INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MECI OPRIT ÎN PRIMERA

La noi a fost ”cazul Bricheta”. În Spania e ”cazul Umbrela” » Arbitru lovit, meci oprit

Asistentul Javier Aguilar Rodriguez și urmele șocului cu umbrela
Foto: Reuters
Asistentul Javier Aguilar Rodriguez și urmele șocului cu umbrela Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 20:12

Granada - Mallorca a fost suspendat în minutul 60, după ce un asistent a fost lovit în pomete cu o umbrelă aruncată din tribune


Partida Granada - Mallorca, de duminică noapte, s-a terminat brusc. În minutul 60, imediat ce gazdele făcuseră 2-1, o umbrelă azvîrlită din tribună l-a nimerit în faţă pe asistentul Javier Aguilar Rodriguez. Impactul a fost dur, pometele arbitrului a început să sîngereze abundent.

Imediat, "centralul" Carlos Clos Gomez a ordonat retragerea ambelor echipe la vestiare. După o reflecţie de 20 de minute, acesta a decis suspendarea definitivă a jocului.

Agresorul, un minor marocan
Vinovatul a fost descoperit în scurt timp. E vorba de un puşti de 15 ani. De origine marocană, el provine dintr-un centru de primire pentru refugiaţi şi venise la partidă însoţit de tutorele său.

Speriat de consecinţe, a dat să fugă din stadion cum s-a oprit duelul. A fost însă depistat cu ajutorul spectatorilor, ce l-au arătat cu degetul, dar şi datorită pozelor făcute de fotografii sportivi aflaţi în acea zonă.

La identificare au colaborat apoi tutorele agresorului şi alt minor marocan, de 17 ani. Între timp, Rodriguez a fost dus la spital, unde i s-a aplicat doar un pansament.

Rămîne 2-1 ori meci reluat
Soarta meciului va fi decisă de Comitetul de Competiţii al federaţiei spaniole. Potrivit regulamentului, "dacă un duel se suspendă dintr-o cauză de forţă majoră, fie se va păstra rezultatul din momentul opririi, fie partida se va relua cu porţile închise din minutul în care a fost stopată". Oficialii Granadei au cerut clemenţă întrucît "cel vinovat nu e membru cotizant al clubului".

CUM A FOST LA RAPID - STEAUA
Un incident asemănător s-a petrecut la noi pe 20 martie 2008. La derbyul Rapid - Steaua, cînd scorul era 1-0, "centralul" Alexandru Deaconu a oprit jocul deoarece a fost lovit în cap cu o brichetă. După circa două minute a vrut să reia meciul, dar spre el au fost azvîrlite din tribună alte obiecte, ceea ce l-a determinat să-l suspende definitiv. Era minutul 73. Steaua a cîştigat la "masa verde" cu 3-0.

CU SE S-A MAI ARUNCAT ÎN SPANIA
CASTANĂ. Cu un asemenea fruct a fost lovit în cap Valdano, în octombrie 1986, la meciul Realului la Pamplona. Osasunei i s-a suspendat terenul un meci.
PORTOCALĂ. A devenit o armă obişnuită. "Bernabeul" a fost suspendat prima dată în 1982 pentru o portocală aruncată din tribună, la duelul cu Barcelona. În martie 1994 istoria s-a repetat, la meciul cu Tenerife. Acum 2 ani, a păţit la fel Espanol.
CAP DE PORC. Socotit "trădător" fiindcă a plecat la Real, Luis Figo a fost atacat de fanii Barcelonei cu diverse obiecte, la revenirea pe "Camp Nou" din noiembrie 2002. Printre multele s-a numărat un cap de porc.
CUŢIT ŞI STICLE. Stadionul Sevillei a fost suspendat 4 meciuri în 1999 pentru cuţitul azvîrlit pe gazon la derbyul cu Betis. Tot pe "Sanchez Pizjuan", un arbitru a luat în cap o sticlă, iar un steward a fost rănit cu o suliţă de toreador. Arena a fost suspendată alte 4 partide.
BATERII ŞI MONEDE. În octombrie 2003, "centralul" Tellez Sanchez a primit o baterie de mobil la duelul Valenciei cu Castellon. Meciul a fost oprit şi reluat după 3 zile, fără spectatori. "Mestalla" a fost închis şi în 2006, după ce un asistent a încasat o monedă în cap.
STEAG. Espanol a avut terenul suspendat un meci în martie 1999 întrucît un fan a pătruns pe gazon şi a lovit un tuşier cu steagul smuls de la colţul terenului.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul
Superliga
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
remusinho
remusinho  •  24 Noiembrie 2011, 15:58
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

ei, ce mai zici acum maestre...meciul se reia de la scorul si din minutul in care a fost intrerupt. Zici ca am pierdut pe buna dreptate meciul ala la masa verde... Banuiesc ca acum esti de parere ca Mallorcai i se face o mare nedreptate, nu? Penibil mai esti, zau asa...

spivak
spivak  •  22 Noiembrie 2011, 10:34

Păi e cam mare diferenţa între o brichetă de 20 grame şi o umbrelă de jumătate de kilogram.

adidassler123
adidassler123  •  22 Noiembrie 2011, 10:20

treaba e ca saracul copil ce l-a lovit pe arbitru a facut-o neintentonat deoarece a vrut sa deschida umbrela si aceasta s-a rupt lovindu-l pe arbitru. pare incredibil dar asa este, copilul cu pricina este de la casa de copii si de origine marocan.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează