Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 19:39 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 21:53

Tom Lockyer, 29 de ani, căpitanul lui Luton Town, s-a prăbușit sâmbătă pe teren, suferind un stop cardiac în timpul meciului cu Bournemouth, suspendat definitiv în minutul 60. Clubul său a anunțat duminică: „Tom rămâne internat în spital. Încă e supus multor teste și așteaptă rezultatele înainte de a afla următorii pași ai perioadei de recuperare".

Momente de panică sâmbătă, în Premier League, pe stadionul „Vitality", în meciul Bournemouth - Luton Town. În minutul 60, căpitanul oaspeților, fundașul central Tom Lockyer (29 de ani), s-a prăbușit pe gazon din senin, în apropierea centrului terenului.

Meciul a fost suspendat definitiv după căderea lui Tom Lockyer. Se va rejuca din primul minut

Medicii i-au dat primul ajutor pe teren, a fost luat pe targă și transportat de urgență la spital. Ulterior, Luton a anunțat că jucătorul făcuse un stop cardiac, precizând că starea lui e stabilă, după ce BBC a dezvăluit că Lockyer și-a revenit, fiind „alert și conștient".

Anunț major. Noua supercompetiție organizată din 2025. 29 de zile, 32 de echipe, un trofeu suprem! 3 puteri confirmate deja!
MONDIALUL CLUBURILOR
Anunț major. Noua supercompetiție organizată din 2025. 29 de zile, 32 de echipe, un trofeu suprem! 3 puteri confirmate deja!

Partida a fost suspendată definitiv, dar nu se va relua pentru ultima jumătate de oră. Potrivit regulamentului din Premier League, se va disputa din nou de la început, se va juca integral.

Mesajul lui Luton Town: „Nu putem oferi în fiecare moment date despre starea lui Tom Lockyer"

Duminică, la o zi după accident, clubul englez a transmis un lung mesaj pe rețelele de socializare. „În timp ce căpitanul nostru Tom Lockyer rămâne internat în spital după stopul cardiac suferit ieri pe terenul lui Bournemouth, înțelegem că suporterii sunt îngrijorați și întreaga presă e interesată de situația lui", s-a scris pe pagina de X (ex-Twitter) a lui Luton.

S-a dezvăluit că „Tom încă e supus multor teste, ecografii, și așteaptă rezultatele acestor examene înainte de a afla următorii pași ai perioadei de recuperare".

O precizare: „Nu putem oferi în fiecare moment date despre starea sa. O rugăminte la adresa jurnaliștilor: "Așteptați mesajele noi asupra situației sale pe canalele oficiale ale clubului".

Luton a încheiat: „Toți îi dorim ce e mai bine lui Tom, partenerei sale Taylor și familiei Lockyer. Vă rugăm să respectați intimitatea în aceste vremuri dificile".

Tom Lockyer a mai suferit un atac cardiac pe 27 mai 2023. A fost operat pentru fibrilație atrială

A fost a doua oară în acest an când a avut grave probleme cardice pe teren. Pe 27 mai, în finala play-off-ului pentru promovarea în Premier League (1-1, 7-6 la penaltyuri cu Coventry), Lockyer a leșinat în minutul 12. Atunci, stoperul a stat cinci zile în spital, fiind operat pentru o fibrilație atrială care îi provoca un ritm cardiac anormal.

Internaționalul galez a început sezonul încă din prima etapă a campionatului, pe 12 august. Și a jucat 15 meciuri în toate competițiile la Luton Town și încă două partide la selecționata țării sale.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Scandalul UEFA, cu Burleanu în prim-plan, doar o furtună de imagine! Ce se va întâmpla la forul continental
UEFA
Scandalul UEFA, cu Burleanu în prim-plan, doar o furtună de imagine! Ce se va întâmpla la forul continental
Răzvan Marin, în sfârșit titular în Serie A, după 41 de minute într-o lună! Ce scriu italienii despre cum a jucat
STRANIERI
Răzvan Marin, în sfârșit titular în Serie A, după 41 de minute într-o lună! Ce scriu italienii despre cum a jucat

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”