INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA - FC PORTO 2-0

Echipa recordurilor » FC Barcelona a cucerit 12 din ultimele 15 trofee posibile

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 27 august 2011 21:36

Prin triumful din Supercupa Europei, trupa lui Guardiola a devenit ”regina” întrecerilor europene, cu 15 succese, unul peste Milan

Poate cineva, în acest moment, să o oprească pe FC Barcelona? Faptele spun că nu. Din primăvară încoace, Manchester United n-a putut în Ligă, Real a cedat în campionat şi în Supercupa Spaniei, FC Porto tocmai n-a rezistat în Supercupa Europei, 0-2 la Monte Carlo.

Modul autoritar în care domină fotbalul a ajutat formaţia catalană să-şi umple vitrina cu recompense. Din ultimele 15 trofee posibile, a cucerit, lucru nemaiîntîlnit, nu mai puţin de 12: două Ligi, două Supercupe ale Europei, un CM al cluburilor, trei titluri, o Cupă şi trei Supercupe ale Spaniei. Cele trei rateuri le reprezintă Champions League 2010, fiind eliminată de Inter în semifinale, şi două Cupe ale Spaniei.

Seria de reuşite a mai produs un record: Barca a devenit cel mai titrat club din istoria cupelor continentale. Prin victoria cu Porto, trupa "blaugrana" a ajuns la al 15-lea trofeu european, cu unul în plus faţă de Milan şi cu trei peste Real. Pe madrileni i-a întrecut şi la totalul titlurilor all-time, cu 74 de triumfuri. Marii rivali au 73.

4 Champions League, două Cupa Cupelor, 3 Cupa UEFA şi 4 Supercupe compun lista titlurilor cîştigate de Barca în Europa

85 la sută a fost eficienţa paselor Barcelonei în meciul cu FC Porto


"Această generaţie va rămîne în istoria fotbalului. Este unică şi irepetabilă"
Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona

"Ceea ce face Barca e o barbaritate demnă de Cartea Recordurilor"
"Marca", ziar madrilen

"FC Barcelona este o maşină de fotbal. Jocul său parcă e luat din Playstation"
Cristi Săpunaru, fundaş FC Porto

Guardiola l-a depăşit pe Cruyff
Performanţele Barcelonei din ultimele sezoane sînt strict legate de Josep Guardiola. Instalarea acestuia pe banca "blaugrana", în iunie 2008, a însemnat nu doar instaurarea celebrului stil tiki-taka, bazat pe posesia prelungită a mingii prin ţesătură de pase, ci şi un abonament la trofee. 12 în total, cifră cu care Pep (40 de ani) a devenit cel mai titrat tehnician din istoria formaţiei catalane. El l-a depăşit cu un titlu pe mentorul său, Johan Cruyff, pe care l-a avut antrenor, cu specificaţia că olandezul a pregătit echipa vreme de 8 sezoane.

Nimeni nu e mai titrat ca Xavi
O bornă şi în privinţa jucătorilor. Datorită succesului de vineri noapte, Xavi a devenit jucătorul Barcelonei cu cele mai multe trofee all-time. În 13 stagiuni la echipa mare, căpitanul din "Camp Nou" a strîns 18 premii, cu unul mai mult decît Guillermo Amor şi Lionel Messi. "Zestrea" este formată din 3 Champions League, două Supercupe ale Europei, un Mondial al cluburilor, 6 titluri, o Cupă şi 5 Supercupe ale Spaniei. Mijlocaşul de 31 de ani nu vrea să se oprească aici: "Îmi rămîne destul de jucat pentru a cîştiga şi mai multe trofee".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (14)
ionut_iana
ionut_iana  •  29 August 2011, 11:32

Oare cine ii va detrona? Nimeni Scapa de grija cumparaturilor! Ai produsele necesare zi de zi la pret de hypermarket pe www.danivos.ro

gent_del_barca
gent_del_barca  •  29 August 2011, 00:30

Sunt mandru de echipa mea preferata,FC Barcelona.Din '98 incoace,pe cand jucau Rivaldo,Cocu,Overmars,tin cu Barca :X

dansto
dansto  •  28 August 2011, 16:22

are 4 cupe ale cupelor si niciodata cupa uefa,alea 3 sunt cupe ale oraselor targuri! mai documentati-va ziaristi de 2 lei!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează