INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Van der Sar povestește clipele dramatice trăite ieri: "Inima i se oprise. Medicii l-au resuscitat pe teren. Dar viața lui e în afara oricărui pericol"

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2017 10:02

Abdelhak Nouri, 20 de ani, mijlocașul lui Ajax, a suferit o aritmie cardiacă pe teren, pierzându-și cunoștința spre finalul amicalului cu Bremen. "Putea fi mai rău. Nu mai mișca", afirmă directorul general al clubului olandez: "Încă e în comă indusă, la terapie intensivă. Cel mai dificil moment a fost depășit".

Văzându-l pe Abdelhak Nouri, toți s-au temut de o tragedie la Hippach, o localitate austriacă situată la 63 km de Innsbruck.
Talentatul mijlocaș al lui Ajax s-a scurs pe gazon. Dintr-o dată, când mingea era în partea cealaltă a terenului, neatacat de nimeni, a cedat. Appie, cum e alintat Nouri, avea probleme cardiace masive. S-a așezat în iarbă, apoi a căzut pe spate. Nu mai mișca. Speriat, arbitrul a oprit amicalul cu Bremen în minutul 72.

"Medicii au făcut totul pentru a-l salva"

Toți doctorii care erau la stadion au sprintat spre jucătorul olandez. Edwin van der Sar, faimosul portar al "lăncierilor" în anii 2000, actualul director general al roș-albilor, era acolo, cu echipa: "Medicul nostru, al lui Werder și cei de la Crucea Roșie au făcut totul pentru a-l ține în viață. Putea fi mai rău. Inima i se oprise, picioarele erau inerte... A fost resuscitat pe teren. Au reușit să-l stabilizeze, i-a revenit pulsul".

L-au luat cu elicopterul

Fotbaliștii lui Ajax și Bremen priveau scenariul horror de pe margine. Speriați, unii plângând, alții rugându-se. După 20 de minute, timp în care doctorii parcă erau într-o sală de operație (spațiul a fost protejat cu "paravane" din pânză și umbrele mari de soare), un elicopter l-a transportat de urgență la spitalul din Innsbruck. Direct la terapie intensivă.

"Nouri a suferit o aritmie cardiacă", a anunțat Ajax pe Twitter la 18:15 (o oră mai târziu la București). La 20:00, alt mesaj: "Jucătorul a fost examinat amănunțit. E stabil, în comă indusă". Iar înainte de miezul nopții, încă un tweet: "Viața lui e în afara oricărui pericol".

"Doctorul a rămas cu el la spital"

Sâmbătă seară, Ajax s-a întors la Amsterdam. Toți, mai puțin Nouri. "Doctorul a rămas cu el la spital", a dezvăluit Van der Sar. "Urmărim cu atenție tot ce se întâmplă. Cel mai dificil moment a fost depășit. Sperăm să fie bine". 

"Am vorbit imediat cu membrii familiei lui Nouri, s-au speriat rău când au văzut imaginile cu Appie. Unii dintre ei vin la Innsbruck pentru a fi alături de el"
Edwin van der Sar, director general Ajax

"Doctorii și paramedicii i-au dat imediat primul ajutor. Fotbalul poate fi atât de frumos, dar și atât de crud uneori. Acum, am trăit un moment dramatic"
Frank Baumann, director general Bremen

Gullit: "Ne rugăm pentru tine!"

Când Nouri era încă pe teren, inconștient, iar doctorii se luptau să-l salveze, lumea fotbalului reacționa. Jucători, antrenori, cluburi postau mesaje de încurajare pe rețelele de socializare. "Fii puternic, Appie!", i-a transmis Davy Klaassen, fostul său căpitan de la Ajax, transferat la Everton. Legendarul Ruud Gullit l-a urmat: "Ne rugăm pentru tine!". Iar marele antrenor Aad de Mos a încercat să-i liniștească pe apropiații fotbalistului: "Totul va fi bine cu Appie". Khalid Boulahrouz, ex-internațional batav de origine marocană, a mulțumit Divinității: "Alhamdulillah". 

 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează