Articol de Eduard Apostol - Publicat joi, 11 august 2016 15:22
Conform Digi 24, Parchetul General s-a autosesizat în urma decesului fetiței, iar dosarul va ajunge pe masa unui parchet de pe lângă o judecătorie din București, în cazul în care acest lucru va fi necesar.
UPDATE
Părinții acuză medicii de malpraxis, în timp ce președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, susține că părinții ar fi refuzat internarea și au plecat cu fetița din spital, sub semnătură.
Articolul inițial publicat aseară pe GSP.ro:
Cei de la Dinamo au pătruns pe teren la meciul din Gruia, cu CFR (0-0), cu un banner pe care era scris: "Alături de Crețu".
Vor să repete gestul mâine, cu Voluntariul, în Cupa Ligii, pentru a-și arăta atașamentul față de familia unuia dintre suporterii clubului, Alexandru Iulian Cernea, lovită de drama dispariției fetiței cuplului. Fotbaliștii lui Andone vor să dedice mâine victoria familiei îndoliate.
Răceală normală, reacții anormale
Povestea este îngrozitoare, probabil, mulți dintre noi am trecut prin situații oarecum similare, iar tatălui i-a fost teribil de greu să relateze ceea ce s-a întâmplat, de la capelă, la capul micuței pe care o înmormântează mâine.
Alexandra Maria Cernea, un an și 7 luni, a făcut febră joi seară. "Am mers la Budimex și era o coadă de nedescris acolo. Fata era moleșită și nu putea aștepta două ore până ne venea rândul la o coadă imensă. Așa că am mers la MedLife Pipera. Diagnosticul a fost amigdalită acută. Doctorii mi-au prescris nurofen și panadol pentru copii. Fetița a stat pe antitermice până sâmbătă, însă starea ei nu se ameliora. Temperatură 38, 5 - 39. I-am dat medicamentația prescrisă de doctori.
Duminică, medicul de familie mi-a spus să merg la "Victor Babeș". Am stat 20 de minute cu acte de semnat, apoi au controlat-o pe cea mică. Ținând cont de ce viruși și de ce nebunii sunt în spital, am întrebat dacă e obligatoriu sau e neapărat necesar să rămână acolo. Am semnat că o iau acasă, mi-au zis că nu e niciun pericol, mi-au prescris o altă rețetă cu antitermice. "Dacă se înrăutățește starea ei, vă întoarceți la noi!".
Fata se simțea tot mai rău, moleșită, febră. M-am întors la spitalul "Victor Babeș". Iar un sfert de oră de semnat hârtii. Mi-au spus că laboratorul nu e deschis duminica, așa că i-au pus o branulă cu glucoză", a spus bărbatul.
Două ore de RESUSCITARE în van
Pauză de câteva secunde. Cât o viață de om. "Fata era în brațele mamei ei, i-au băgat glucoza, iar cea mică a intrat într-o stare de șoc. Urlete, medicii strigau alți medici, au încercat două ore s-o resusciteze. Nimic! Totul s-a dus, viața, viitorul meu. Unicul meu copil! Au sunat să vină salvarea de la Budimex, nu s-a mai întâmplat nimic. S-a ales praful de tot, mâine, joi, o înmormântăm la Cimitirul Giulești".
Lacrimi de durere și de miliarde de nervi, în zadar. "Nu vreau răzbunare, nu mă mai interesează nimic. Nu vreau circ! Nimic și nimeni nu mai pot schimba situația, ea nu se mai întoarce! Dar vreau să trag un semnal de alarmă, doresc ca să se schimbe ceva. Se poate? Aude cineva?". Cuvintele bărbatului se pierd în recele capelei, lovindu-se undeva, departe, de pereții udați de lacrimi.
"Raportul preliminar de la IML spune: "Moarte nedeterminată". Adică nu a fost găsit niciun organ afectat. O să mai fie un raport detaliat în două săptămâni. Vă dați seama că acel copil a murit de la răceală, de la "un roșu în gât"?!"
Alexandru Iulian Cernea
Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor