INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Se întoarce legenda » După 9 ani, Maldini înapoi la Milan: ”Sunt om om fericit cu piele rossonera”

Articol de - Publicat luni, 06 august 2018 12:36

La 50 de ani, Paolo Maldini a fost numit director de dezvoltare și strategie sportivă. ”Back home...”, a fost mesajul celui care a jucat întreaga carieră pe San Siro. 24 de ani.

Pe 26 iunie, când atenția lumii era concentrată la Mondial, a împlinit 50 de ani. "Sunt un om fericit cu piele rossonera", spunea el atunci reporterilor de la Gazzetta dello Sport. Și cuvintele sale exprimau totul.

902 meciuria jucat Paolo Maldini la Milan între 20 ianuarie 1985 și 31 mai 2009

L-a convins Leonardo

Pentru Paolo Maldini, fotbalul înseamnă Milan. Viața înseamnă Milan. Aici a început să bată mingea, aici a jucat întreaga carieră. Aproape un sfert de secol pe San Siro. Și, la 9 ani de la retragere, se întoarce.

 647 de partidea adunat Maldini în Serie A, record al campionatului peninsular

Din prima zi, Leonardo l-a vrut alături de el. Noul director general era limpede: "Paolo e un foarte bun prieten. O valoare unică. Ar fi frumos să-l avem lângă noi". Iar brazilianul l-a convins să revină. Ceea ce n-a reușit Marco Fassone, fostul administrator delegat al clubului, a reușit el. Maldini nu privea cu ochi buni afacerea chineză și crede în proiectul Elliott, fondul american de investiții care a preluat Milanul de la Li Yonghong.

33 de goluria marcat Maldini în rossonero în toate competițiile timp de 24 de ani

Șevcenko: "Istoria continuă"

La 50 de ani, Paolo Maldini devine director de dezvoltare și strategie sportivă la Milan. O știre care i-a făcut fericiți pe foștii săi colegi. "Istoria continuă. Bine te-ai întors", i-a transmis Șevcenko. Franco Baresi, cel care i-a cedat banderola de căpitan, s-a bucurat la fel de mult: "O veste extraordinară".

25 de trofeea cucerit Maldini pe San Siro, inclusiv 5 Cupe și Ligi ale Campionilor

Chiar și adversarii l-au salutat. Ghoulam, fundașul stânga al lui Napoli, a comentat pe Twitter: "Ai fost idolul meu de când eram mic. Mult succes! Experiența ta va ajuta întreg fotbalul italian".

Legenda rossonera a scris doar două cuvinte pe Facebook. "Back home...". Înapoi acasă. 

 

Red and Black ⚫️ my favorite colors

A post shared by Paolo Maldini (@paolomaldini) on

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează