INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Un jurnalist explică ce înseamnă criza financiară din Grecia: "Cui îi mai pasă de fotbal, cînd n-ai ce mînca?"

Răzvan Lucescu discută cu jucătorii săi de la Xanthi
Răzvan Lucescu discută cu jucătorii săi de la Xanthi

Articol de - Publicat joi, 02 iulie 2015 00:00

Jurnalistul George Mazias, de la SportDay, dezvăluie ce înseamnă grava criză financiară a Greciei: "Cluburile nu-și mai pot plăti jucătorii, transferurile sînt blocate".

Grecia e într-o situație fără ieșire. Guvernul comunist al premierului Tsipras n-a achitat rata de 1,54 miliarde E către FMI, a refuzat condițiile de austeritate impuse de UE, acordul pentru un nou împrumut întîrzie și țara riscă să fie expulzată din zona Euro. Iar ieri a intrat oficial în incapacitate de plată!

"Mîine e posibil să nu mai fie nici un ban"

"Salariile sînt în conturi, dar băncile sînt închise. Și stai cîteva ore la cozi de sute de metri la bancomate ca să iei 60 de euro, asta e limita zilnică. Dar mîine e posibil să nu mai fie nimic și să nu mai ai nici un ban. Să nu mai poți să-ți cumperi nici mîncare. Atît de mare e dezastrul", spune George Mazias, ziarist la SportDay.

Explicația: "Comuniștii nu vor să accepte măsurile UE, iar UE nu mai vrea comuniști la putere în Europa. Singurii care suferă sînt oamenii. Nimănui nu-i pasă de ei și nu-i ajută".

Luce jr. rămîne la Xanthi

Și fotbalul, sportul elen? "Totul va fi blocat. Cluburile nu-și mai pot plăti jucătorii, nu mai pot face transferuri... Dar cui îi mai pasă de fotbal, cînd n-ai ce mînca?".

Zilele trecute, Răzvan Lucescu nu era îngrijorat de situația financiară din Grecia: "Am văzut ce a făcut tata la Șahtior și am decis să rămîn la Xanthi și la bine, și la greu".

Același jurnalist elen are însă o speranță: "Tsipras le-a cerut oamenilor să voteze în favoarea măsurilor propuse de creditorii internaționali la referendumul de duminică. Și atunci situația s-ar rezolva".

4 românisînt în prima ligă elenă: Răzvan Lucescu, antrenorul lui Xanthi, și jucătorii Raț (PAOK), Goian (Asteras) și C. Lazăr (Iraklis)

323.000.000.000 €este datoria totală a Greciei, dintre care 65% către Fondul Monetar Internațional și țări din zona Euro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  02 Iulie 2015, 12:06

GATA L AU INDOIT SI PE ASTA? CICA COMUNIST...*** ESCROCI ASTIA DE LA NWO

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează