GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DOLIU ÎN LUMEA HOCHEIULUI PE GHEAŢĂ

Nu-şi plîng de milă » Lokomotiv Iaroslavl nu se retrage din campionat după tragedie

Patinoarul din Iaroslavl a devenit loc de pelerinaj pentru fanii echipei Lokomotiv
Patinoarul din Iaroslavl a devenit loc de pelerinaj pentru fanii echipei Lokomotiv

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 21:01

Echipa din Iaroslavl, ai cărei jucători au decedat într-un accident aviatic, nu se va retrage din campionatul Rusiei


La nici 24 de ore de la tragedia aviatică în care şi-au pierdut viaţa 25 de jucători şi antrenori ai echipei Lokomotiv Iaroslavl a fost făcut anunţul conform căruia formaţia rusească de hochei pe gheaţă nu se va retrage din campionat. "Echipa din Iaroslavl va renaşte", a declarat Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei. Noua echipă Lokomotiv va fi formată în două sau trei zile şi va disputa sezonul de hochei, al cărui debut ar fi trebuit să aibă loc joi. Cel puţin 30 de jucători au anunţat deja că vor să joace pentru Iaroslavl. "Asta spune multe despre solidaritatea şi importanţa tradiţiei în sportul nostru", a declarat Medvedev. Conducătorii celor 18 echipe din campionatul rusesc şi reprezentanţii jucătorilor au convenit să amîne startul sezonului, noua dată urmînd a fi anunţată ulterior.

Lumînări şi rugăciuni
Mii de persoane au început încă de miercuri seara să se adune, cu lumînări în mîini, în zona patinoarului din Iaroslavl, la porţile căruia s-au depus o mulţime de flori şi fanioane ale echipei Lokomotiv. Străzile din jur sînt înţesate de fani, care continuă să aducă un ultim omagiu victimelor. Dar nu numai Rusia îşi plînge sportivii, ci şi Canada, Cehia, Slovacia şi Suedia, ţările de origine a altor hocheişti din echipâ şi a antrenorului echipei din Iaroslavl.

În stare de şoc
Cehii Jan Marek (31 de ani), Karel Rachunek (32 de ani) şi Josef Vasicek (31 de ani), campioni mondiali, căpitanul naţionalei Slovaciei şi fost jucător în NHL, Pavol Demitra (33 de ani), şi campionul olimpic, suedezul Stefan Liv (31 de ani), se numără printre victimele accidentului aviatic. "Sînt în stare de şoc!!!!! R.I.P. (Odihniţi-vă în pace)", a notat pe Twitter vedeta rusă din NHL, Aleksandr Ovechkin. "Cunoşteam jumătate din echipă. La început nu am crezut... apoi, mi s-a făcut rău", a declarat rusul Artem Anisimov, fost jucător al formaţiei Lokomotiv, în prezent la New York Rangers. Moartea antrenorului canadian Brad McCrimmon a provocat o undă de şoc în ţara sa. "Cu toţii ne gîndeam că el este invincibil", a declarat Ken King, preşedintele Flames Calgary, echipă cu care McCrimmon a cîştigat Cupa Stanley ca jucător, în 1989.

Doi supravieţuitori
Un avion de linie Yakovlev 42, în care se afla echipa Lokomotiv, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului din Iaroslavl, provocînd moartea a 43 dintre cele 45 de persoane aflate la bord. Avionul de tip Yak-42 s-a prăbuşit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl, imediat după decolarea în direcţia Minsk (Belarus), unde echipa de hochei avea meci.
Un singur jucător, rusul Alexandre Galimov, a supravieţuit, la fel şi un steward, dar starea celor doi este critică din cauza arsurilor suferite pe 90% din suprafaţa corpului. Trupurile celor 43 de victime au fost recuperate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (3)
muceas
muceas  •  17 Octombrie 2011, 03:02

Nu toate trupurile au fost recuperate. Mirela, draga mosului, esti o idioata.

saramago
saramago  •  09 Septembrie 2011, 09:47

1. Demitra avea 33 de ani ... cu ceva timp in urma. 2. Liv a castigat atat titlul olimpic, cat si titlul mondial cu Suedia. Ambele performante sunt datate 2006. 3. Unul dintre asistentii lui McCrimmon, Karpovtsev, a castigat (ca jucator, desigur) titlul mondial cu Rusia in 1993 si Cupa Stanley cu NY Rangers in 1994. 4. Campionatul de hochei din Rusia nu are 18 echipe (nu e liga lui Mitica!), ci 24; e drept, numai 20 sunt team-uri rusesti, la care se adauga cate o echipa din Kazahkstan (Barys Astana), Belarus (Dinamo Minsk), Letonia (Dinamo Riga) si Slovacia (Lev Poprad). 5. In catastrofa au murit (si) sportivi din Letonia, Belarus, Ucraina si Germania. E greu sa te documentezi, nu-i asa

scorpion21
scorpion21  •  09 Septembrie 2011, 08:33

dumnezeu sa i odihneasca

Vezi toate comentariile (3)
Comentează