INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

FOTO „Expresul de Zurich” » Cine este puștiul italian de 18 ani care a impresionat la debutul cu Germania

Wilfried Gnonto , Foto: Imago Images +7   FOTO
Wilfried Gnonto , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 05 iunie 2022 12:31 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 15:39

Wilfried Gnonto (18 ani), fost căpitan la U19, a oferit assistul de la golul lui Pellegrini, în Italia - Germania, scor 1-1, din Liga Națiunilor. Atacantul cu origini ivoriene joacă în Elveția și-l are idol pe Sterling: „Noi, tinerii, știm să riscăm”.

Campioana Europei a închis un ciclu odată cu Finalissima și a deschis larg porțile tinerilor. Față de meciul cu Argentina, Roberto Mancini a schimbat toată formația Italiei, mai puțin portarul Donnarumma, reușind să reziste Germaniei (1-1), la startul unei noi ediții de Nations League. 

Nu mai puțin de șase debutanți a avut squadra azzurra la Bologna, iar dintre aceștia cel mai mult s-a remarcat Wilfried Gnonto.

Englezii, șocați în Ungaria! 30.000 de copii au huiduit protestul antirasism pe Puskas Arena
LIGA NAȚIUNILOR
Englezii, șocați în Ungaria! 30.000 de copii au huiduit protestul antirasism pe Puskas Arena

Wilfried Gnonto a plecat de la Inter la 16 ani

Un nume aproape necunoscut, primul jucător născut în 2003 din națională, care în 25 de minute a servit pasa decisivă la golul lui Pellegrini și a fost de nestăvilit în extrema dreaptă: „E un privilegiu să fiu aici, dar noi tinerii știm să riscăm. Ca atacant, trebuie să știi să poți diferența în orice situație și eu am reușit, profitând la maximum de șansa oferită de Mister”, mărturisește Willy. 

6 jucătoria debutat Mancini în meciul cu Germania, Gnonto, Pobega, Dimarco, Frattesi, Cancelieri și Ricci. Media de vârstă a titularilor a fost de 26 de ani, a rezervelor de 20,8 ani

Fostul căpitan al selecționatei U19 n-a apucat să joace vreun minut în Serie A și a plecat de la „tineretul” lui Inter în străinătate. De 2 ani evoluează la FC Zürich, pentru care a marcat 11 goluri în 61 de partide. Fanii l-au poreclit „Expresul elvețian”, aluzie la viteza extraordinară, cu care l-a depășit și pe Kehrer înainte să centreze în fața porții.

Wilfried Gnonto a impresionat prin forță, dinamism și imprevizibilitate

Dincolo de a fi iute, jucătorul cu origine ivoriene născut la Verbania a impresionat prin dinamism, imprevizibilitate, forță și reactivitate. Calități ce l-au impus la Zürich și l-au surprins plăcut pe Mancini. 

„A fost o săptămână stranie și emoționantă, totul a decurs atât de repede. Mă bucur de fiecare clipă la antrenamente și sunt fericit pentru cum am jucat. Cred că părinții mei, ce au făcut atâtea sacrificii, sunt mândri”, declară Gnonto. Al cărui idol e Raheem Sterling: „El este de nivel mondial, polivalent și determinant. Asta încerc să fac și eu”.

Eram la Inter, dar trebuia să joc la vârsta mea. Am luat o decizie tare dificilă, să plec de acasă la Zürich. Cred c-am riscat foarte mult, însă i-am avut aproape pe părinți și impresar. 

- Wilfried Gnonto, atacant italian

Wilfried Gnonto , Foto: Imago Images
Wilfried Gnonto , Foto: Twitter
Wilfried Gnonto , Foto: Getty Images
Wilfried Gnonto , Foto: Getty Images
Wilfried Gnonto , Foto: Getty Images
+3 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Alegere-surpriză! Antrenorul din Ligue 1 care l-ar putea înlocui pe Pochettino la PSG

Glumă sau scandal? Cum au fost surprinși jucătorii Braziliei la antrenamentul din Japonia: „Dă-mi drumul, omule!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
marius1979
marius1979  •  05 Iunie 2022, 19:24

Ce a ajuns si Italia ……numai brazilieni si Africani….

luker
luker  •  05 Iunie 2022, 17:05

Sigur are 19 ani? Arata ceva mai batranel.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează