INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI

Mohamed Salah, mesaj pentru ajutor umanitar în Fâşia Gaza, după ce a fost criticat pentru tăcere: „E nevoie de alimente și medicamente” + Măsură importantă în Premier League

Mohamed Salah a făcut un apel pentru ca ajutorul umanitar să fie permis în Fâșia Gaza
Mohamed Salah a făcut un apel pentru ca ajutorul umanitar să fie permis în Fâșia Gaza

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2023 09:26 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 09:34

Mohamed Salah a făcut un apel pentru ca ajutorul umanitar să fie permis în Fâșia Gaza, după ce a făcut o donaţie pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de atacurile aeriene israeliene, scrie The Guardian.

  • CONTEXT: Organizația teroristă Hamas a atacat violent pe 7 octombrie teritoriul statului Israel, masacrând peste 1400 de israelieni. 
  • Statul evreu a răspuns prin mii de lovituri aeriene în Fâșia Gaza și pregătește o ofensivă totală asupra teritoriului din sud. 

Atacantul egiptean şi al echipei Liverpool, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti musulmani din lume, a făcut duminică donaţia către Semiluna Roşie egipteană. Suma nu a fost dezvăluită, dar se spune că este semnificativă, informează news.ro

Salah s-a confruntat cu critici în Egipt pentru că nu a comentat războiul dintre Israel şi Hamas, dar, într-o postare pe reţelele de socializare, miercuri, el a cerut liderilor lumii să "împiedice continuarea masacrului tuturor sufletelor nevinovate" şi să ceară ajutor imediat pentru populaţia din Gaza.

Mohamed Salah a trimis un mesaj umanitar pe social media: 

„Nu este întotdeauna uşor să vorbeşti în vremuri ca acestea... A fost prea multă violenţă şi prea multă brutalitate sfâşietoare. Escaladarea din ultimele săptămâni este insuportabilă. Toate vieţile sunt sacre şi trebuie să fie protejate. Masacrele trebuie să înceteze. Familiile sunt sfâşiate. 

Ceea ce este clar acum este că ajutorul umanitar în Gaza trebuie să fie permis imediat. Oamenii de acolo se află în condiţii teribile. Scenele de la spital au fost îngrozitoare. Oamenii din Gaza au nevoie urgentă de alimente, apă şi medicamente. Fac apel la liderii lumii să se unească pentru a preveni un nou măcel al tuturor sufletelor nevinovate. Umanitatea trebuie să prevaleze."

Steagurile israeliene şi palestiniene, interzise la meciurile din Premier League

Steagurile israeliene şi palestiniene vor fi de acum înainte interzise la meciurile din Premier League, a anunţat, miercuri, agenţia de ştiri PA. Decizia a fost luată pentru a se asigura că stadioanele engleze nu devin un loc de conflict. 

Săptămâna trecută, guvernul britanic a încurajat diferitele echipe şi atleţi să aducă un omagiu victimelor violenţelor din Israel şi din Fâşia Gaza. Acelaşi guvern şi-a afirmat sprijinul neclintit pentru Israel, dar Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a ales să nu ilumineze arcul de pe Wembley cu culorile israeliene în timpul meciului amical dintre Anglia şi Australia de vineri. 

Echipa engleză a purtat o banderolă neagră la meci şi s-a păstrat un minut de reculegere înainte de startul meciului pentru a respecta "victimele nevinovate ale evenimentelor devastatoare din Israel şi Palestina".

Citește și: 

Karim Benzema și-a arătat sprijinul față de victimele războiului din Fâșia Gaza, iar un fost internațional israelian l-a înjurat în 5 limbi: „Ești un fiu de c***ă”

Eric Cantona, opinie dură asupra conflictului din Orientul Mijlociu: „Israel a furat de 75 de ani drepturile omului. Free Palestine înseamnă eliberarea din cea mai mare închisoare”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
mishu_74
mishu_74  •  19 Octombrie 2023, 16:46
Postat de patratel2019 pe 19 Octombrie 2023, 10:05

Dar pe israelienii traumatizați de atacul terorist al palestinienilor cine ii ajuta?

bai patratel, se pare ca ti-ai ales sugestiv nick-ul... dar am sa ma opresc putin sa-ti explic, poate nu va fi in van. nu e vorba de cine ajuta pe cine. e vorba ca razboiul spre oricine e orientat nu e corect. trebuie sa inceteze. sunt victime colaterale si de-o parte si de cealalta. doar ca gandirea unica, transmisa de"conducatori" ne zice ca unele victime sunt mai de plans decat celelalte. ceea ce e absolut fals. daca e sa fim obiectivi, toate victimele trebuie tratate cu aceeasi masura, ca sunt in Gaza sau in Israel. atat

parpalache
parpalache  •  19 Octombrie 2023, 14:38

Zice ca„nu este intotdeauna ușor sa vorbești”!NU e!Am vazut de vreo doua zile și pe România TV-emisiunea lui Ciutacu sau pe cea a lui Nils Snecker-și pe Realitatea Plus-ca invitații obișnuiți-care altadata mai indrazneau sa zica câte ceva- și din presa internaționala sau din cea „musulmana”-sau sa aiba ubnele indoieli-cât sa fie amendate televiziunile respective de catre CNA pentru „afirmații nedovedite”-acum vedeam cum aceiași invitați parca erau „anesteziați”!Fiecare iși recita conștiincios ca școlarul Gigel din clasa a II-a B„poezia”!Se dadea ca „adevar incontestabil”ca teroriștii aia-ori ca intenționat au bombardat spitalul vrând sa impresioneze opinia publica occidentala ,dând vina pe Israel,ori din greșeala,dar totuși cica au avut abilitatea sa lase impresia ca nu ei și ca ceilalți!Iar Nils Snecker mai „baga”câte una !Cica și„bâlbâiala”oficialilor israelieni contribuise la confuzia din rândul marilor agenții de presa-atunci când au declarat in prima faza, ca și daca l-au bombardat,oricum spitalul ala era plin de teroriști!Ce sa mai zic!Democrație!Libertate de expresie!

contrabas3
contrabas3  •  19 Octombrie 2023, 10:39

O fi el neam cu cei ce vin din Ham și o fi fost el tentat să zică/facă ce a făcut și Benzema, dar cine i-a scris textul lui Mo, e om învățat - PR team-ul lui Salah e bun. Shalom!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează