INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO 2024

Lamine Yamal despre debutul extraordinar pentru La Roja: „Simt că trăiesc un vis. Se vede că sunt fericit că am luat decizia de a juca pentru Spania”

Lamine Yamal. Foto: Instagram
Lamine Yamal. Foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 13:05 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 14:38

Lamine Yamal (16 ani) este considerat noul Lionel Messi (36) scos de La Masia. Puștiul, cu trei pașapoarte, care a refuzat un transfer la Manchester City, a primit trei stele în Marca la debutul extraordinar pentru Spania. Intrat înaintea pauzei, a profitat de accidentarea lui Dani Olmo (25) și a stabilit scorul final, 7-1 cu Georgia.

Spania a fost ca un ciclon plecat de la Tbilisi cu toate punctele, după un recital contra Georgiei (7-1). Vedeta serii a fost Alvaro Morata, autorul unui hat-trick, însă senzația meciului a constituit-o debutul cu gol la doar 16 ani și 57 de zile pentru ultimul produs de clasă al academiei La Masia care i-a depășit ca precocitate la Barcelona și pe Ansu Fati, și pe Gavi. 

Lansat înaintea pauzei în locul lui Dani Olmo (accidentat), puștiul cu trei pașapoarte, spaniol, marocan și al Guineei Ecuatoriale, s-a numărat printre cei mai buni elevi ai lui Luis de la Fuente.

Cine e înlocuitorul lui Dugandzic la Rapid » Poveste uluitoare: acum un an juca în Liga 4 și nu făcea antrenamente
RAPID
Cine e înlocuitorul lui Dugandzic la Rapid » Poveste uluitoare: acum un an juca în Liga 4 și nu făcea antrenamente

Lamine Yamal: „Simt că trăiesc un vis! Se vede că sunt foarte fericit”

Lamine a primit trei stele în cotidianul Marca și a închis tabela ieri, când a mai avut și două șuturi necadrate la poarta lui Mamardashvili. 

Simt că trăiesc un vis. Țin să le mulțumesc colegilor și selecționerului pentru încrederea acordată și tuturor celor care m-au sprijinit pe acest drum. Se vede că sunt foarte satisfăcut și fericit pentru că am ales Spania și știu că ne așteaptă un traseu lung împreună”, a spus adolescentul cu numărul 19 pe spatele primului tricou purtat la reprezentativa iberică. 

Extrema blaugrana a bătut toate recordurile de precocitate și la națională, pe plan mondial , numai norvegianul Odegaard (15 ani și 253 de zile) și camerunezul Eto’o (15 ani și 364 de zile) au debutat mai tineri pentru țările lor.

Lamine Yamal, dorit de Pep Guardiola la Manchester City

Yamal a făcut repede pasul de la selecționata U17 direct la seniori. Presa îl compară deja cu Messi ca talent și calități, un diamant care mai are nevoie să fie șlefuit. La 15 ani, chiar înainte să-l debuteze Xavi la Barcelona, a primit o ofertă de se transfera la Manchester City

L-a remarcat Guardiola și a vrut să-l aducă la campioana Angliei, pentru a-l împrumuta apoi la Girona, legile britanice nepermițând angajarea străinilor din Uniunea Europeană la vârste sub 18 ani. 

Lamine a refuzat, iar Rijkaard, care se ocupă de promovarea talentelor din La Masia, i-a semnalat lui Xavi pentru a-l avea în vederile primei echipe.

16 ani și 57 de zilea avut Lamine Yamal când a devenit cel mai tânăr marcator al naționalei Spaniei și cel mai tânăr jucător ce înscrie în preliminariile Euro, depășind recordul lui Gareth Bale (17 ani și 83 de zile)

Lamine Yamal, două assisturi și două bare cu Villarreal

„Este diferit față de alții. Are un talent nativ și nu se teme de nimic. Este unul dintre fotbaliștii care pot face diferența și pe care te poți baza, mai ales datorită capacității de a simți foarte puțin presiunea pusă asupra lui”, declara antrenorul Barcelonei la finalul sezonului trecut. 

Nu mai departe decât acum două săptămâni Lamine a oferit două assisturi și a lovit de două ori barele în victoria catalanilor pe terenul lui Villarreal (4-3), fiind ales omul meciului și aplaudat în momentul schimbării de întreg stadionul. Yamal are tot viitorul în față.

Citește și:

Lotul final + ce numere și-au ales „tricolorii”: 3 jucători au rămas pe dinafară

Jucătorul pe care Panduru îl vrea titular în România - Israel: „E în mare formă!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează