INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Convocat la naționala Spaniei la 16 ani! Selecționerul a șocat prin aducerea puștiului-minune de la Barcelona

Lamine Yamal // Foto: Imago
Lamine Yamal // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 18:13 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 19:54

Lamine Yamal (16 ani, împliniți pe 13 iulie) a fost chemat de selecționerul Luis de la Fuente pentru „dubla” cu Georgia și Cipru din preliminariile Euro 2024. Atacantul crescut în La Masia a fost debutat ca titular duminică de Xavi, în meciul cu Cadiz.

Selecționerul Spaniei șochează cu o convocare în premieră, pentru un adolescent de 16 ani și 41 de zile, care poate evolua în trei naționale, Spania, Maroc și Guineea Ecuatorială. Lamine Yamal, supranumit deja „noul Messi”, face parte din efectivul „Furiei Roja” pentru „dubla” cu Georgia și cu Cipru din preliminariile Euro 2024. 

Atacantul crescut în La Masia a fost debutat de antrenorul Xavi ca titular duminică, în meciul câștigat de Barcelona (2-0 cu Cadiz). Și pe 8 și 12 septembrie ar putea să bifeze primele minute la naționala iberică!

„Noul Iniesta” a debutat la 15 ani pentru Barcelona: cel mai tânăr fotbalist din istoria catalanilor
Barcelona - Betis 4-0
„Noul Iniesta” a debutat la 15 ani pentru Barcelona: cel mai tânăr fotbalist din istoria catalanilor

Lamine Yamal a dat 8 goluri la juniori și tineret

Până acum, fotbalistul a strâns selecții pentru naționalele U15, U16, U17 și U19 ale Spaniei și a înscris în total opt goluri. Ibericii se grăbesc să-l bage și la reprezentativa de seniori pentru că Marocul încearcă să-l convină să aleagă țara de origine a tatălui. 

Lamine a evoluat 85 de minute cu Cadiz, fiind substituit de Ferran Torres, care a și marcat în prelungiri. „Colaboratorii selecționerului, Francis Hernández și Vicente Blanco, s-au deplasat în Barcelona pentru a discuta cu familia lui Yamal și să le explice motivele convocării la o vârstă atât de fragedă”, scrie cotidianul Marca.

Lamine Yamal se anunță un mare talent

Tot Xavi i-a oferit și primele șapte minute, contra lui Betis (4-0), în campionatul trecut, când puștiul nu împlinise încă 16 ani. Ar fi cel mai precoce debut în naționala Spaniei, recordul actual fiind deținut de un coleg blaugrana, Pedri, cu 17 ani și 62 de zile. 

Tehnicianul campioanei Spaniei îl vede acum drept cea mai bună variantă de extremă dreapta, înaintea lui Ansu Fati sau Ferran Torres. Lamine joacă pentru Barcelona de la vârsta de 7 ani, iar părinții lui, Sheila Ebana și Mounir Nasraoui, locuiesc într-un orășel lângă capitala Cataluniei, Esplugues de Llobregat.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Scandal cu Benzema în Arabia Saudită » Renunță la contractul de 240 de milioane de euro?!

Lovitură pentru Bayern și pentru națională » Are ruptură musculară și stă cel puțin 3 săptămâni

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează