INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Violențe nemaipomenite în liga a patra germană » 155 de agenți răniți și 74 de suporteri au fost arestați

Polițiștii au făcut cu greu față violențelor din tribune / Foto: X Alex Moore
Polițiștii au făcut cu greu față violențelor din tribune / Foto: X Alex Moore

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 12:45 / Actualizat marti, 07 mai 2024 12:45

Meciul Dynamo Berlin - Energie Cottbus, jucat sâmbătă în grupa Nordost din Regionalliga, a fost marcat de grave incidente între ultrașii celor două echipe. Bilanțul victimelor este șocant, poliția întocmind dosar penal pentru 62 de fani. Meciul din etapa a 32-a fost întrerupt în prima repriză și apoi reluat, oaspeții câștigând cu 2-0.

Violența pe stadioane a înregistrat un nou episod grav în week-end-ul trecut în Germania. S-a întâmplat sâmbătă în divizia a patra, în grupa de Nordest din Regionalliga, în capitala Berlin. Stadionul „Sportforum Hohenschönhausen" s-a transformat într-un veritabil câmp de război, la meciul dintre Dynamo și Energie Cottbus, cele două tabere de ultrași folosind un întreg arsenal pirotehnic și diverse obiecte contondente.

Un fotbalist român a debutat în Serie A! Cum s-a descurcat
SERIE A
Un fotbalist român a debutat în Serie A! Cum s-a descurcat

Și la Cottbus au fost ciocniri grave în sectoarele oaspeților

Fanii au intrat în altercații grave cu agenții și polițiștii mobilizați ce trebuiau să asigure siguranța și ordinea spectatorilor. Evenimentele i-au depășit însă și conflictul a degenerat într-o răfuială, care a provocat întreruperea partidei.

Se știa că duelul de la Berlin va fi de risc înalt de incidente și tocmai de aceea s-a apelat la un contingent sporit de agenți, mai ales că pe 25 noiembrie, la Cottbus, se derulase primul episod al luptelor crâncene, care au dus și atunci la suspendarea temporară a confruntării, încheiate cu victoria oaspeților (1-0).

„Chiar m-am simțit în pericol. Este inimaginabil pentru 2024!”

După 20 de minute din duelul de sâmbătă, arbitrul a decis să oprească meciul și să trimită cele două echipe la vestiare. Antrenorul lui Energie, Claus-Dieter Wollitz, a declarat că e obișnuit să fie ținta adversarilor, dar că a rămas șocat c-a fost atacat cu pietre în timpul jocului:

„Este inimaginabil ca astfel de situații să se mai întâmple în 2024. Asta nu este deloc doar agresiune, e mai grav de atât. Nu știi niciodată cât de departe vor merge! Deși am avut 2 stewarzi lângă mine, m-am simțit în pericol și nu înțeleg de ce nu s-a mai pus în aplicare protocolul în astfel de situații". Meciul s-a reluat și s-a terminat, la fel ca-n tur, cu succesul vizitatorilor. Care au continuat luptele la final, atacându-i pe polițiști cu rachete și petarde.

Au fost mobilizați aproape 1.000 de polițiști, agenți și stewarzi

Bilanțul incidentelor putea fi mai grav dacă agenții de ordine nu ar fi intervenit pentru a împiedica escaladarea gardurilor de către ultrași și producerea unor ciocniri sângeroase.

Și așa s-au înregistrat, potrivit tabloidului Bild, 155 de răniți din rândul polițiștilor, stewarzilor și restul celor din dispozitivul de securitate de la stadion plus 74 de fani arestați, dintre care pentru 62 de ultrași s-au întocmit dosare penale.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Zvonurile îl „trimit” pe Darwin Nunez direct la Barcelona » Gestul starului din Uruguay a iscat polemici
LIVERPOOL
Zvonurile îl „trimit” pe Darwin Nunez direct la Barcelona » Gestul starului din Uruguay a iscat polemici
ȘOC în Premier League! Câte goluri a putut să încaseze Manchester United de la locul 14
PREMIER LEAGUE
ȘOC în Premier League! Câte goluri a putut să încaseze Manchester United de la locul 14

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
CN72
CN72  •  07 Mai 2024, 11:42

Deci confratii dynamovisti din Berlin o duc chiar mai rau decat noi, sunt in liga 4.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează