INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Îngrijorare în Premier League! Ar putea fi forțat să se retragă după ce a suferit două atacuri cardiace pe teren în 2023

Tom Lockyer și-a pierdut cunoștința pe teren în meciul Bournemouth - Luton Foto: Imago
Tom Lockyer și-a pierdut cunoștința pe teren în meciul Bournemouth - Luton Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 18:14 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 18:47

Tom Lockyer, 29 de ani, căpitanul lui Luton Town prăbușit pe teren pe 16 decembrie după un stop cardiac, a doua oară căzut în iarbă în acest an în timpul unui meci, a dat primul mesaj după ieșirea din spital și spune că nu știe cum va ajuta clubul din Premier League.

Ce an înspăimântător a avut Tom Lockyer! Căpitanul lui Luton Town a suferit două atacuri cardiace în plin meci, prăbușindu-se pe teren fără suflare! Și-a revenit de fiecare dată, dar cariera sa e în pericol.

Aston Villa, revelația Angliei! Secretele lui Unai Emery într-un an-record! » Se poate bate la titlu? „Va fi șansa noastră”
ANGLIA
Aston Villa, revelația Angliei! Secretele lui Unai Emery într-un an-record! » Se poate bate la titlu? „Va fi șansa noastră”

Tom Lockyer, două zile teribile: 27 mai și 16 decembrie

Pe 27 mai, fundașul central a leșinat în minutul 12 al finalei play-off-ului pentru promovarea în Premier League (1-1, 7-6 la penalty-uri cu Coventry). 

Făcuse o fibrilație atrială. La acea vreme, a fost internat și operat de urgență. Și totuși, la startul sezonului, pe 12 august, internaționalul galez și-a condus echipa la prima etapă în elita Angliei.

Pe 16 decembrie, tot într-o sâmbătă, stoperul în vârstă de 29 de ani a căzut în iarbă din senin, după o oră de joc la Bournemouth - Luton, partidă suspendată imediat definitiv. 

Un stop cardiac a fost cauza. Din nou supus unei intervenții chirurgicale, în timpul căreia i s-a implantat un defibrilator cardiac.

Tom Lockyer: „Mă simt bine datorită unor eroi. Mi-au salvat viața”

Două săptămâni mai târziu, în ultima zi a anului, Lockyer a lăsat un mesaj, întâiul de când a părăsit spitalul, pe 21 decembrie.

„Vreau să vă spun că sunt bine după stopul cardiac de la Bournemouth. Dacă astăzi mă simt atât de bine e datorită acțiunii eroice a jucătorilor, a paramedicilor, a doctorilor. 

Sunt recunoscător, pentru că am avut șansa de a fi înconjurat de acești eroi. Ei mi-au salvat viața. Nu voi uita niciodată ce ați făcut pentru mine!", a scris jucătorul pe Instagram.

Tom Lockyer: „Spiritul combativ văzut la voi mi-a dat elanul de care aveam nevoie”

Britanicul e mândru de coechipieri. În ultimele cinci etape, Luton s-a luptat ca niciodată. A pierdut la limită și cu Arsenal, 3-4, și cu Manchester City, 1-2, apoi a câștigat două meciuri la rând, 1-0 cu Newcastle și 3-2 cu Sheffield United, înainte de a se înclina la fel de greu în fața lui Chelsea (2-3). E pe locul 18, chiar sub linia retrogradării, însă nu cedează.

„Spiritul combativ văzut la voi mi-a dat elanul de care aveam nevoie", le-a transmis căpitanul, anunțând: „Voi face tot ce pot pentru a ajuta clubul".

Viitorul lui Tom Lockyer va fi hotărât de doctori

Nu știe însă dacă va mai juca vreodată. Viitorul său va fi decis de medici: „Rămâne de văzut în ce măsură voi putea ajuta clubul, căci va trebui să fiu consultat de specialiști în noul an".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Arabia Saudită e un coșmar pentru mulți jucători » Neplătiți, dați afară! Familii ținute ostatice! Sunt și români care au ajuns la proces
ARABIA SAUDITĂ
Arabia Saudită e un coșmar pentru mulți jucători » Neplătiți, dați afară! Familii ținute ostatice! Sunt și români care au ajuns la proces
Cum și-a recâștigat Cholo Simeone statutul de erou la Atletico. Și încă un suporter
SPANIA
Cum și-a recâștigat Cholo Simeone statutul de erou la Atletico. Și încă un suporter

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  01 Ianuarie 2024, 03:49

Ba trebuie arestați cei ce au spus ca e sigur și eficient… numai ca nu au spus în ce sens

alexmarin
alexmarin  •  31 Decembrie 2023, 20:53

Ce mai cauta in sportul de performanta?….doctorul care i-a semnat fisa medicala in mod normal trebuie arestat….

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close