INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  METODĂ APARTE DE A PUNE PIEDICI BARCELONEI

Big Brother în Primera Division! » Jose îl spionează pe Pep

Lui Mourinho i-au plăcut întotdeauna provocările
Lui Mourinho i-au plăcut întotdeauna provocările

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 20:36

Mourinho i-a cerut impresarului său, Jorge Mendes, să afle instant, prin diversele sale relaţii, absolut tot ce plănuieşte Guardiola.

Adus la Real în 2010 ca să stopeze supremaţia Barcelonei, Jose Mourinho a dat greş. A obţinut trofeul cel mic, Cupa Spaniei, dar s-a înclinat în faţa catalanilor şi în campionat, şi în Champions League. Acum, deja pregăteşte revanşa. Metodele folosite nu sînt dintre cele mai ortodoxe, după cum a dezvăluit săptămînalul "Don Balon".

Ca să-şi crească şansele de reuşită, antrenorul portughez i-a solicitat ajutorul impresarului său, Jorge Mendes. Ce i-a pretins? Prin reţeaua vastă de colaboratori pe care şi-a creat-o în întreaga lume, acesta să afle la minut tot ce plănuieşte Pep Guardiola. E vorba de strategii, dar mai ales de jucătorii, din Spania şi din străinătate, intraţi în orbita "blaugrana". Ţinta-i precisă, să pună piedici campioanei în întreaga campanie de transferuri şi, astfel, să o slăbească.

Mendes nu numai că a acceptat, dar a şi construit rapid, cu oamenii săi, o autentică reţea de spionaj prin care să ştie instant orice mişcare a Barcelonei. S-ar monitoriza tot. Nu doar conversaţiile telefonice ale lui Pep, ci şi cele ale directorului sportiv Andoni Zubizarreta şi ale agenţilor cu care lucrează clubul catalan. Prin intermediul lor, se află, de pildă, pe cine vrea Pep, iar Mourinho fie acţionează pentru a pune el mîna primul pe acel jucător, fie se interesează de acesta special pentru a-i creşte preţul.

Interes în paralel

Jorge Mendes a negat că îl ajută pe Mourinho să "torpileze" Barcelona: "Eu nu spionez pe nimeni. Lucrez pentru toată lumea care mă solicită". Ce s-a petrecut în ultima vreme îl contrazice însă şi chiar indică faptul că la mijloc este ceva. Deoarece, de fiecare dată cînd Barcelona a întrebat de un jucător, imediat s-a băgat pe fir şi Realul. Patru cazuri recente sînt arhicunoscute, de Neymar (Santos), Cesc Fabregas (Arsenal), Alexis Sanchez (Udinese) şi Pastore (Palermo) interesîndu-se în paralel ambele cluburi.

Agentul anului 2010
- Jorge Mendes (45 de ani) este considerat cel mai influent impresar din lume.
- Printre cei ce îi reprezintă se numără Jose Mourinho, Cristiano Ronaldo, Pepe, Ricardo Carvalho, Di Maria, Quaresma, Nani, David Luiz, Motta, Marquez, Simao, Viana, Scolari, Queiroz.
- A fost desemnat "Cel mai bun impresar din 2010", premiu dedicat mamei şi fratelui său, decedaţi în 2009.
- Lucrează prin compania "GestiFute", pe care a înfiinţat-o în 1996; acum are peste 30 de angajaţi.
- Cu Mourinho colaborează din 2004, cînd l-a "furat" cu scandal de la alt agent, Jose Baidek.
- Primul client i-a fost, în 1997, portarul Nuno, pe care l-a dus la La Coruna după ce l-a cunoscut într-un bar din Guimaraes.
- În 2004 a luat comisioane de 65 de milioane de euro din 5 transferuri: Mourinho, Costinha, Paulo Ferreira, Tiago, Cech. În 2009 a luat 10 milioane pentru a-l duce pe Scolari în Uzbekistan, la Buniodkor, şi 5 cînd Ronaldo a trecut de la United la Real.
- În tinereţe a jucat fotbal, ca mijlocaş stînga, dar s-a lăsat la 21 de ani ca să se dedice afacerilor, primele privind publicitatea pe stadioane.

200 de milioane de euro manevrează de regulă Mendes în diferite operaţiuni din fiecare vară.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul
Superliga
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
stancuvlad
stancuvlad  •  14 Iunie 2011, 13:26

ii trebuie spioni sa afle de jucatori ca Neymar sau Fabregas? :))))))

flo_ax
flo_ax  •  14 Iunie 2011, 03:41

ce telenovela ieftina. Pai nici nu trebuie spion, afla din ziare! Daca un membru al stafului Barcelonei, ajunge intr-un oras, toate ziarele scriu ca a ajuns acolo sa ia pe x

Vezi toate comentariile (2)
Comentează