INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scandal uriaș în Spania! „Zozulya, ești un nazist nenorocit!” » Meci suspendat + un conflict ce nu se mai termină!

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 12:36

Suporterii lui Rayo Vallecano, care au blocat transferul ucraineanului Roman Zozulya pe „Vallecas” în 2017, l-au atacat și duminică pe atacantul lui Albacete. Și partida din liga secundă spaniolă a fost întreruptă definitiv. 

Un meci poate fi suspendat și într-un asemenea caz. Unul grav. Când fanii unei echipe insultă un jucător. Și niciun avertisment nu îi face să se oprească. 

Duminică, de cum a ieșit Roman Zozulya pe gazonul lui „Vallecas”, înainte de Rayo Vallecano - Albacete, ultrașii gazdelor l-au atacat pe jucătorul ucrainean al adversarilor: „Zozulya, ești un nazist nenorocit!”. Oricât au insistat arbitrul și organizatorii ca suporterii madrileni să nu-l mai insulte pe vârful estic, n-au fost ascultați. La pauză, „centralul” José López a decis să întrerupă partida. Definitiv. 

A susținut „batalionul Azov” 

Conflictul durează de aproape trei ani. În ianuarie 2017, Rayo l-a împrumutat pe Zozulya de la Betis, dar protestele vehemente ale susținătorilor roș-albilor i-au obligat pe șefii grupării să anuleze tranzacția.  

„Cartierul nostru nu e loc pentru naziști”, a fost mesajul fanilor. Aflaseră de fotografiile postate de fotbalist în trecut, cu mitraliere și cu însemnele unei formațiuni neonaziste. 

Atacantul, 30 de ani, s-a implicat în războiul din regiunea Donbass când evolua încă la Dnepr, sprijinind trupele paramilitare care luptau împotriva filorușilor ajutați de Moscova. Inclusiv batalionul Azov, format în mare parte din neonaziști ucraineni și care foloseau imaginea lui Zozulia pentru promovare. Dar jucătorul a negat întotdeauna apropierea de extrema dreaptă. Afirmând că „nu am făcut decât să-mi apăr țara”. 

CITEȘTE ȘI:

Nebunie pe „Mestalla”! Benzema a egalat în minutul 90+5, cu ajutorul lui Courtois, urcat și el la un corner

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează