INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

5 schimbări propuse de Thierry Henry pentru a îmbunătăți fotbalul

Thierry Henry (45 de ani) vrea un bonus pentru ofensivă, foto: Imago
Thierry Henry (45 de ani) vrea un bonus pentru ofensivă, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 13:39 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 13:45

Thierry Henry (45 de ani) vrea un bonus pentru ofensivă, o sancțiune pentru antijoc, schimbări temporare pentru accidentați, un dialog deschis cu arbitrii și mai multă atenție la recrutări.

Nu doar Arsene Wenger și Marco van Basten vin cu propuneri pentru a schimba în bine jocul. Și Thierry Henry și-a exprimat propriiile păreri vizavi de a revoluționa fotbalul și de a-l face mai atractiv. Fostul mare atacant francez, în prezent consultant TV la CBS, a lansat în direct cinci noi idei, pe care le-ar dori aplicate în teren, cât mai curând, de FIFA și UEFA.

Cade recordul de spectatori! Număr uriaș de bilete vândute pentru FCSB - CFR Cluj
FCSB - CFR CLUJ
Cade recordul de spectatori! Număr uriaș de bilete vândute pentru FCSB - CFR Cluj

1. Sancțiune anti-joc

Inspirându-se din rugby, Henry (45 de ani) vrea pedepsirea echipelor care refuză jocul cu lovitură liberă de la 25 de metri: „Așa nu vor mai trage de timp și nu vor mai trimite mereu mingea în aut, în loc să construiască. «Directa» poate fi bătută de oriunde și va forța echipele să joace".

2. Recompensă ofensivă

Fostul internațional, cu 51 de goluri în 123 de selecții, cere premierea echipelor focusate pe atac, tot ca la rugby: „Un punct în plus dacă marchează cel puțin 3 goluri! Nu contează rezultatul final". Thierry a dat exemplul lui Leicester, învinsă recent de Fulham cu 5-3.

3. Înlocuiri temporare

"Titi" are o soluție și pentru accidentații mai serios, pentru care se întrerupe jocul și apoi se continuă 10 la 11: „Propun schimbarea temporară, pentru a se păstra echilibrul în teren și pentru ca medicii să aibă timp să decidă corect în privința fotbalistului lovit".

4. Dialog cu arbitrii

Henry dorește să audă ce spun arbitrii în timpul partidelor, dar și după, și vrea un microfon care să fie auzit de toată lumea: „Dacă eu nu sunt mereu politicos, atunci nici ei nu o să fie. Veniți apoi la conferința de presă și explicați unde ați greșit și ce v-a făcut genial! Urăsc să nu primesc explicații pentru deciziile luate în teren".

5. Prudență în mercato

Fostul golgheter cere mai multă grijă la transferuri: „E ca și când cumperi o casă, mergi s-o vizitezi de mai multe ori, și dimineața, și seara, ești atent la zgomote și toate detaliile. La fel cu noile achiziții, cumperi jucători fără să știi dacă se pot adapta". 

Citește și: 

Adio, Istanbul?! UEFA plănuiește o măsură-ȘOC: finala Champions League mutată de urgență!

Șoc în fotbalul european » O formație a fost deposedată de titlul de campioană și depunctată cu 50 de puncte! A fost adversara celor de la CFR Cluj în cupele europene

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (16)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Mai 2023, 16:33
Postat de xipen pe 12 Mai 2023, 15:43

Ce negativist si trist esti.

Ce nerealist si copil esti

adi_stelistul
adi_stelistul  •  12 Mai 2023, 16:30
Postat de tudor.m pe 12 Mai 2023, 15:09

Tre sa fii sufletul petrecerii tu :))

Dragule, din contra, sunt anost rau de tot. Sufletul petrecerii sunt cei ca tine. Au un haz ***. E drept, involuntar, dar haz.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xipen
xipen  •  12 Mai 2023, 15:50
Postat de tudor.m pe 12 Mai 2023, 15:09

Tre sa fii sufletul petrecerii tu :))

"Fotbalul" institutie mafiota, prin definitie. Nu va suparati. Urmariti serialele cu dezbatere politici FIFA. Henry propune reguli de scoatere din tipare a unui sport nobil, fotbalul, asuprit de gasti mafiote. Propunerile sale sunt sanatoase. Banii corup. De urmarit.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează