SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI

Mette Klit nici nu concepe să nu cîştige campionatul: "Noi ne pregătim doar să fim campioni!"

Mette Klit a fost mulțumită de evoluția jucătoarelor sale din partida de joi // Foto: Alex Nicodim
Mette Klit a fost mulțumită de evoluția jucătoarelor sale din partida de joi // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:09

CSM Bucureşti a învins joi seara cu 29-23 pe HCM Baia Mare, a treia înfrîngere a campioanei în ultimele 61 de partide. Mette Klit e convinsă că echipa sa o va face, chiar dacă va juca meciul decisiv la Baia Mare.

Fără meciuri tari în picioare, doar cu disputele din întrecerea internă, jucătoarele de la CSM Bucureşti s-au temut de confruntarea cu campioana HCM Baia Mare. Maramureşencele îşi verificaseră potenţialul în întîlnirile din Liga Campionilor, iar în acest an cîştigaseră trei din cele patru partide în Europa, două chiar în deplasare! Echipa lui Tonje Tiselj venea după succesul la zece goluri diferenţă în faţa celor de la Savehof, iar moralul era la cele mai înalte cote.

Bucureştencele au jucat însă perfect un meci pe care l-au dominat de la un capăt la altul. Daneza Mette Klit a cîştigat clar duelul tactic cu slovenul Tonje Tiselj, tehnicianul oaspetelor neavînd replică la mişcările nordicei. Thorstensson şi Rodrigues au marcat mai mult de jumătate din golurile CSM-ului, în faţa unei apărări hipnotizate parcă. La finalul partidei, Mette Klit era foarte bucuroasă, dar ştia că nu cîştigase decît o bătălie, nu şi războiul.

- Mette, te aşteptai la o victorie aşa de concludentă?
- Nu, nu, nu! Am văzut Baia Mare în Ligă şi, sincer, m-am temut un pic. Eu aveam încredere în echipa mea, ştiam cum am pregătit meciul, dar mă aşteptam să cîştigăm mult mai greu. A fost mult mai bine însă, din punctul nostru de vedere.

- Ţi s-au părut obosite? Jucătoarele tale au părut mult mai fresh.
- Eu în general pun foarte mult accent pe fizic. Nu pot să vorbesc de adversare, dar ale mele sigur mai puteau duce un meci. Am spus, de mult aşteptăm acest meci. Le-am vizionat, le cunoşteam foarte bine. Glumind, parcă le cunoşteam mai bine decît echipa mea.

- E greu să motivezi jucătoarele cînd evoluează în campionat în faţa unor adversari mult mai slab cotaţi?
- Eu nu consider nici un adversar slab! Dacă îţi iei adversarul de sus şi nu te pregăteşti, atunci vei avea parte de surprize. În campionatul României sînt adversari tari. E uşor să cîştigi la Braşov, Roman, Brăila, Zalău? Toate echipele mai mici vor să cîştige în faţa celor mari.

- Speri să primiţi înapoi cele patru puncte de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv?
- Nici o clipă nu mă gîndesc la asta. Noi jucăm pe teren. Moral ar fi să le primim înapoi, am cîştigat şi atunci la zece goluri diferenţă. E un regulament penibil, dar, repet, nu mă interesează.

- Şi dacă nu le primiţi, Baia Mare va termina pe primul loc, iar în finală veţi juca două meciuri la Baia Mare.
- Şi ce dacă? Ce, la Baia Mare nu putem cîştiga?! Şi în meciul tur, dacă nu ar fi fost nişte decizii de arbitraj pe final, nici atunci nu ne-ar fi bătut.

"La Bucureşti e ca în Danemarca. Sala e plină, dar spectatorii doar aplaudă!"

- Cine crezi că e favorită la titlu?
- Noi, normal! Nici un moment nu ne gîndim că nu o să cîştigăm titlul. Pentru asta ne pregătim şi ne antrenăm. Titlul e totul.

- De atmosferă ce părere ai?
- Ne-a motivat. E frumos să joci cu sala plină.

- Îţi aduce aminte de meciurile de la Vîlcea?
- Nu aş putea compara. Acolo suporterii trăiau pentru handbal, sala era mult mai mică, se punea mult mai multă presiune pe adversare! La Bucureşti e ca în Danemarca. Sălile sînt pline, dar lumea doar aplaudă.

Doar Steaua, Oltchim şi Fibrex au mai umplut Polivalenta
CSM Bucureşti-HCM Baia Mare s-a jucat cu Polivalenta plină după mult timp. În ultimii ani, nici o echipă nu a mai reuşit acest lucru la un meci de campionat. În cupele europene, în schimb, Oltchim a izbutit acest lucru de fiecare dată. Şi miza jocurilor era alta, vîlcencele jucînd finala Ligii Campionilor, în 2010, şi semifinala de Ligă, contra Gyorului, în 2013.

Steaua Bucureşti s-a bucurat şi ea de 5000 de fani în 2006, la finala Challenge Cup, cîştigată în faţa celor de la Sporting Horta (Portugalia). În 2002, acelaşi lucru îl reuşise şi campioana de atunci, Fibrex Săvineşti. Echipa lui Petru Paleu a jucat cu Kiel, la Bucureşti, în Liga Campionilor, cu tribunele arhipline.

LIGA CAMPIONILOR / Gyor-HCM Baia Mare
Fără Buceschi
Înfrîngerea categorică suferită la Bucureşti a lăsat urme în lotul celor de la Baia Mare. Eliza Buceschi, centrul formaţiei campioane, nu va face deplasarea la Gyor, conform declaraţiei antrenorului Tonje Tiselj. Buceschi are probleme la genunchiul stîng şi a jucat cu mari dureri şi în meciul de la Bucureşti.

Buceschi e principala marcatoare a formaţiei sale în Liga Campionilor, cu 42 de reuşite, fiind desemnată de forul european jucătoarea ultimei etape din Ligă, cînd a marcat 11 goluri în poarta celor de la Savehof.

Meciul dintre Gyor şi HCM Baia Mare are importanţă doar pentru maramureşence, unguroaicele neputînd urca mai sus de locul 2 în grupă.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
dash.berlin
dash.berlin  •  09 Martie 2015, 09:31

Meci frumos cu un CSM in forba maxima ...

rolando
rolando  •  08 Martie 2015, 21:14

Doua clase peste, echipa bucuresteana ! Dupa ko.ul de la Bucuresti... greu sa.ti revii.. Baia Mare pierde si la Gyor...

cocytyc
cocytyc  •  07 Martie 2015, 10:16

Baimarencele nu au jucat la turatia lor maxima, cum au facut-o bucurestencele ,pt.ca Duminica au deasemenea un joc greu in Ungaria .Ori cum e bine cand avem cel putin doua echipe de valori sensibil egale si care mai incurajeaza si alte echipe: Brasov, Zalau, Craiova...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează