INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Jucătorul care a suferit un stop cardiac pe teren în Premier League a ieșit din spital. I s-a implantat un defibrilator cardiac!

Tom Lockyer și-a pierdut cunoștința pe teren sâmbătă Foto: Imago
Tom Lockyer și-a pierdut cunoștința pe teren sâmbătă Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 17:08 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 17:43

Tom Lockyer, 29 de ani, victima celui de-al doilea atac cardiac suferit pe teren în ultimele șase luni, a părăsit spitalul miercuri și a început acasă perioada de recuperare. Clubul său, Luton Town, a dezvăluit că fundașului central i-a fost implantat un defibrilator cardiac!

Vești bune din Anglia despre Tom Lockyer, căpitanul lui Luton Town. Fundașul central în vârstă de 29 de ani a părăsit spitalul și a ajuns acasă, începând perioada de recuperare.

Tom Lockyer, defibrilator pentru a se evita un alt stop cardiac ce ar putea fi fatal

Sâmbătă, 16 decembrie, în minutul 60 al meciului Bournemouth - Luton, Lockyer s-a prăbușit din senin, fără suflare. Făcuse un stop cardiac în plin joc. A fost resuscitat, fiind transportat de urgență la spital.

Ce face FCSB dacă e invitată în Super Ligă? Boicotează FRF și UEFA?
EDITORIAL
Ce face FCSB dacă e invitată în Super Ligă? Boicotează FRF și UEFA?

Și-a revenit, dar al doilea atac cardiac suferit de internaționalul galez pe teren după o jumătate de an a ridicat alarma la maximum.

Joi, cinci zile mai târziu, clubul din Premier League a dezvăluit că jucătorului i s-a implantat un defibrilator pentru a se evita repetarea unui stop cardiac care ar putea fi devastator, fatal.

Luton Town i-a mulțumit lui Philip Billing pentru că a reacționat după căderea lui Tom Lockyer

Partida, suspendată definitiv după o oră la scorul de 1-1, se va disputa din primul minut, respectând regulamentul Premier League. Nu se știe deocamdată când va fi reprogramată.

Luton Town a dat un comunicat pe social media, în care i-a și mulțumit lui Philip Billing, mijlocașul lui Bournemouth, primul jucător ce a atras atenția asupra incidentului.

Atacul suferit sâmbătă de Tom Lockyer a fost diferit de fibrilația atrială din luna mai

„Ne bucurăm să anunțăm că Tom Lockyer, căpitanul nostru, a început recuperarea acasă după ce a fost externat miercuri", a scris Luton pe X (ex-Twitter).

Clubul a oferit încă o informație: „Putem confirma că testele la care a fost supus au relevat că problema cu care s-a confruntat Tom sâmbătă a fost diferită de fibrilația atrială suferită în luna mai".

Tom Lockyer a fost operat la inimă după ce a leșinat pe teren în finala play-off-ului

Pe 27 mai, în finala play-off-ului pentru promovarea în Premier League (1-1, 7-6 la penaltyuri cu Coventry), Lockyer a leșinat în minutul 12. Atunci, stoperul a stat cinci zile în spital, fiind operat pentru o fibrilație atrială care îi provoca un ritm cardiac anormal.

Internaționalul galez a început sezonul încă din prima etapă a campionatului, pe 12 august. Și a jucat 15 meciuri în toate competițiile la Luton Town și încă două partide la selecționata țării sale.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Încă o lovitură! Curtea de Justiție care a dat răspuns favorabil Super Ligii Europei mai pune la îndoială o regulă » Ar putea avea consecințe și asupra României!
UEFA
Încă o lovitură! Curtea de Justiție care a dat răspuns favorabil Super Ligii Europei mai pune la îndoială o regulă » Ar putea avea consecințe și asupra României!
Prima reacție a lui Ceferin despre Super Ligă: „Fotbalul nu e de vânzare!”
SUPER LIGA EUROPEI
Prima reacție a lui Ceferin despre Super Ligă: „Fotbalul nu e de vânzare!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează