GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  S-A STINS O LEGENDĂ

Oameni din lumea fotbalului şi foşti elevi au fost la înmormîntarea lui Sameş: "Adio, domn' profesor!"

Aelenei îi
îmbrățișează,
plîngînd, pe cei doi
copii, Marius și
David, care au
învățat să dea în
minge de la Ștefan
Sameș +5   FOTO
Aelenei îi îmbrățișează, plîngînd, pe cei doi copii, Marius și David, care au învățat să dea în minge de la Ștefan Sameș

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2011 21:41

Adrian Bumbescu şi-a luat rămas bun, în numele tuturor, de la fostul mare fotbalist, lîngă sicriul căruia au stat doi puşti, Marius Ciobanu (8 ani) şi David Vraciu (9 ani), care au deprins tainele fotbalului cu Sameş.


Ieri, în jurul prînzului, capela Bisericii Sfânta Treime din Duseşti a devenit brusc prea mică. Zeci de oameni curgeau spre locul în care era depus trupul fostului mare fotbalist Ştefan Sameş. Anghel Iordănescu, bunul său prieten, a venit împreună cu colonelul George Boroi, şeful Clubului Sportiv. Au adus coroane şi din partea ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Fostul selecţioner s-a apropiat cu teamă de sicriu, dar fără să privească. "Nu pot! Nu rezist la aşa ceva! Vreau să mi-l amintesc toată viaţa aşa cum a fost!". Mircea Sandu era şi el afectat:"Tocmai îi pregătisem lui Fane o invitaţie la meciul cu Argentina. Aranjasem să aibă şi un însoţitor. E groaznic. Sameş mi-a fost adversar, coleg şi prieten. Mereu un model, şi ca fotbalist, şi ca om. Greu mai găseşti aşa ceva".

Copiii nu l-au uitat
Mai mici sau mai mari, cei care au învăţat fotbal de la Ştefan Sameş i-au fost alături. Marius Ciobanu şi David Vraciu, din grupa 2001, au stat lîngă sicriu. Primul a plecat la Sportul, celălalt joacă la Real Madrid. A venit special cu familia, tocmai de la Bacău. "Am vrut să ne luăm adio de la dom' profesor", spuneau ei. Au mai fost şi alţii, din alte grupe. Andrei Stîngă, Alexandru Piţurcă, Ionuţ Danteş din grupa '93 au adus o coroană imensă.

Steaua a trimis şoferul cu o coroană!
Pe rând, foste glorii ale Stelei, Bumbescu, Lajos Sătmăreanu, Belodedici, Iovan, Aelenei, Troi, Ion Manu, Ion Gabriel şi mulţi alţii şi-au luat rămas bun de la prietenul lor. Mirel Rădoi a trimis coroane. A sosit una şi din partea clubului de fotbal, adusă de şoferul autocarului echipei. Pînă la urmă, Lorena Sameş a cerut să fie îndepărtată şi lăsată afară din cimitir "cum şi-a dorit Sami!". Singurul reprezentant al Stelei de azi a fost jucătorul Iulian Roşu (17 ani), fiul unuia dintre preoţii care au oficial slujba. La cimitirul Izvorul Nou, regimentul de gardă "Mihai Viteazul" i-a dat onorul colonelului Sameş. S-au tras trei salve. Din partea Ministerului Apărării, care a organizat toată festivitatea, soţia lui Sameş a primit un tricolor. L-a preluat nepotul, Ştefan, favoritul bunicului. Plîngînd, fotbaliştii sau retras discret. "O să ne lipseşti mult, Fane!, a soptit Lajos Sătmăreanu. În jur, oamenii depănau legende:"E Sameş, fundaşul ăla de care nu a putut să treacă nimeni în meciurile cu Anglia".

"Gigi Becali zicea că nu ştie ce să spună de moarte lui Fane şi că o să trimită Argăseală o coroană. Sami n-a vrut-o. A zis mereu că Argăseală şi Strizu l-au nenorocit. Iar Gigi să ştie că omenia şi caracterul nu se cumpără cu bani!"
Lorena Sameş, soţia lui Sameş

"A fost idolul meu. Cînd am ajuns la Steaua, prima dată la nea Fane m-am uitat. Voiam să dau cu capul ca el, să trag la poartă ca el, aveam poze cu el peste tot. O să rămână mereu în inima noastră”
Miodrag Belodedici

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (15)
filozoful
filozoful  •  20 Iulie 2011, 16:57

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !

ddd_bv
ddd_bv  •  20 Iulie 2011, 11:54

Sant dinamovist pot spune ca am prins fotbalul adevarat pe care il juca SAMES SI CARE MI-A MARCAT COPILARIA.De multe ori l-am urat pentru meciurile bune pe care le facea impotriva noastra dar l-am respectat pt daruirea si ambitia lui .Acum cand vad ce se intampla la Steaua Dinamo Craiova Timisoara parca ii inteleg mai bine durerea din ultimile luni.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA iar pe mine sa ma ajute sa mai traiesc sa vad alti 2 3 fotbalisti cum a fost SAMES

lucian.i
lucian.i  •  20 Iulie 2011, 10:51
Postat de adrimic pe 20 Iulie 2011, 10:46

mars r.a.ha.tu.le, cine esti tu sa il judeci pe nea Fane? toti debilii mintali s-au trezit sa faca pe lupii moralisti in nestiinta de cauza.

cineva care l-a cunoscut destul de bine...mi-a fost antrenor 5 ani ...deci il stiu mult mai bine decat multi care isi dau cu parerea...ca fotbalist si ca a jucat la steaua tot respectul...dar ca om ....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează