INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Xabi Alonso îl vrea la Leverkusen pe fostul fotbalist din Superliga! Negocierile au început

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2024 22:49 / Actualizat luni, 06 mai 2024 23:09

Bayer Leverkusen, campioana surprizătoare din Bundesliga, a început negocierile cu Girona, revelația și ocupanta locului 2 din La Liga, pentru transferul lui Aleix Garcia (26 de ani), mijlocaș care juca la Dinamo în 2020.

Informația a fost dezvăluită de publicația spaniolă Mundo Deportivo, care a menționat despre căpitanul Gironei că ar fi fost deja ofertat deja de către Leverkusen.

Craiova a rupt blestemul » Victorie mare cu FCSB în lupta pentru Europa + clasamentul din play-off
UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB
Craiova a rupt blestemul » Victorie mare cu FCSB în lupta pentru Europa + clasamentul din play-off

Bayer Leverkusen îl vrea pe Aleix Garcia

Aleix Garcia a avut un sezon foarte bun până acum la Girona. Mijlocașul central a marcat 3 goluri și a oferit 6 pase de gol, în 33 de meciuri din La Liga, pentru revelația catalană din campionatul Spaniei.

Clauza de reziliere a lui Aleix Garcia, potrivit publicației citate anterior, este de 20 de milioane de euro, o sumă pe care Bayer Leverkusen este dispusă să o achite în schimbul serviciilor fostului dinamovist.

Xabi Alonso îl vrea la Leverkusen pe fostul fotbalist din Superliga! Negocierile au început
Aleix Garcia / Foto: Getty Images

Aleix Garcia se află și pe lista de achiziții a Barcelonei

Cotidianul AS a publicat o listă cu 5 jucători vizați de managerul Barcelonei, Deco, pentru a fi transferați la vară. Printre ei se află și ex-dinamovistul Aleix Garcia, de la Girona.

După cum relatează ziarul spaniol AS, directorul sportiv Deco (46 de ani) a întocmit o listă de preferințe pe care se află nu mai puțin de cinci fotbaliști. Este vorba despre un trio din Premier League, o vedetă a lui Napoli și fostul mijlocaș al lui Dinamo, Aleix Garcia, acum la Girona.

În fruntea listei catalanilor se află mijlocașul Amadou Onana (22 de ani), de la Everton. Este considerat marele favorit. Abilitatea sa de a opera atât defensiv, cât și ofensiv îl face deosebit de interesant pentru șefii Barcei, susține sursa citată.

Catalanii au însă o concurență puternică în ceea ce-l privește pe Onana, conform sursei citate. Arsenal și Chelsea l-ar avea pe lista lor. În plus, Onana are contract cu Everton până în 2027.

Gabriel Martinelli se anunță o adevărată provocare pentru Deco

Următorul aflat în vizorul catalanilor este Gabriel Martinelli (22), de la Arsenal. Deco l-ar dori pentru a consolida poziția de „aripă” la Barcelona.

În sezonul în curs, Martinelli a marcat 6 goluri și a oferit 4 pase decisive în 33 de meciuri din Premier League. Achiziționarea lui se anunță însă o adevărată provocare, întrucât mai are contract până în 2027.

Al treilea candidat din Premier League este Kaoru Mitoma (26), de la Brighton. Contractul său e scadent tot în 2027, dar „Pescărușii” au semnalat deja că ar fi dispuși să-și vândă „aripa”.

Aleix Garcia este ultimul pe listă. Și cel mai ușor de obținut!

O altă extremă pe care Deco o are în vedere evoluează în Serie A. Potrivit aceluiași AS, este vorba despre Khvicha Kvaratskhelia (23), de la Napoli. Până acum, în acest sezon, a marcat 10 goluri și a dat 8 decisive în 31 de meciuri din Serie A.

Ultimul vizat de catalani ar fi Aleix Garcia, de la Girona (26). Fostul jucător al lui Dinamo are un rol-cheie în succesul echipei-surpriză din La Liga și pare și cel mai ușor de obținut. Are o cotă de piață estimată la „doar” 25 de milioane de euro. 

VIDEO Xavi rămâne la Barcelona! Reacție la GSP Live: „Acest Dan Petrescu de Spania…"

Citește și:

Rednic a anunțat clar » Mesaj către dinamoviști: „Nu ați vrut să mă susțineți, să fiți sănătoși!”
UTA - FCU CRAIOVA 3-1
Rednic a anunțat clar » Mesaj către dinamoviști: „Nu ați vrut să mă susțineți, să fiți sănătoși!”
Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe
PLAY-OUT
Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
Danplaycaptain
Danplaycaptain  •  07 Mai 2024, 21:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Cartezius
Cartezius  •  07 Mai 2024, 08:39

Cica:„pe fostul fotbalist din LigaI”!Daca Aleix Garcia ar fi jucat(și)la fcsb,GSP ar fi titrat mare:”Fostul jucator al fcsb ,la campioana Germaniei”!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează