INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Un mare fotbalist german, retras definitiv din fotbal » Mesaj emoționant la despărțire

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 16:28 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 17:31

Mesut Ozil a spus adio, la 34 de ani, sportului care l-a făcut faimos în lume. Campion mondial în 2014, cu Germania, talentatul decar a fost obligat să renunțe la fotbal din cauza accidentărilor.

Pe 3 martie, la doar o zi după ce Mesut Ozil jucase o repriză pentru Bașakșehir, la 0-1 cu Kayserispor, s-a dat vestea că faimosul german, campion mondial în 2014, a hotărât subit să se retragă din fotbal din cauza deselor accidentări.

Era doar o informație apărută în presa turcă, nimic oficial, fără o confirmare din partea lui, nici în conferință, nici pe rețelele de socializare. Ulterior, a apărut și o dezmințire, ca și cum fusese doar un fake news. Nu era.

Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta
RĂSPUNS
Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta

Mesut Ozil și-a anunțat retragerea din fotbal

Astăzi, când sezonul e încă departe de final (mai sunt 13 etape din campionatul turc), mijlocașul în vârstă de 34 de ani a anunțat că se oprește definitiv. Un mesaj emoționant, postat pe social media.

După ce am reflectat îndelung, am decis să spun stop imediat fotbalului. Am avut privilegiul de a fi jucător profesionist aproape 17 ani și mă simt incredibil de recunoscător. Dar cu accidentările suferite în ultimele săptămâni, luni, mi-a fost tot mai limpede că e vremea să părăsesc marea scenă”, a scris Ozil, 

+15 FOTO

Mesut Ozil, mesaj emoționant la despărțire: „O călătorie minunată”

Fotbalistul german a adăugat: „A fost o călătorie minunată, plină de momente de neuitat. Vreau să mulțumesc cluburilor mele, antrenorilor care m-au sprijinit, plus coechipierilor care mi-au devenit prieteni. Mulțumiri speciale familiei și celor mai apropiați prieteni. Ei au fost parte a călătoriei mele din prima zi, oferindu-mi atât de multă iubire și susținere și în clipele bune, și în cele rele”.

336 de goluri(114 reușite, 222 de assisturi) a influențat Mesut Özil în 644 de meciuri jucate la echipele de club de-a lungul carierei

Nu a uitat de suporteri: „Le mulțumesc tuturor fanilor ce mi-au arătat dragoste indiferent de circumstanțe, indiferent de clubul unde jucam”.

A încheiat cu un gând pentru soție și fiice: „Acum, privesc cu încredere viitorul alături de frumoasa mea Amine și de cele două superbe fete ale noastre, Eda și Ela. Veți mai auzi de mine pe rețelele sociale. La revedere!”.

6 cluburia avut germanul: Schalke (2006-2008), Bremen (2008-2010), Real (2010-2013), Arsenal (2013-2021), Fenerbahçe (2021-2022) și Bașakșehir (2022-2023)

Mesut Ozil, victima abuzurilor rasiste în propria țară

Un imens talent, considerat de mulți cel mai valoros număr 10 al generației sale, Mesut s-a simțit cel mai bine la Arsenal, unde a jucat opt ani (după trei sezoane la Real Madrid), marcând 44 de goluri în 254 de meciuri.

A fost unul dintre liderii Germaniei campioană mondială în 2014, națională pe care a părăsit-o însă patru ani mai târziu. A dezvăluit atunci că fusese victima abuzurilor rasiste.

9 trofeea câștigat Mesut la echipele de club, cele mai multe cu Arsenal (5)

„Ce m-a frustrat cel mai mult a fost felul incorect în care am fost tratat de federație, în special de preşedintele Reinhard Grindel. După apariţia fotografiei mele cu preşedintele Turciei, Erdoğan, selecționerul Joachim Löw mi-a cerut să îmi întrerup vacanţa şi să merg la Berlin pentru a face o declaraţie comună, ca să se pună capăt speculaţiilor. Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt germani-polonezi. Mie, da, că sunt german-turc! La victorii sunt german, la eșecuri sunt imigrant!”, a comentat Özil.

Și-a încheiat cariera chiar în Turcia. Un an și jumătate la Fenerbahçe și opt luni la Bașakșehir. În acest sezon, jucase doar șapte meciuri. Prea multe leziuni. A fost forțat să spună adio fotbalului.

92 de selecțiia adunat Özil la naționala Germaniei (2009-2018), pentru care a marcat 23 de goluri. A cucerit titlul mondial în 2014

Citește și:

Cristiano Ronaldo va doborî joi încă un record fabulos

Zlatan Ibrahimovic, mesaj puternic la revenirea în tricoul Suediei: „Vă gândiți că sunt un idiot și ce mai caut la 41 de ani aici?”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close