INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RONALDO VINDE

Ronaldo a decis să-și scoată la vânzare clubul de fotbal » Diferență mare între cerere și prima ofertă

Ronaldo ar vrea să cumpere un club din liga a doua engleză / Foto: Imago
Ronaldo ar vrea să cumpere un club din liga a doua engleză / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 16:15 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 17:14

Ronaldo (47 de ani), a anunțat că renunță la Cruzeiro, la care a debutat acum trei decenii. „Il Fenomeno” cere 128 de milioane de euro pentru pachetul de acțiuni de 90%, însă un om de afaceri interesat de tranzacție nu-i oferă decât 73 de milioane. Suma plătită de fostul atacant brazilian în 2022 pentru preluarea clubului din Belo Horizonte.

Ronaldo va rămâne doar cu un club la care deține pachetul majoritar de acțiuni. Fostul faimos golgheter brazilian, campion mondial în 2002 și de două ori câștigător al Balonului de Aur (1997 și 2002), s-a săturat să tot fie contestat de suporteri și a luat hotărârea de a scoate la mezat unul din cluburile la care este proprietar.

Potrivit presei braziliene, cel poreclit „Il Fenomeno" dorește să rămână numai cu gruparea spaniolă Valladolid (aflată în lupta pentru promovare în LaLiga) și să își cedeze pachetul de 90% de acțiuni, cumpărat în 2022.

Echipele care vin să joace pe stadionul nou-promovatei trebuie să traverseze strada pentru a ajunge de la vestiare la teren!
CURIOS
Echipele care vin să joace pe stadionul nou-promovatei trebuie să traverseze strada pentru a ajunge de la vestiare la teren!

Cere cu 75% mai mult decât unica ofertă primită

Prețul fixat de fostul internațional auriverde (98 de selecții și 62 de goluri) nu e deloc unul mic. Conform CNN Brazil, Cruzeiro Esporte Clube ar costa 700 de milioane de reali (circa 128 de milioane de euro), cu 75% mai mult decât s-a arătat dispus să investească omul de afaceri Pedro Lourenço, patronul rețelei de magazine Supermercados BH. Adică 400 de milioane de reali brazilieni (echivalentul a 73 de milioane de euro)!

Trebuia să „injecteze" în club 64 de milioane €

Niciun cent în plus față de banii pe care i-a scos din cont Ronaldo în 2022 pentru a o prelua pe Cruzeiro. În 2022, fostul fotbalist s-a angajat să investească 50 de milioane de reali (9 milioane de euro) la semnarea acordului plus 350 de milioane de reali (64 de milioane de euro) în următoarele cinci sezoane. Lucru care nu se va mai întâmpla.

Au dat foc unui manechin cu chipul lui Ronaldo!

Cruzeiro n-a pornit grozav în acest an, având 7 puncte după patru etape din Serie A braziliană și fiind pe locul al șaptelea, la două „lungimi" de liderul Botafogo. În 2023, a încheiat pe 14, foarte aproape de zona retrogradării, după ce în 2022 reușise promovarea în prima ligă, câștigând detașat campionatul în Serie B.

Suporterii lui Cruzeiro nu-l mai suportă pe „Marele Grăsan" și recent au dat foc unui manechin având chipul lui Ronaldo, agățat de porțile stadionului Mineirão, contestând întreaga conducere a clubului din Belo Horizonte.

Potrivit CNN Brazil, potențialul nou cumpărător Pedro Lourenço e gata să facă ordine la Cruzeiro. În cazul în care Ronaldo va reuși să vândă clubul la care a debutat, ar mai deține doar Real Valladolid, care se luptă în prezent pentru promovarea în LaLiga și pe care îl deține din 2018. A cumpărat 51% din acțiunile clubului cu numai 30 de milioane de euro.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un fost mare fotbalist îl atacă dur pe Salah: „A fost un prost și l-a ofensat pe Klopp!”
PREMIER LEAGUE
Un fost mare fotbalist îl atacă dur pe Salah: „A fost un prost și l-a ofensat pe Klopp!”
L-a tras de ureche pentru că a simulat un penalty! Doi foști colegi de la Real Madrid, protagoniști în El Gran Derby
SPANIA
L-a tras de ureche pentru că a simulat un penalty! Doi foști colegi de la Real Madrid, protagoniști în El Gran Derby

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează