INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

28 de luni de închisoare pentru președintele lui PSG?! Un procuror elvețian îl acuză pe Nasser Al-Khelaifi pentru corupție

Nasser Al-Khelaifi va răspunde, cu ajutorul avocaților, acuzațiilor Curții din Bellinzona // foto: Guliver/gettyimages
Nasser Al-Khelaifi va răspunde, cu ajutorul avocaților, acuzațiilor Curții din Bellinzona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 12:35 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 13:01

Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG, și fostul nr. 2 FIFA, Jérome Valcke, trebuie să răspundă în fața justiției pentru manevra din 2013 cu drepturile de televiziune pentru CM și Cupa Confederațiilor.

PSG nu are probleme numai cu noul coronavirus, ci și cu justiția. Președintele clubului a fost pus oficial sub acuzare de către Curtea Federală din Bellinzona și riscă o condamnare la 28 de luni de închisoare. Parțial cu executare! Nasser Al-Khelaifi e anchetat împreună cu Jérome Valcke, fosta mână dreaptă a șefului Blatter la FIFA până în 2015, pentru care procurorul elvețian a cerut trei ani de pușcărie. Ambii sunt implicați în dosarul de corupție cu bani din drepturi de televiziune.

Vilă de 5,86 milioane $

Cazul se referă la transferarea drepturilor CM 2026 și 2030 plus ale Cupei Confederațiilor pentru Estul Mijlociu și Africa de Nord către BeIN Media (controlată de șeicii qatarieni care o patronează pe PSG, Al-Khelaïfi fiind președinte), în schimbul acordării unor avantaje financiare. 

Este vorba despre întâlnirea secretă din 24 octombrie 2013, de la cartierul general al trustului media, unde Nasser i-ar fi promis lui Valcke „ajutor” la cumpărarea vilei de lux în Sardinia de 5,86 milioane $. Și oficialul FIFA i-ar fi garantat că „va face tot ce-i stă în putere” pentru a rezolva favorabil cazul.

„Înțelegere privată cu FIFA”, acuză un procuror

Procurorul federal Joël Pahud i-a reproșat lui Al-Khelaifi c-a desconsiderat justiția, negând „orice fel de pact de corupție”, și că nu recunoaște achiziționarea vilei, în ciuda dovezilor! FIFA a făcut o „înțelegere privată” în 2014 cu conducătorul lui PSG și nu a deschis o procedură internă. Valcke nu și-a mai găsit slujbă, „suferind profesional” (zice Pahud), din 2017 nu-și poate deschide cont bancar în Europa, a trebuit să-și vândă iahtul și bijuteriile și i s-a furat și un Porsche Cayenne.

Alte știri din fotbalul internațional:

Alvaro Morata, ca Mihăiță Pleșan » Ce a spus atacantul după fiecare transfer din cariera sa

20 de ani de „Special One" » 15 replici memorabile ale lui Mourinho: „Dacă eu sunt locul 9 cei mai influenți, soția mea sigur e pe 8”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează