INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Împăratul » Ranieri a dus-o pe Inter de la retrogradare în lupta pentru titlu

Din 21 de meciuri pe banca lui Inter, Claudio Ranieri a cîștigat 13 și a pierdut șase, revenind de la -15 puncte față de lider
Din 21 de meciuri pe banca lui Inter, Claudio Ranieri a cîștigat 13 și a pierdut șase, revenind de la -15 puncte față de lider

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 22:12

Triumful în Derby della Madonnina (1-0 cu AC Milan), al şaselea la rînd în campionat!, confirmă revenirea formidabilă reuşită de Inter cu un antrenor considerat eternul loc 2.

Pompierul de serviciu a lepădat casca şi furtunul şi în mai puţin de patru luni a devenit împărat la Milano. Şi-a păstrat scara de incendiu şi titlul de salvator al cazurilor-limită. Claudio Ranieri a fost la doar o jumătate de oră să-i sufle titlul lui Mourinho, plecînd cu handicap la AS Roma, a scos Parma de la retrogradare dintr-o situaţie disperată şi a lăsat trofee şi amintiri frumoase la Valencia şi Chelsea. Iar acum încearcă un nou miracol cu Inter, pornind într-o cursă nebună.

Adus la urgenţă de Moratti să-l substituie pe nepotrivitul Gasperini, tehnicianul de 60 de ani n-a promis marea cu sarea şi n-a cerut întăriri. A recompus o echipă din ruină, la pămînt fizic şi psihic, a încercat toate sistemele posibile pe un puzzle uzat şi, de pe locul 5 din coadă, a ajuns în "optimile" Ligii! Ranieri a revenit în lupta pentru titlu, după 8 victorii în 9 etape, cu ultimele 6 consecutive, mizînd pe organizare şi pe jucători puţin valorificaţi (Alvarez şi Nagatomo), dar şi pe refacerea echilibrului defensiv. Dovadă un singur gol primit în ultimele 6 meciuri din Serie A!

Succesul cu Milan (1-0) n-a făcut decît să confirme şi renumele de "om-derby". În 7 ciocniri, la Roma şi Juve, a cîştigat 6, remizînd o dată. Şi tot el a reuşit să bată ultima oară cu Atletico pe Real!

"Ranieri e secretul!"
Moratti se felicită că l-a pus pe Ranieri pe 24 septembrie. "Victoria din derby cîntăreşte greu şi premiază eforturile echipei şi munca înţeleaptă a lui Ranieri. El e adevăratul secret al Interului. Cu Ranieri există mereu armonie şi grupul şi-a recăpătat încrederea, a renăscut. Nu credeam că vom mai ieşi la lumină, însă antrenorul a ştiut să se facă înţeles", a explicat preşedintele "nerazzurrilor".

Glume macabre cu Gattuso!

Învinşi în teren de elevii lui Ranieri, rivalii de la Milan au fost ironizaţi şi chiar atacaţi cu mesaje macabre de tifosii "nerazzurri". Gattuso şi grava sa afecţiune oculară, dar şi Cassano, ţinut pe tuşă de problemele la cap, au fost ţintele preferate ale pancartelor afişate în peluză: "Gattuso - Cassano, ochiul nu vede... inima nu doare" (foto 1), "Gattuso, să te vedem orb!" (2) şi "Gattuso, deschide ochii!" (3).

"N-am murit, nici n-am înviat! Am făcut paşi de gigant, însă refuz să pronunţ cuvîntul scudetto, din pudoare ori superstiţie. Mă gîndesc doar la Champions League" (Claudio Ranieri, antrenor Inter)

9 puncte a recuperat faţă de lider antrenorul Ranieri în ultimele 40 de zile cu Inter, ajunsă la -6 distanţă de Juventus şi -5 de Milan

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează