INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Moment istoric în Brazilia: fotbaliștii și fotbalistele vor fi plătiți la fel!

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2020 16:04 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 16:10

Președintele federației braziliene de fotbal a decis ca diurnele și primele pentru performanțe să fie identice și la masculin, și la feminin.

Federația de la Rio de Janeiro a anunțat că elimină orice difererențe financiare între naționalele feminine și masculine de fotbal ale Braziliei. Potrivit O Globo, diurnele acordate la loturi și primele plătite pentru performanțele obținute doar la echipele reprezentative vor fi egale! 

"Începând din martie 2020 se aplică decizia. Bărbații și femeile vor câștiga la fel, inclusiv pentru Jocurile Olimpice de la anul", a declarat președintele CBF, Rogério Caboclo (foto).

Citește și: 

UPDATE Confirmat: Neymar are coronavirus » Probleme și la echipa lui Boloni

SPECIAL Povestea neștiută a lui Casemiro, fotbalistul „esențial” pentru Zidane: minciuna care l-a ajutat să ajungă în vârf + cum citește gândurile

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (14)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Septembrie 2020, 18:47
Postat de alenb pe 03 Septembrie 2020, 16:26

Egaliatatea asta e un concept comunist, fetele ar trebui sa castige atat cat produc, acuma inteleg ca se doreste ca forbalul masculin sa intretina pe cel feminin de dragul sa avem fotbal feminin, ca asa e modern?

Iar comunismul pleacă de la filosofia evoluționistă, cea care-l pune în centrul Universului pe om( creatura) și nu pe Dumnezeu( Creatorul). Astfel stând lucrurile, se neagă faptul că suntem inegali prin concepție: cu trăsături, construcție, talente și sarcini diferite pe Pământ. Fiecare om se naște cu un rost bine definit, chiar dacă majoritatea sfârșesc nedeslușindu-l. Asta pentru că există forțe care doresc să ne corupă de la filosofia adevărată a vieții, făcându-ne( de multe ori în mod parșiv) captivi în societăți reduse la distracții sinucigașe, la comoditate, la vicii și la pierderea timpului fără rost. Ca atare, nu-i de mirare că din astfel de concepții asupra vieții se nasc tot soiul de monștri. Orice societate funcționează corect și performează în condițiile în care fiecare-și știe rostul, locul și respectă autoritatea. Neo-marxismul a venit cu acțiuni de știrbire a oricărei autorități firești. Caută să avantajeze omul în fața lui Dumnezeu, copilul în fața părintelui, elevul în fața profesorului, gloata în fața elitelor, tinerii în fața bătrânilor, soția în fața soțului etc. De aici rezultă haosul, lumea trăind într-o confuzie din care nu mai iese.

juv3ntin
juv3ntin  •  03 Septembrie 2020, 18:35
Postat de geany_brazilianul pe 03 Septembrie 2020, 17:48

Trebuie sa fii in mod deosebit de ticalos sa vezi egalitatea drept un lucru rau. Fie asta fie nu ai citit articolul, care zice clar ca se refera la diurne si prime, aka banii primiti de la stat, nu ce incaseaza sportivii respectivi din contractele lor.

daca bani sunt strict pentru olimpiada atunci bineinteles ca trebuie platiti la fel, si la noi sunt platite fetele si baietii la fel la olimpiada! 100% erau platiti la fel si in brazilia. Daca sunt banii de la federatie pentru cupa mondiala, 1 nu cred asa ceva, ar fi discriminare major impotriva barbatilor. campionatul mondial masculin aduce miliarde de dolari, zeci de miliarde aprope, FIFA si federatiilor. Fetele aduc cateva zeci de milioane. si banii sunt de la federatie nu de la stat!

bizantinul
bizantinul  •  03 Septembrie 2020, 18:28

Sa fie clar, e vorba de recompensele banesti oferite de federatie nu de salariile platite de cluburi. De altfel, nici nu se poate, fiindca si barbatii sunt platiti diferit, functie de club. De acestea beneficiaza, daca am inteles bine, echipele care au performante, adica castiga ceva trofee sau se claseaza pe locuri fruntase. Marea majoritate, adica cele de pluton si cele slabe, nu.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează