SPORTURI  »  AUTO  »  PREMIERĂ

"Poneiul" vine în România după 50 de ani! » Ford Mustang se va vinde pentru prima oară şi în ţara noastră

Ford Mustang Coupe +3   FOTO
Ford Mustang Coupe

Articol de - Publicat joi, 22 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 21 ianuarie 2015 21:55

Ford Mustang, "pony car", n-a fost niciodată vîndut oficial pe Bătrînul Continent. Americanii au europenizat ultimul său model, preţul de pornire pentru România fiind de 35.000 de euro (TVA inclus).

Ford Mustang a fost lansat în 1964. A fost considerată un "pony car", maşina-ponei. Iniţial, la stadiul de concept era un roadster cu două scaune, dar americanii de la Ford Motor Company au realizat pînă la urmă un coupe cu 4 scaune.

Există mai multe versiuni în ceea ce priveşte cum a ajuns să fie botezat cu numele de Mustang. Unii afirmă că a fost inspirat de avionul de luptă P-51 Mustang din Al Doilea Război Mondial. Alţii spun că ideea i-ar fi venit lui Robert J. Egger, un angajat al lui Ford, care primise cadou o carte numită "The Mustangs".

Modelul a avut mare succes de la început, celebritatea cunoscînd-o chiar din luna septembrie a anului1964, atunci cînd a fost lansat filmul Goldfinger din seria James Bond.

Motor de 5 litri şi 418 CP
După mai bine de 50 ani, americanii de la Ford s-au hotărît să vină oficial în Europa cu "pony car", modelul nefiind niciodată vîndut în nici o ţară de către o reprezentanţă a constructorului pe Bătrînul Continent.

Noul model Ford Mustang, în versiunile "Coupé" şi "Convertible" (decapotabil), poate fi acum configurat şi comandat în toată Europa, inclusiv în România, cu preţuri începînd de la 35.000 euro (TVA inclus) pentru versiunea "Coupé", motor 2.3 EcoBoost 314 CP, cutie manuală. Există şi o variantă de motorizare mai puternică, 5.0 litri V8, 418 CP.

Disponibil cu transmisie manuală cu şase trepte sau automată, noul model Ford Mustang oferă în configuraţia standard: jante aliaj cu finisaj premium, aer condiţionat "dual zone", sistem audio cu 9 difuzoare, tapiţerie piele, sistem SYNC 2 cu ecran tactil color de 8 inch şi control vocal, servodirecţie asistată electronic.

Opţiunile suplimentare includ scaune încălzite şi jante din aliaj cu finisaj premium. Cele zece opţiuni culori exterioare includ "Race Red", "Competition Orange" şi "Triple Yellow"- vopsea specială în trei straturi.

Ford Mustang a fost desenat de un român
În 2010, Gazeta Sporturilor publica informaţia conform căreia Ford Mustang, maşina de referinţă a producătorului american, a avut în 1964, anul lansării, un designer şef român. Joseph E. Oros, pentru americani, Joe Oros.

Născut la Cleveland în 1917, părinţii săi fiind români, Oros a fost designerul şef al lui Ford Mustang. În 2009, atunci cînd s-au împlinit 45 de ani de la naşterea lui Mustang, invitatul de onoare a fost chiar românul.

Acesta a ţinut şi un discurs în care şi-a reamintit cuvintele pe care le-a adresat echipei sale înainte de a  începe desenarea Mustangului. "Vreau o maşină care să atragă femeile şi pe care, în acelaşi timp, bărbaţii să şi-o dorească şi ei. De fiecare dată cînd văd un Mustang pe stradă, mă simt foarte mîndru", declara atunci Joe Oros.

9.300 de persoane s-au înregistrat online în mai 2014, atunci cînd Ford a demarat campania Ford Mustang, pentru a-şi rezerva unul dintre modele. Primele 500 de cereri s-au realizat în primele 30 de secunde

648660-coupe.jpg 648661-convertible.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează