sigură că se simte bine", a dat asigurări, Rodica, mama copilului.

140 de copii şi adulţi îmbrăcaţi în kimono au tăcut brusc atunci cînd în sală a intrat Bogdan însoţit de familia sa. Organizaţi de şcoala de karate "SHO-DAN", aceştia au făcut o demonstraţie spectaculoasă a unui sport, pe care, pentru moment, Bogdi trebuie să-l privească de pe margine. "Am vrut să îl ajutăm şi noi cum am putut mai bine şi sperăm să îşi revină cît mai repede. Şcoala noastră de karate a demonstrat că un sportiv care trece prin momente dificile nu este niciodată singur. Sînt convinsă că peste cîteva luni se va antrena din nou alături de noi", a spus Amalia Şişak, una dintre iniţiatoarele acţiunii.

Lacrimi ascunse
Puştiul a sorbit fiecare mişcare pe care o vedea în faţa ochilor, iar tatăl său a părut copleşit de sprijinul şi atenţia primite de fiul său. În margine, mama puştiului încerca cu mare greutate să-şi ascundă lacrimile. "Nu am cum să nu mă întristez pentru că am în faţa ochilor prima zi în care l-am adus la sală. Ştii ce mă doare cel mai rău? Credeam că am scăpat de toate trăirile acestea, dar acum trebuie să o luăm de la capăt. Îl văd însă în fiecare zi. Sînt convinsă că vom trece cu bine peste această încercare", a spus emoţionată Rodica Ţintoi. Finalul i-a aparţinut în totalitate lui Bogdan. A fost invitat în mijlocul sportivilor, unde a fost premiat cu o cupă pentru curajul său şi i-a fost înmînată urna în care s-a contribuit pentru ajutorarea sa. Aproape 2.000 de euro. "OS!", a strigat puştiul făcînd plecăciunea specifică pentru a acompania salutul din karate. Apoi tatăl său l-a mîngîiat mîndru pe faţă, iar el a ieşit. În aplauzele sălii.

Cură şi operaţie
Bogdan Ţintoi este programat pentru ultima cură de chimioterapie pe data de 13 decembrie, la Timişoara. Un ultim coşmar care va dura 7 zile. Apoi, puştiul se va pregăti de operaţie, care va avea loc în Italia la începutul lunii ianuarie. "În funcţie de cum se va simţi el, vom decide data operaţiei, dar concret cred că vom şti doar în jurul Crăciunului. Pe atunci trebuie să înceapă să îşi revină", a spus Mihai Ţintoi, tatăl lui Bogdan. Campionului mondial şi european i se va înlocui clavicula din cauza sarcomului Ewing, care a recidivat.

Citeşte şi:

Citeşte aici primul material care a apărut în Gazetă despre curajosul puşti din Timişoara: Povestea lui Bogdan, 14 ani, campion naţional la karate, băiatul pe care cancerul nu-l sperie

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
thumbzilla
thumbzilla  •  13 Decembrie 2011, 00:51

Sanatate maxima!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează