NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 15-21 IANUARIE 2024

Superliga se întoarce în forță în acest week-end

Articol de GSP - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. Înfruntările din Superliga revin după o lună de pauză, avem noi dueluri tari în campionatele europene și ultimul meci din grupa de Euro a naționalei de handbal masculin. Totul, mai jos.

LUNI, 15 ianuarie

Serie A / 21:45 / Atalanta - Frosinone. După calificarea în semifinalele Cupei Italiei, Atalanta vrea să reducă în Serie A diferența față de ultimul loc de Ligă. Frosinone trece printr-o formă slabă, având o singură victorie în ultimele șapte partide (4-0 la Napoli, în Cupă). În tur, la ultimul duel, nerazzurrii au cedat cu 1-2 în deplasare.

MARȚI, 16 ianuarie

Serie A / 21:45 / Juventus - Sassuolo. Neînvinsă de 15 meciuri în acest sezon, "Bătrâna Doamnă" încearcă să se revanșeze pentru ultimul eșec suferit chiar în fața lui Sassuolo, 2-4 în deplasare. Fosta echipă a lui Chiricheș a început anul cu un succes la limită cu Fiorentina (1-0) și s-a mai depărtat de "zona roșie".

Cupa Regelui / 22:00 / Bilbao - Alaves. Derby basc în "optimile" Cupei Spaniei. Athletic e favorită în fața echipei lui Ianis Hagi, care a eliminat-o surprinzător în turul precedent pe Betis. Bilbao a legat 11 partide fără înfrângere și acum 4 luni a triumfat în LaLiga (2-0), pe Mendizorroza, în campionat.

HANDBAL / Campionatul European (m) / 19:00 / România – Croația. Selecționata tricoloră dispută ultimul meci în grupa B la EURO, acolo unde a revenit după 28 de ani de pauză, în fața echipei care a spulberat-o pe vicecampioana ediției trecute.

Superliga se întoarce în forță în acest week-end

VOLEI / Liga Campionilor (f) / 18:00 / SC Prometey Dnipro – CS Volei Alba Blaj, Echipa ardeleană are ultima șansă, în meciul jucat la Mioveni cu ucrainencelor de la Dnipro, după ce în etapa trecută a cedat sec, 0-3, cu polonezele de la Lodz.

VOLEI / Challenge Cup (m) / 20:00 / Projekt Varșovia – Steaua București. Echipa bucureșteană abordează returul optimilor de finală cu gândul de a răsturna rezultatul din prima manșă, când a pierdut acasă cu 0-3, dar după seturi strânse.

MIERCURI, 17 ianuarie

FA Cup / 21:45 / Everton - Crystal Palace. Confruntare în "optimile" Cupei Angliei între două echipe necăjite de forma slabă din ultima vreme. Everton vine după un test dificil cu Aston Villa în Premier, în timp ce Palace nu a obținut decât o victorie în ultimele zece partide. Din martie 2022, n-a mai învins-o Palace pe Everton (4-0, tot în FA Cup).

Cupa Regelui / 22:00 / Girona - Rayo Vallecano. Revelația sezonului în LaLiga vrea să continue traseul și în Cupă. Rayo are două succese consecutive cu 2-0, ambele pe teren străin, cu Getafe și Huesca. Dar Girona a înșirat 14 partide fără eșec (12 victorii) în campionat și Cupă.

BASCHET / EuroCup (m) / 21:30 / Ratiopharm Ulm – U-BT Cluj-Napoca. A 15-a etapă din cele 18 din grupa B, iar campioana României, aflată pe locul 3, își întâlnește vecina de clasament, ocupanta poziției a 4-a. A învins-o acasă în noiembrie trecut, 86-75.

VOLEI / Liga Campionilor (m) / 20:30 / VK Lvi Praga – CS Arcada Galați. Campioana României vine după o victorie de senzație, 3-0 cu puternica echipă italiană Civitanova. Va încerca să repete evoluția și contra cehilor pe care i-a învins acasă cu 3-2, ca să aibă șanse de a merge mai departe.

VOLEI / Challenge Cup (f) / 19:00 / CSO Voluntari – Igor Gorgonzola Novara. În Sala Polivalentă din București, Voluntari înfruntă un advesar puternic, în fața căruia a cedat în manșa tur a sferturilor de finală, 1-3.

JOI, 18 ianuarie

Supercupa Italiei / 21:00 / Napoli - Fiorentina. Prima semifinală a competiției, al cărei format a fost copiat după Spania, are loc la Riyadh, unde se înfruntă campioana și finalista Cupei. Napoli trece printr-o serie neagră de rezultate și a ajuns la mijlocul clasamentului în Serie A, sub Fiorentina, care atacă locurile de Ligă.

Cupa Regelui / 22:30 / Atletico - Real Madrid. Al doilea derby madrilen, la o săptămână după ciocnirea din Supercupă, decisă la penaltyuri în favoarea lui Real. Acum însă, meciul se va disputa în casa lui Atleti, unde trupa lui Ancelotti nu a mai triumfat din septembrie 2022 (2-1).

Superliga se întoarce în forță în acest week-end

VOLEI / Challenge Cup (f) / 19:00 / Nilufer Belediye Bursa - CSM Lugoj. Finalista de anul trecut, Lugoj, a pierdut acasă pe 10 ianuarie, 1-3, cu echipa turcă, dar va încerca să-și joace șansa până la capăt în returul "sferturilor".

VINERI, 19 ianuarie

Superliga / 20:00 / Rapid - FCU Craiova. Duel imprevizibil, între două echipe antrenate de italieni. Oltenii se laudă cu o statistică excelentă în Giulești, unde s-au impus în ultimele două vizite. 

Superliga se întoarce în forță în acest week-end

Supercupa Italiei / 21:00 / Inter - Lazio. A doua semifinală a Supercupei opune câștigătoarei Cupei pe echipa care a terminat Serie A pe locul 2 în ediția trecută, la 2 puncte peste nerazzurri. Acum distanța este colosală, dar în competiția K.O., acum cinci ani, Lazio s-a impus la loviturile de departajare în Cupă, pe "Meazza".

SÂMBĂTĂ, 20 ianuarie

Premier League / 14:30 / Arsenal - Crystal Palace. Derbyul londonez o prinde pe Arsenal după suita de trei eșecuri care i-a aruncat pe "tunari" la cinci puncte de liderul Liverpool. Palace nu a mai câștigat pe terenul din Londra de aproape cinci ani (3-2).

Bundesliga / 19:30 / RB Leipzig - Leverkusen. Cea mai bună defensivă a Bundesligii dă piept cu un adversar neînvins acasă și cu o medie de 3 goluri marcate pe meci. Leipzig a cedat în ambele "directe" din 2023, 2-3 și 0-2, dar ambele s-au jucat la Leverkusen.

Superliga / 20:00 / Petrolul - Dinamo. „Câinii” au încheiat anul trecut cu două victorii consecutive. Unde se află acum în cursa pentru salvare? Sâmbătă, primul răspuns!

Serie A / 21:45 / Udinese - Milan. Eliminată din Ligă și din Cupă, Milan a rămas doar cu obiectivul unui loc de Champions în Serie A, pentru că distanța față de lider pare greu de recuperat în retur. La Udine, rossonerii nu au mai câștigat din noiembrie 2020 (2-1).

HANDBAL / EHF European League (f) / 17:00 / CS Gloria 2018 Bistrița – Neptunes Nantes. Cele două echipe neînvinse din grupa C se înfruntă, un test dur pentru Gloria pe teren propriu în fața franțuzoaicelor.

DUMINICĂ, 21 ianuarie

Bundesliga / 16:30 / Bayern - Werder Bremen. Aflată la a doua întâlnire acasă din secvența de trei meciuri, Bayern vrea să țină aproape de Leverkusen și să confirme o statistică nemaipomenită. Bavarezii au 27 de victorii în ultimele 28 de dueluri cu Werder! Din septembrie 2008 nu a mai învins Werder la Munchen, 5-2!

Premier League / 18:30 / Bournemouth - Liverpool. Echipa lui Ionuț Radu primește vizita liderului într-o perioadă fastă a sezonului, cu șapte succese în ultimele nouă partide. Dar la duelul de-acum două luni în Cupa Ligii, "cormoranii" s-au impus cu 2-1 la Bournemouth.

Superliga / 20:00 / Universitatea Craiova - Farul. Încă un meci tare în prima etapă din 2024. Au ieșit mereu dueluri spectaculoase când Hagi a venit în Bănie, iar miza e ascuțită de bătălia pentru un loc de play-off.

Superliga se întoarce în forță în acest week-end

HANDBAL / Liga Campionilor (f) / 15:00 / Ikast Handbold – Rapid București. Vicecampioana României este într-o poziție fragilă în grupa B, iar acum o așteaptă o ciocnire tare cu Ikast, care s-a impus la București în septembrie trecut cu un scor impresionant, 35-27.

HANDBAL / Liga Campionilor (f) / 17:00 / CSM București – IK Savehof. În mod normal, ar trebui să fie un meci la discreție pentru campioana României în fața codașei din grupa A, echipa cu 10 înfrângeri din tot atâtea meciuri.

HANDBAL / EHF European League (f) / 19:00 / HC Lokomotiva Zagreb – HC Dunărea Brăila. După o înfrângere dură în etapa a doua a grupelor, echipa antrenată de Jan Leslie va încerca să-și ridice moralul în deplasarea de la Zagreb.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează