INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un erou al lui United nu are dubii: ”Giggs în locul lui Ferguson”

Ferguson ar putea să-i predea ștafeta la United lui Giggs
Ferguson ar putea să-i predea ștafeta la United lui Giggs

Articol de GSP - Publicat joi, 16 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 februarie 2012 16:17

Alex Ferguson are 70 de ani şi este managerul lui Manchester United din 1986. Scoţianul susţine că vrea să mai lucreze măcar 3-4 sezoane. Poate mai mult, poate mai puţin, cert este că la un moment dat va trebui să vină cineva în locul său. Dar cine?

Norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, eroul ”diavolilor” din finala Ligii 1999 cu Bayern (2-1), cînd a marcat decisiv în minutul 2 de prelungiri, are o părere clară: ”Se tot vorbeşte de Mourinho, Guardiola. Sînt antrenori mari, dar nu cred că s-ar potrivi. Cel mai indicat să-i ia locul lui Sir Alex nu poate fi altul decît Ryan Giggs. Cunoaşte perfect clubul, filozofia, strategia, el este capabil să facă echipa să nu sufere deloc după Ferguson”.

Giggs este la Man. United din 1990 şi, deşi are 38 de ani, tocmai şi-a prelungit contractul pînă în 2013.
Solskjaer e antrenor în ţara sa, unde a cucerit din primul an titlul cu Molde, devenită pentru întîia dată campioană.

”Giggs poate să mă înlocuiască în orice moment. Chiar mi-ar plăcea să fie aşa, este suficient de pregătit să facă acest pas. Trebuie să mai aibă însă rabdare. Eu nu renunţ atît de uşor”
Alex Ferguson, manager Manchester United

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (5)
alparka29
alparka29  •  16 Februarie 2012, 20:55

@1947fcsb N-am sa sar pe tine, dar nu uita ca sir Alex a creat "asemenea echipa" de la aproape 0. Si sa creezi o super echipa si s-o tii la un nivel asa ridicat timp de 25 de ani face din SAF unul dintre cei mai buni antrenori din istorie. - parerea mea :)

1947fcsb
1947fcsb  •  16 Februarie 2012, 18:16

Sper sa nu sariti pe mine, este doar o parere personala. Mie nu mi se pare un antrenor cine stie ce Ferguson, este de 25 de ani la cel mai bogat club din lume si a reusit sa ia numai de 2 ori UCL avand cei mai buni jucatori posibili. In tot acest timp putea sa implementeze un stil de joc, cum este de exemplu la Barcelona, dar vedem un fotbal destul de banal. Campionate a luat, nu zic nu, dar cine nu lua in 25 de ani cu asemenea echipa si jucatori.

sylar_1923
sylar_1923  •  16 Februarie 2012, 18:00

O adevarata legenda a fotbalului modern. Fotbalistul meu preferat de United de cand eram mic copil. Imi aduc aminte golurile sale fenomenale si driblingurile atipice pentru Premier League. Daca este un jucator care ar trebui premiat pentru intreaga activitate si contributie in fotbal, atunci este el, RYAN GIGGS! Cu siguranta va deveni SUCCESORUL lui Ferguson la Man U si va continua munca lui Ferguson la acelasi nivel.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează