INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Au demarat oficial negocierile cu Valentin Mihăilă: „Vrea să evolueze din nou în Serie A!”

Valentin Mihăilă / foto Imago Images
Valentin Mihăilă / foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 18:24 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 18:31

Valentin Mihăilă (24 de ani), extrema stângă a Parmei, a avut primele discuții cu conducerea liderului autoritar din Serie B pentru a-și prelungi acordul scadent pe 30 iunie 2025 ◆ „Jucătorul și anturajul acestuia sunt așteptați să ia o hotărâre. Mihăilă vrea să evolueze din nou în Serie A, după ce în precedentele două rânduri, cu Parma și Atalanta, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor”, scrie presa locală.

După Dennis Man, al cărui acord este valabil până pe 30 iunie 2025, și celălalt „tricolor" al Parmei a demarat negocierile pentru reînnoirea înțelegerii cu squadra gialloblu. Conform agenției Forza Parma, liderul detașat al Seriei B intenționează să se bazeze pe termen lung pe Valentin Mihăilă, legat și el prin contract încă 14 luni.

Revanșa lui Joshua Kimmich după golul din duelul cu Arsenal: „Sper să jucăm o finală germană pe Wembley!”
BAYERN - ARSENAL 1-0
Revanșa lui Joshua Kimmich după golul din duelul cu Arsenal: „Sper să jucăm o finală germană pe Wembley!”

Negocieri cu Valentin Mihăilă

„Au început oficial contactele pentru prelungirea colaborării cu Mihăilă. Extrema română, ce a bifat 27 de meciuri cu Parma în acest sezon, asezonate cu patru goluri și trei pase decisive (una în Cupa Italiei), își creează tot mai mult loc în formația de bază aleasă de antrenorul Fabio Pecchia și redevine decisiv după săptămâni întregi în care nu s-a putut ridicaa la înălțimea reputației sale”, notează sursa citată.

Mihăilă se simte bine, l-am așteptat mult timp. Este pregătit fizic și a găsit acea liniște care îi lipsea. Când îl văd jucând, cum atacă profunzimea, cum descoperă calea spre gol, mă mulțumește total
- Fabio Pecchia, antrenor Parma

„Și-a regăsit încrederea și continuitatea"

Aceeași sursă din presa locală a dezvăluit că „în ultimele ore, conducerea clubului i-a propus jucătorului prelungirea înțelegerii, fără a mai aștepta până la finele sezonului. Mihăilă, împreună cu anturajul său, evaluează ceea ce are de făcut. Valentin ar vrea să-și măsoare forțele în Serie A, după ce în două rânduri (o dată cu Parma, abia sosit din România, și cealaltă cu Atalanta) a dovedit că nu e la înălțimea primei ligi.

Ba era prea tânăr o dată, apoi nepregătit. El își recapătă încrederea și continuitatea, se simte sigur că își poate spune cuvântul, chiar și pe altă scenă decât Serie B, și profita din plin de moment. Timpul ne va zice dacă are dreptate Valentin, ce, are pe masă oferta reînnoirii contractului cu Parma".

21de meciuri a adunat Valentin Mihăilă în Serie A, contribuind la 5 goluri pentru Parma și Atalanta, cu trei reușite și două assisturi

Șapte goluri influențate în 30 de meciuri

Fostul jucător al Universității Craiova are 79 de partide jucate la Parma în Serie A și Serie B, reușind 13 goluri și 9 assisturi. Împrumutat o jumătate de sezon, Mihăilă nu s-a făcut deloc remarcat la Atalanta, pentru care a bifat doar 98 de minute adunate din 7 meciuri. Dar în acest sezon, „tricolorul" are 4 goluri și 3 pase decisive în 30 de apariții în Serie B și Coppa Italia, în condițiile în care a fost de 19 ori titular.

Cota sa de piață ar trebui să fi trecut de punctul minim de inflexiune, 2 milioane de euro, de patru ori mai mică decât în 2021.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Momente de cumpănă pentru Dejan Stankovic, fostul coleg al lui Chivu. Motivul pentru care a plecat de urgență din Ungaria
UNGARIA
Momente de cumpănă pentru Dejan Stankovic, fostul coleg al lui Chivu. Motivul pentru care a plecat de urgență din Ungaria
A transformat penalty-ul decisiv și a contribuit la ratarea unui adversar + Incredibil: ambii antrenori au pus să tragă câte un jucător care nu mai executase nicio lovitură de la 11 metri în întreaga carieră!
LIGA CAMPIONILOR
A transformat penalty-ul decisiv și a contribuit la ratarea unui adversar + Incredibil: ambii antrenori au pus să tragă câte un jucător care nu mai executase nicio lovitură de la 11 metri în întreaga carieră!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
ysoagar
ysoagar  •  18 Aprilie 2024, 21:30

haida bre ca nu va cred, pai pina ieri scriati ca e deja transferat la Dortmund, din surse sigure si confirmate, iar acum se razgandii si da Bundesliga si Champions League pe Serie A. daca reusiti sa va hotarati mai intrebati si pe Rusescu - "expertul" vostru in transferuri

observator_federal
observator_federal  •  18 Aprilie 2024, 19:36

Ar fi putut Edward să-l ajute mai mult pe Mihăilă, așa cum a făcut-o cu alți "internaționali" de-ai nostri cu probleme la cluburile lor de afară... Dar nu a fost așa pentru că Iordănescu Jr. a mers consecvent (are prințipuri solide!) pe varianta Coman-titular deși Mihăilă a salvat la un momentdat cu golurile lui calificarea (și poate și fotoliul selecționerului!) iar fecesebistul nu a făcut mai nimic în toată campania. Mihăilă a fost clar nedreptătit și nu mult a lipsit să capoteze (vezi episodul cu ruperea tricoului sau eliminarea din exces de zel), noroc că a găsit mai multă înțelegere la Parma l, un merit deosebit având tactul și priceperea antrenorului italian Pecchia. În altă ordine de idei, "anturajul" despre care se spune că îl ajută în renegocierea contractului cu Parma îi (mai) cuprinde, oare, pe Ioan și Victor Becali??

VardyParty
VardyParty  •  18 Aprilie 2024, 18:38

Ma uit la poza si ma gandesc: "Baiatul asta clar are fatsa de Serie A. Daca se mai incordeaza un minut-doua, ar putea fi si in EPL Top 5." Ca, de ce nu?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează