INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Primul derby milanez, prima victorie, campionat relansat! Giroud, MVP-ul „rossonerilor” în Derby della Madonnina

Olivier Giroud// Foto-IMAGO / Nicolo Campo
Olivier Giroud// Foto-IMAGO / Nicolo Campo

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2022 13:10 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 14:14

Olivier Giroud (35 de ani) a întors soarta meciului pe Meazza și a luat 8 în Gazzetta dello Sport: „Nu renunțăm niciodată. Derby-urile se câștigă, nu se joacă! Inter rămâne favorită la titlu”.

Milan a relansat cursa pentru scudetto, câștigând Il Derby della Madonnina (2-1) în postura de echipă vizitatoare și în premieră din 2004 după ce a fost condusă. Omul providențial a fost, în absența lui Ibrahimovic, accidentat la tendon, Olivier Giroud. Francezul a profitat din plin de titularizare și a debutat astfel într-un duel cu Inter. 

Atacantul de 35 de ani, ce fusese rezerva lui Zlatan la remiza din tur, nu s-a văzut practic trei sferturi din meci, dar a lovit când și cum trebuia.

Ce concurenţă pentru Diletta Leotta! Apariţie de senzaţie pe marginea terenului la Derby della Madonnina: „Ce adrenalină! Sunt binecuvântată!”
SERIE A
Ce concurenţă pentru Diletta Leotta! Apariţie de senzaţie pe marginea terenului la Derby della Madonnina: „Ce adrenalină! Sunt binecuvântată!”

Golgheter stagional

Mândru de această echipă care nu se dă bătută niciodată. Am fost frustrați, apoi am demonstrat un spirit grozav”, a mărturisit campionul mondial din 2018, care n-a tras un șut pe poartă la acel turneu final din Rusia. 

Giroud a devenit primul francez marcator al unei doppiette contra lui Inter în Serie A și i-a egalat pe Ibra și pe Rafael Leao în topul golgheterilor stagionali, cu opt reușite. Gazzetta dello Sport l-a ales eroul partidei și i-a dat nota 8.

Un fotbalist român care joacă în Liga a doua visează să cucerească Balonul de Aur: „Unii vor râde sau vor zice că sunt nebun”
STRANIERI
Un fotbalist român care joacă în Liga a doua visează să cucerească Balonul de Aur: „Unii vor râde sau vor zice că sunt nebun”

Doar pe „San Siro”

Foarte interesant este că Olivier, care știe ce înseamnă un derby, bifând 72 la Londra, cu Arsenal și Chelsea în nouă ani, nu a înscris pentru rossoneri decât pe San Siro, cu Torino, Verona, Roma, Cagliari și Inter în Serie A plus Brescia în Cupă. „Dubla” de sâmbătă a purtat tușa lui aproape de la un capăt la celălalt. 

A recuperat o minge din picioarele lui Alexis Sanchez și a finalizat apoi după acțiunea la care au mai participat Tonali și Brahim Diaz, apoi l-a judecat simplu pe De Vrij și a închis tabela ca un vârf de lux, capabil să rupă blestemul numărului 9 la Milan, instaurat după Pippo Inzaghi.

„Fault la faza de 1-1”

Fratele său, Simone, aflat pe banca învinșilor, a contestat arbitrajul: „A fost un fault clar asupra lui Sanchez, la primul gol primit. Trebuia să fim mai buni. Dacă am fi avut 2-0 sau 3-0, arbitrul nu ar fi fluierat la fel. Așa este fotbalul. Degeaba am dominat cea mai mare parte a timpului, dacă nu am reușit să înscriem al doilea gol. Golul egalizator ne-a făcut să devenim nervoși, ne-am pierdut calmul. S-a întâmplat exact ca în meciul cu Lazio, care a curs într-un singur sens timp de 70 de minute”.

În schimb, tehnicianul rossonerilor a făcut și o promisiune după victoria din derby: „N-o să mai fumez o lună. Poate-mi va face bine. Este o victorie care trebuie să ne dea încredere, știind că avem același număr de puncte ca sezonul trecut. În orice caz, mai avem foarte mult de muncă”.

Sprintul meu de la final? L-am văzut și m-a apucat râsul. Sunt prea bătrân pentru asta. Sunt foarte fericit, am o echipă care nu cedează niciodată, cu jucători ce-și depășesc mereu limitele. 

- Stefano Pioli, antrenor Milan

VIDEO. Rezumat Inter vs. AC Milan 1-2

Citește și alte știri de actualitate:

Jucătorul care a împărțit vestiarul și cu Mbappe, și cu Haaland a dat verdictul: „El e mai bun”

Chelsea îl poate pierde gratis pe Antonio Rudiger în această vară! Ce salariu cere ca să rămână pe „Stamford Bridge”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează