INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

VIDEO Borussia Dortmund, zdrobită acasă de Bayer Leverkusen » Bayern „a scăpat” la 9 puncte în fruntea clasamentului

Borussia Dortmund a fost învinsă categoric, scor 2-5, de Bayer Leverkusen
Borussia Dortmund a fost învinsă categoric, scor 2-5, de Bayer Leverkusen

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2022 18:37 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 23:57

Borussia Dortmund a suferit o înfrângere dură în Bundesliga, scor 2-5, împotriva celor de la Bayer Leverkusen, iar speranțele la titlu sunt din ce în ce mai mici. 

Deși Borussia era considerată favorită înainte de meci, dat fiind și avantajul terenului propriu, realitatea din teren a fost cu totul și cu totul alta. 

Înfrângere categorică pentru Borussia Dortmund

Meciul a început foarte prost pentru Dortmund, cu Manuel Akanji încurcând porțile chiar în startul meciului. Doar 11 minute au trecut când tabela deja indica 1-0 pentru Bayer Leverkusen.

Bucuria oaspeților nu a durat mult, și, ironic sau nu, egalitatea a fost restabilită tot printr-un autogol. Jeremie Frimpong, fundașul celor de la Leverkusen, avea de această dată să greșească, înscriind cu capul în propria poartă.

După acel moment însă, în ciuda posesiei avute de Dortmund, cei de la Leverkusen au profitat de ocaziile avute și și-au făcut meciul ușor. În minutul 20, Florian Wirtz, noul copil minune al fotbalului german, a fructificat un contraatac perfect dus de Bayer. Wirtz a preluat mingea în careu și a înscris fără emoții, șutând pe lângă Kobel și ducând scorul la 2-1 pentru Leverkusen.

Peste 8 minute, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 16 metri, iar Robert Andrich a profitat de oportunitatea ivită, marcând superb pentru cel de-al treilea gol al echipei sale.

Nici în repriza secundă lucrurile nu au stat așa cum și-ar fi dorit Dortmund, iar Jonathan Tah a majorat diferența lui Leverkusen chiar în debutul actului secund. Astfel, în minutul 53, tabela indica un neverosimil 1-4, după ce puternicul fundaș a trimis perfect un balon direct spre poarta lui Kobel, din interior careului gazdelor.

Pe final ambele echipe au jucat pe contre, iar oaspeții au izbutit să înscrie și al cincilea gol, prin Moussa Diaby, care profitat de spațiul oferit în careu și a marcat cu un șut bine plasat. Steffen Tigges a redus din diferență pentru Dortmund în minutul 89, după ce a profitat de o respingere favorabilă, însă chiar și așa, meciul este unul de uitat pentru BVB, care se află acum la 9 puncte de liderul Bayern Munchen

+1 FOTO

Cum arată acum clasamentul din Bundesliga

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează