INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL LA UEFA

Scandal monstru la UEFA! Omul din umbră al lui Ceferin, acuzat că a făcut praf finalele Euro, Champions și Europa League: „Din fericire, n-a murit nimeni”

Zeci de mii de fani ai lui Liverpool au fost blocați de poliție în afara stadionului la finala Champions League, foto: Imago
Zeci de mii de fani ai lui Liverpool au fost blocați de poliție în afara stadionului la finala Champions League, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 iunie 2022 12:06 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 14:56

Zeljko Pavlica, slovenul care l-a avut cavaler de onoare la nuntă pe Aleksander Ceferin, este directorul de securitate al UEFA de 14 luni, timp în care s-au petrecut incidente grave la finalele Euro, Champions League și Europa League.

La FIFA, președinții au fost mereu acuzați de corupție. Joao Havelange a condus forul de la Zürich 24 de ani, între 1974 și 1998. Înlocuit de Sepp Blatter, care a rămas în funcție 17 ani (1998-2015). După el, Gianni Infantino. Și elvețianul e suspectat în mai multe cazuri. 

La UEFA, Michel Platini a fost 9 ani lider. Legendarul francez e sub anchetă. Schimbat în 2016 de Aleksander Ceferin, aflat acum în mijlocul unui mare scandal. 

Daily Mail: „Din fericire, nimeni nu a murit” 

Presa britanică a dezvăluit influența slovenă la Nyon. The Times și Daily Mail susțin că avocatul sloven, 54 de ani, și-a numit cel mai bun prieten, pe compatriotul Zeljko Pavlica, 58 de ani, căruia i-a fost cavaler de onoare la nuntă, într-un post extrem de important. Director de securitate la UEFA. 

Scandal monstru la UEFA! Omul din umbră al lui Ceferin, acuzat că a făcut praf finalele Euro, Champions și Europa League: „Din fericire, n-a murit nimeni”
Zeljko Pavlica și Aleksander Ceferin

Și, în 14 luni, de când Pavlica este șeful acestui departament, din februarie 2021, trei finale au fost puse în pericol de incidente grave, petrecute pe fondul unei lipse de organizare a forului continental. 

  • Finala Euro (11 iulie 2021): după ciocniri cu poliția, la Londra, huliganii au spart barierele de acces, mulți pătrunzând pe Wembley fără bilete. 
  • Finala Europa League (18 mai 2022): la Sevilla, pe o căldură toridă, au fost confiscate medicamentele și apa la porțile arenei, apoi rezervele de apă s-au epuizat rapid pe stadion și mulți spectatori au trecut prin clipe teribile. 
  • Finala Champions (28 mai 2022): Zeci de mii de fani ai lui Liverpool au fost blocați de poliție în afara stadionului (mulți nu au reușit să intre pe Stade de France, deși aveau bilete) și atacați cu gaze lacrimogene. Bande de infractori din zona St. Denis i-au jefuit. 

„3 finale majore haotice sub conducerea lui Zeljko Pavlica. Din fericire, nimeni nu a murit, dar slovenul, la fel ca prietenul său Aleksander Ceferin, trebuie să plece. Incompetenții să-și dea demisia acum", a cerut cotidianul britanic Daily Mail, care a scos la lumină influența slovenă și din arbitrajul la nivel înalt din fotbalul european. 

Arbitrii sloveni, cele mai multe finale în cupele europene

Din sezonul 2016-2017, primul complet al lui Ceferin la UEFA, nicio altă țară nu a mai avut o brigadă la trei finale de cupă europeană, precum Slovenia: 

  • Finala Europa League 2017: Damir Skomina
  • Finala Champions 2019: Damir Skomina 
  • Finala Europa League 2022: Slavko Vincici

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

„Naționala” se chinuie, Nicolae Stanciu dă un supergol în China! De ce nu e în lotul României

Lewandowski suferă în continuare la Bayern: „Ceva a murit în mine”. Vrea să plece, dar depinde de o tranzacție în 3

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
gigimarga2
gigimarga2  •  07 Iunie 2022, 14:21

Pavlica e pus la misto. Patron e Ceferin, ce anume nu pricepeti ?

radumatei
radumatei  •  07 Iunie 2022, 14:12

Cum funcționează presa britanică de scandal: se iau trei incidente în care vinovați au fost polițiștii și huliganii englezi (respectiv scoțieni) și se dă vina pe șeful securității UEFA pentru că e prieten cu Ceferin.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează